 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, szép napot kívánok! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Nahááát! Zotank, üdvözöllek! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt kívánok! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek Jó reggelt! Jó reggelt!..ismét indul egy új hét, a február utolsó hete Jó reggelt, szép vasárnapot! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Mikulástorta |
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Közepes
| | Hozzávalók | Hozzávalók:
A diós piskótához:
6 tojás,
6-6 evőkanál porcukor és liszt,
fél tasak sütőpor,
10 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez:
20-20 dkg vaj és porcukor,
15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió,
rumaroma,
1 piros marcipánrúd.
| Rövid leírás | - | Elkészítés leírása | Elkészítés:
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a külsejét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük. A marcipánmasszát átgyúrjuk, 3 milliméter vastagra kinyújtjuk, és Mikulás alakú kiszúróval kis Mikulásokat formázunk belőle. Tálalás előtt a torta oldalát durvára vágott dióval beszórjuk, a tetejét piros piarcipán Mikulásokkal díszítjük.
| Tápérték információ | - | Forrás: | Beküldte:: Pandy be Sunday, November 08. 2009 at 09:53:07 | További receptek tőle: Pandy |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 0 () Szavazat: |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |