|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Karthauzi gombócok paradicsomsalátával |
Hány személyre: 4
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: fél óra
Kategória: Vega
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | 4 szikkadt barna- vagy rozsos zsemle, 2,5 dl tej, só, Cayenne bors, frissen reszelt szerecsendió, 2 tojás, 3 ek barna kenyérmorzsa, fél mokkáskanál szárított oregano, 4 ek olívaolaj, 1 kg paradicsom, 1 csokor snidling, 1 csokor bazsalikom, 3 ek 5 %-os vörösborecet, 8 dkg juhsajt, frissen őrölt feketebors | Rövid leírás | Gyorsan, könnyen elkészíthető, olcsó, finom étel. | Elkészítés leírása | A zsemlék héját lereszeljük, majd hosszában félbevágjuk és egy lapos, peremes tálban egymás mellé sorakoztatjuk. A tejet csipetnyi sóval, Cayenne borssal, szerecsendióval fölforraljuk, majd a zsemlékre öntjük. Akkor jó, ha a zsemlék jól megszívták magukat a tejjel, de nem lágyultak meg annyira, hogy szétessenek.
Egy tányérban a tojásokat felverjük. Egy másik tányérban a kenyérmorzsát és a lereszelt zsemlehéjat az oreganóval fűszerezve összekeverjük. Két evőkanál olajat serpenyőbe öntünk.
A fél zsemléket először a tojásban, majd a morzsában megforgatjuk, és a forró olajon közepes lángon oldalanként 4-5 percig sütjük.
A megmosott paradicsomok szárát kivágjuk, majd a szemeket vékonyan felszeleteljük. A snidlinget, a bazsalikomot felaprítjuk. A paradicsomot úgy helyezzük a tányérra, hogy a szeletek félig takarják egymást. A snidlinggel és a bazsalikommal megszórjuk, az ecettel és a maradék olajjal meglocsoljuk, végül a sajtot is rámorzsoljuk. Tálaláskor a forró "gombócokat" mellétesszük. | Tápérték információ | Egy adag: 1600kJ/380 kcal
15 g fehérje
18 g zsír
40 g szénhidrát
8 g rost | Forrás: Barbara Rias-Bucher: Vegetariánus ínyencségek | Beküldte:: pili be Monday, January 18. 2010 at 22:01:13 | További receptek tőle: pili |
|
|