16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Vendégeink a kertben (18)
Erkély és ablakpárkány kertész (5)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Karácsonyi-, húsvéti- és levélkaktuszok (11)
Adeniumok (6)
Kékpillangó /clerodendron/...és egyéb Végzet-ek(5)
Segítség csak kertészeti témákban(17)

- Tábortűz témák:
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
Gazlap SZAKÁCSKÖNYV (74)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
IDŐJÁRÁS(64)
Vicces történetek....képek(18)
Találd ki (30)
Milyen öröm ért ma?..(38)
A Természet csodái zenei aláfestéssel.
A Tudat keresése (3)
KORONA vírus 2020.
Szomorú vagyok (10)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
7:39:am Vackor :
Ászok, mi van Presscontrolloddal?
6:57:am Emmylie :
Jo reggelt szép napot
5:43:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt kívánok!
5:17:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
2:11:pm Emmylie :
Ma nem kellett SZIVATTYU az égböl hullott
6:18:am Bojtárgazdi :
Hajrá szivattyúk!!!
6:04:am aszokfa :
Jő reggelt! Működő kútszivattyúkat! Akinek kell!
5:18:am kutyus :
Jó reggelt!.....indul egy újabb hét
4:43:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, jó hétfőt kívánok!
9:10:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, jó esőt!
6:31:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!....esőt is mindenhol
5:10:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:55:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt kívánok!
5:18:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:13:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Visszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Macskaszem
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Desszert, Sütemény
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg finomliszt (+amennyit gyúráskor fölvesz)
4 tojás sárgája
12 dkg margarin
1 dkg élesztő
1 dl tej
4 ek kristálycukor
pici só
a töltelékhez:
kimagozott meggy vagy meggylekvár
zsemlemorzsa
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
4 tojásfehérje
Rövid leírás
sütéskor a tészta megkenéséhez még egy tojássárgája
Elkészítés leírása
Elkészítés:
A tészta:
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral fölfuttatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk (a margarin szobahőmérsékletű legyen) és 3 cipóra osztjuk. Pihentetés nélkül téglalappá nyújtjuk őket, kb. 18x25 cm-esre.

A töltelék:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot és a darált diót. Amennyiben friss meggyet használunk azt érdemes előkészíteni: pl. porcukorral, fahéjjal (ízlés szerint), majd lecsepegtetni.

A lapok két szélét megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával, majd kirakjuk meggyel/meggylekvárral. A tészta belseje felé feltekerjük mindkét szélét úgy, hogy a közepe (szélesebb rész, mint a meggyes), üresen maradjon. Ide kenjük a diótölteléket.
A meggyes rész tésztás tetejét megkenjük tojássárgájával. Ha kisült, vékony szeletekre vágjuk.
Sütés: 160-180 fokon kb. 40-45 perc, előmelegített sütőben

Tápérték információ
-
Forrás:
Beküldte:: Pandy be Thursday, November 05. 2009 at 21:10:44
További receptek tőle:  Pandy
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.082 másodperc