 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt! Jó napot és szép délutánt Kutyus! Jó reggelt mindenkinek! Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem  Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!  Jó reggelt mindenkinek! Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba  Jó reggelt nektek is Jau regölt kevanok! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Joghurtos túrótorta |
Hány személyre:
Előkészületi idő: 1 óra
Elkészítési idő:
Kategória: Desszert
Nehézségi fok: Közepes
| | Hozzávalók | 25 dk túró, 2 kis doboz natúr joghurt, fél liter tejszín ( Hulala), 1 kis tasak zselatinpor, 2 kanál porcukor, reszelt citromhéj, vegyes gyümölcs. 1 kerek piskótalap. | Rövid leírás | A kerek piskótalapot keresztben kettévágjuk. Az egyiket felszeleteljük 12 szeletre. (Először négy felé vágjuk, majd a negyedeket 3-3 cikkre) A másik lapot egészben hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsöket kisebb kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. Egy alkalmas tálat folpackkal kibélelünk, úgy hogy túl lógjon a tál szélén. A tizenkét szelet piskótát beleállogatjuk a tál oldalára a hegyes felükkel lefelé. A túrót áttörjük, a zselatint beáztatjuk két kanál vízbe. | Elkészítés leírása | Az áttört túróhoz hozzákeverjük a két pohár joghurtot, két kanál porcukrot, a reszelt citromhéjat. A zselatinhoz adunk még egy kanál vizet és forrpontig melegítjük, (nem forraljuk!). A túrós keverékből hozzáadunk egy merőkanálnyit, jól elkeverjük és visszaönjük a többi túróhoz. Ezután hozzákeverjük a kemény tejszín habot. Ezután a tál alját tetszés szerint kirakjuk gyümölccsel és ráterítünk egy kevés túrókrémet. Arra megint gyümölcsöt szórunk, majd túrót simítunk, és óvatosan a piskóta szeletek közét is kitöltjük túróval. Még egy sor gyümölcsöt rakunk, rá a maradék túrót. Azt befedjük a kerek piskóta lappal, óvatosan lenyomogatjuk, és ráhajtogatjuk a körben lelógó folpackot. Hűtőbe hagyjuk egy éjszakára. Kicsomagoljuk, tálra borítjuk és tejszínnel díszíthetjük a tetejét és az odalát.
Tepsiben is szoktam készíteni, akkor a túró tetejére gyümölcszselét öntök. | Forrás: | Beküldte:: bagoly be Tuesday, January 19. 2010 at 23:23:19 | További receptek tőle: bagoly |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 0 () Szavazat: |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |