Hány személyre: 6 adaghoz
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
1 db kalács, 2-3 dl tej, 3 db tojás, 4 evőkanál pórcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 g mazsola, reszelt citromhéj
A töltelékhez:
500 g tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 db alma, 150 g vaj, zsemlemorzsa
Rövid leírás
-
Elkészítés leírása
A kalácsot kockázzuk fel, öntsük le a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit
3 evőkanálnyi porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vízzel leforrázott mazsolát és a reszelt citromhéjat.
A tehéntúrót keverjük össze a vaníliás cukorral. Az almákat hámozzuk meg, vastagon reszeljük le, majd adjuk a túróhoz. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjunk meg zsemlemorzsával. Tegyük a tálba a kalács felét, kenjük rá a túrókrémet, és rakjuk rá a maradék kalácsot. A tetejére helyezzünk néhány szelet vajat, és kb.30 percig süssük 160 fokra előmelegített sütőben. A három tojásfehérjéből és az 1 evőkanál porcukorból vert kemény habot 5-10 perccel a sütés vége előtt kenjük a felfújt tetejére.
Tápérték információ
-
Forrás:
Beküldte:: Pandy be Saturday, October 31. 2009 at 17:22:19