15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 3 / 18286
Összes látogató: 9
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Minden, amit a gyógynövényekről tudni érdemes - 2.
Fűápolás (2)
Aktuális tennivalók a kertben (3)
Vendégeink a kertben(17)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Gyümölcsök (5)
Primulák (2.)
Pletykák
Öreg fák - különleges szép fák
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Orchideák otthonunkban (111)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Erkély és ablakpárkány kertész (5)

- Tábortűz témák:
Események........kiállítások....programok (4)
Találd ki (28)
Gazlap SZAKÁCSKÖNYV (70)
IDŐJÁRÁS (60)
2019-es nyári abádszalóki tali
Írj bármilyen témáról (15)
A Tudat keresése (2)
JÓKÍVÁNSÁGOK (20)
Milyen öröm ért ma? (37)
GAZOK A TERMÉSZETBEN,-kirándulások,túrázások (2)
TAVASZ - 2014.....2015....2016....2017.....2018....2019.
JÓ TUDNI...érdekességek...ismeretterjesztő írások (5)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
4:52:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:28:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
7:46:pm aszokfa :
Sok dolgom van még! Maradnom kell! Köszi!
11:54:am bau :
Örülönk,hogy éppségben látunk ÁSZOK APÓ
6:45:am aszokfa :
Jó reggelt!
5:12:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:28:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt kívánok!
5:07:am kutyus :
Jó reggelt!
5:19:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:03:am kutyus :
Jó reggelt!
5:40:am kutyus :
Jó reggelt........indul a hét!
5:35:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
12:54:am Emmylie :
Jo éjszakát
7:40:am aszokfa :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(78)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Almás kalácsfelfújt
Hány személyre: 6 adaghoz
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
1 db kalács, 2-3 dl tej, 3 db tojás, 4 evőkanál pórcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 g mazsola, reszelt citromhéj

A töltelékhez:

500 g tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 db alma, 150 g vaj, zsemlemorzsa

Rövid leírás
-
Elkészítés leírása
A kalácsot kockázzuk fel, öntsük le a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit
3 evőkanálnyi porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vízzel leforrázott mazsolát és a reszelt citromhéjat.

A tehéntúrót keverjük össze a vaníliás cukorral. Az almákat hámozzuk meg, vastagon reszeljük le, majd adjuk a túróhoz. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjunk meg zsemlemorzsával. Tegyük a tálba a kalács felét, kenjük rá a túrókrémet, és rakjuk rá a maradék kalácsot. A tetejére helyezzünk néhány szelet vajat, és kb.30 percig süssük 160 fokra előmelegített sütőben. A három tojásfehérjéből és az 1 evőkanál porcukorból vert kemény habot 5-10 perccel a sütés vége előtt kenjük a felfújt tetejére.
Tápérték információ
-
Forrás:
Beküldte:: Pandy be Saturday, October 31. 2009 at 17:22:19
További receptek tőle:  Pandy
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.040 másodperc