15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Vendégeink a kertben(17)
Daturák, trombita virágok (2)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Kékpillangó /clerodendron/...és egyéb Végzet-ek(5)
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Gyümölcsök (5)

- Tábortűz témák:
Milyen öröm ért ma? (37)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Írj bármilyen témáról (15)
A Tudat keresése (3)
Találd ki (29)
Vicces történetek,...képek(17)
GAZLAP szakácskönyv (72)
IDŐJÁRÁS (62)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)
Szomorú vagyok (10)
Versek, költemények (4)
ŐSZ....2015....2016.....2017.....2018.....2019.

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:16:am kutyus :
Jó reggelt!
4:54:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:17:am kutyus :
Jó reggelt
5:40:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:15:am Etimami :
Jó reggelt. Szép vasárnapot.
5:25:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét....jó kertezést
5:23:am Etimami :
Jó reggelt. Kellemes hétvégét.
4:49:am kutyus :
Jó reggelt
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:51:am kutyus :
Jó reggelt!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
4:58:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot! Használjátok kis a "nyarunkat" !
5:13:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:50:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:38:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Rakott krumpli (Gazosok variációi egy témára - 6.)
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Főétel
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Krumpli, ez-az - ki hogy készíti...
Rövid leírás
Az egyik legnépszerűbb "mindent bele"-étel, de ahogy látom, nagyon ínyenc receptek is vannak.
Lássuk, mit tud a gazos társaság!
Elkészítés leírása
S_KATA

A francia rakott krumplit mii nagyon szeretjük. Nem főzöm meg a krumplit, hanem nyersen uborkagyalun legyalulom. Kivajazom a tepsit, majd összerakom: egy sor krumpli, rá főtt tojás, sonka, majd újra krumpli, erre a krumplira teszek pirított zsemlemorzsát, majd ismétlem a tojás és sonka rakását. Legvégül megint krumpli. Tejfölt összekeverem reszelt füstölt és trappista sajttal, ezzel kenem meg a tetejét jó vastagon. Sülni hagyom, mikor majdnem kész, akkor még teszek rá reszelt sajtot.
Én a magyarosan lerakott krumplit sem szoktam főtt krumpliból csinálni, mert száraz. Nem szeretjük. Igaz, a nyers krumpliból készültet kicsit tovább kell a sütőben tartani, de szaftosabb. Ha eszed, nem ragad a gigádra és libatömővel sem kell dögönyözni a nyelőcsöveden.
A rakott krumpli másik változata, amit még nagyon szeretünk: Nyers krumpli, uborkagyalun átengedni. Vajazott tepsibe rakni egy réteget. Rá pici kockára vágott angolszalonna és húsos szalonna. Ezt rétegezni, amíg a tepsi megtelik. Utána palacsintatésztát kreálni, de kizárólag tejjel, majd ráönteni. Annyi legyen a palacsintatészta, hogy jól tocsogjon a krumpli és a tetejére is jusson. Meglocsolni olajjal. Be a sütőbe. Mikor látszik, hogy a teteje rózsaszínű lesz és megszilárdult, nem rezeg a tészta, és a krumpli is megpuhult, akkor megszórni sajttal. Vissza sütőbe, készre sütni.

KUTYUS

Én főtt krumpliból csinálom, nekem sosem száraz.....rétegenként teszek bele vajat /Rámát, meg a tejfölt....ezt kicsit lazítom tejjel, és nem a nagyon lisztes fajta krumpliból csinálom.
A rakott krumplit én nem szeretem annyira kolbásszal vagy egyéb húsfélével..........a kivajazott jénaiba teszem sorban a főtt krumplit....kemény tojás szeleteket..........reszelt sajtot (valami ízesebbet) vajat, tejfölt.............
A legvégén tejföllel beborítom az egészet, megszórom prézlivel, és úgy sütöm át. A ropogósra sült tejfölös prézlin alig tudunk osztozni, mindenki szereti.

NOINKI

A francia rakott burgonyát besamel mártással készítem, héjában főtt krumpliból. Elkészíted a mártást tejszínnel vagy tejjel, abba kell keverni a nyers tojást, belereszelni a sajtot és a tejfölnél valamivel hígabb zutyulékkal nyakon önteni a krumplit, majd be a sütőbe. Nagyon finom, nem száraz egyáltalán.

MINCI9

A miénk olyasmi mint amit Noiniki írt. Főtt krumplit karikára vágunk és a jénai tálba rétegezve lerakjuk kolbász karikákkal vagy fasírt hússal és főtt tojás karikákkal. Mikor megtelt leöntjük egy pohár tejfölbe egy tojás keverékével és sajtot reszelünk a tetejére. Nem éreztem soha száraznak.
Ma ilyet fogok ebédelni a fasírthúsos változatból.
De úgy is szoktuk, hogy pörköltmaradék benne a húsréteg. Ha már csak egy személyre való pörkölt marad, akkor készül valami rakottas.
Szoktuk kelkáposztával, kelbimbóval ugyanezzel a tejfölös keverékkel.

BAGOLY

én a hagyományos magyar rakott krumplit szafttal csinálom és sosem száraz ez sem. Főtt krumpli, főtt tojás, a kolbásznak meg jó pörköltszaftot csinálok, és átforralom benne a kolbászt. Alulra karikára vágott krumpli, ezt egy picit megsózom. Erre a tojás karikák, ezt nem sózom, mert ide jön a szaftos kolbász, és az sós rá egy fél pohár tejföl. Ugyanez a sorrend még egyszer, és a tetejére krumpli. A szaftból hagyok egy keveset a végére, és az utolsó sor krumplira teszek tejfölt, és a maradék kolbász nélküli szaftot arra locsolom. Be a sütőbe és a kolbász íze átjárja a krumlit és a tojást is. Mi így szeretjük.

TONCSI

Rakott krumpli... de szeretem. Én szalonnát szoktam rakni bele a kolbász és a főtt tojás mellé. És soook-soook tejfölt rá. És nem főzöm meg előtte a krumplit, hanem nyersen szeletelem. Igaz, így többet kell sütni, és az elején alufólia alatt sütöm, hogy megpuhuljon a krumpli, viszont beissza az összes finomság ízét... Nyamm.


KISGÉ
rakott krumplija

Hozzávalók:
kb. másfél kg naaaagy krumpli
2 szál póréhagyma, vagy 1 póré és 1 kicsi lilahagyma
kb. fél liter főzőtejszín
olaj
só, bors, bazsalikom, 1 egész szerecsendió, 1 teáskanálnyi cukor

A pórét felkarikázzuk és a szokásosnál kicsit több olajon megpirítjuk. Nem szabad túl barnára, mert még a sütőben is sülni fog.
Amikor kész van, megsózzuk, jó sok borsot őrlünk rá, rászórjuk a cukrot, egy kis bazsalikomot, és végül egy egész szerecsendiót reszelünk hozzá. Egyet rottyan még, és kész van.
A krumplikat nyersen lehéjazzuk, kábé 3 mm vastagra szeleteljük és kirakjuk vele egy magas falú jénai alját úgy, hogy a krumpliszeletek félig fedjék egymást. Megsózzuk, majd a tejszínes cuccból rálocsolgatunk. Ezután jön még egy sor krumpli, megsózzuk, löttyintünk, és így tovább, míg a jénai megtelik. A tetejére locsoljuk az összes maradék hagymás tejszínt, friss borsot őrlünk rá, fóliával letakarjuk, és be vele a sütőbe!
45-50 percig szoktam sütni, ezután leveszem a fóliát, és még 10 percig pirítom. Tökéletes állagú lesz így.
A fűszerekből nem érdemes kihagyni egyiket sem, felcserélni másra meg pláne nem. A szerecsendió eszméletlenül harmonizál a bazsalikommal, a bors teszi pikánssá, a tejszín puhává, könnyűvé. Ki van ez találva nagyon!i Magában is mennyei fogás, de lehet húsok mellé is tálalni. Ennyi.

Jöhet a folytatás!!!!
Forrás: sok-sok gazos krumplikedvelő
Beküldte:: pili be Friday, November 13. 2009 at 16:58:34
További receptek tőle:  pili
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.047 másodperc