17 éves a Gazlap...
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Gyümölcsök (5)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Konyhakerti növények (14)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Dézsások (20)
Vendégeink a kertben (18)
Hawaii rózsa - frangipani
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Kertünk meglepetései (2)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Milyen növény ez?? (37)
Dézsások (19)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Hibiszkuszok (32)
Árnyékliliom (Hosta) 2

- Tábortűz témák:
IDŐJÁRÁS (68)
Wanted! Őt keresem.....(8)
Versek, költemények (4)
GAZLAP szakácskönyv (78)
Vicces történetek, képek....(20)
Írj bármilyen témáról (17)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (7)
A Tudat keresése (4)
Kedven filmem, színészem (2)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (11)
Miért mérgelődök?.....Mi bosszant? (25)
Nagyik és Ők....(4)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:29:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:am kutyus :
Jó reggelt!
6:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:54:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:44:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!....bár esősnek ígérkezik
6:19:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
1:44:pm kutyus :
Szp napot mindenkinek!
8:38:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot. BAU-rol még mindig nincs semmi hir?????
5:15:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:17:am aszokfa :
Jaóó reggel!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
hNqxKqzaEVIsmeretlen Kért A recept beküldése
WZmVXEgksaIBAbNDIsmeretlen Kért A recept beküldése
vvCQuKGFYyfzAGIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
HZldVjllxntIsmeretlen Kért A recept beküldése
jFssSUipAobIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Narancsos csokoládés keksz
Hány személyre: 40 darabhoz
Előkészületi idő: 5perc
Elkészítési idő: 2 óra
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
A tésztához:
10 dkg étcsokoládé
25 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor
késhegynyi só
12,5 dkg Rama sütőmargarin
12,5 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja
1 tojas
liszt a formázáshoz
A mázhoz:
10 dkg porcukor
1 evokanál narancslé
1 tojásfehérje
10 dkg étcsokoládé
Rövid leírás
Az elkeszitésnél...
Elkészítés leírása
A csokoládét finomra reszeljük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a reszelt narancshéjjal, a reszelt csokoládéval és a tojassal összegyurjuk. A ragacsos masszából cipót formálunk, fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezután meglisztezett gyúrólapon félcenti vastagra nyújtjuk a tésztát. Kb. 5 cmes formával kiszúrjuk és sütőpapirral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegitett sütőben (180 C fok, légkeveréses sütőben 165 C fok) kb. 15 percig sütjük, majd megvárjuk, amig kihűlnek.
A mázhoz a porcukrot, a narancslevet és a tojásfehérjét simára, krémszerűre keveerjük. A csokoládét felolvasztjuk. A kihűlt kekszet a narancsos mázba mártjuk, akkor jó, ha a tetejüket bevonja, és visszarakjuk a sütőpapirra.
Amikor 3-4 darabbal megvagyunk pár csepp csokoládét pöttyözünk a tetejére, amit fogvájóval megcifrázunk, azaz átlósan 3-4 alkalommal, más-más irányban áthúzzuk a fogvájót rajta. Miután a máz gyorsan szárad, igy részletenként kell vele dolgozni.
Amikor a fele keksz kész, változtatunk a sorrenden: a csokoládéba mártjuk, a fehér mázból pöttyözünk rá, és ezt húzzuk el fogvájóval. Ha megszáradt, jól záródó fémdobozban, sütőpapirral rétegezve, száraz helyen 3-4 hétig eltartható.
Tápérték információ
Forrás: Prima konyha magazin
Beküldte:: Timy be Tuesday, December 08. 2009 at 12:50:12
További receptek tőle:  Timy
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.044 másodperc