15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Vendégeink a kertben (18)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Luffa
Orchideák otthonunkban (111)
Konyhakerti növények (14)
Egzotikus és különleges növények (15)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
Vendégeink a kertben(17)

- Tábortűz témák:
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
Vicces történetek,...képek(17)
A Tudat keresése (3)
GAZLAP szakácskönyv (73)
Találd ki (29)
IDŐJÁRÁS (63)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Valaki segítsen (22)
Jól sikerült képek...legalábbis szerintünk (25)
Milyen öröm ért ma? (37)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
Versek, költemények (4)

- Műhely téma:
Technikai segítség (3)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
6:15:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:07:am kutyus :
Jó reggelt! Indul a január végi hét.....
5:44:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:38:am kutyus :
Jó reggelt!
5:12:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
2:21:pm Emmylie :
Szép délutánt.
5:43:am kutyus :
Jó reggelt!
5:08:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
10:40:am Bojtárgazdi :
Ha a fiam nappalos, ilyenkor indul a buszhoz.
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!...Bojtik ám, de korán látlak - vagy neked épp este
4:35:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, jó hetet, Gazország!
5:12:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
7:55:pm pili :
Azért köszönöm. Közben kaptam gyors segítséget egy hozzáértőtől, úgyhogy holnap műtét!
7:44:pm Emmylie :
Benéztem de nem tudok segiteni sajnos.
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
PuncstortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
savanyított fokhagymaSavanyúság Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalraKövetkező recept
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Anyóka kovászolt édeskáposztája télire is.
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Savanyúság
Nehézségi fok: Könnyű
Rövid leírás
A káposztát apróra vágom amennyire csak tudom, aztán az üveg aljára kapor, rá 1 szölölevél, aztán a kovászolnivaló, erre 1 szölölevél, rá kapor, és a kenyér.

1 liter forróvízbe elkeverek 1 csapott normál méretü evőkanál asztali sót és ráöntöm. Ezt minden liternél víznél megcsinálom amíg az üveg tele lesz, szinte csordúltig.
A forróvíz hatására azonnal "megroggyan" a káposzta, ezért aztán rendesen ki lehet vele tölteni az üveget. Semmiféle képpen ne tömködd meg az üveget, mert akkor nem tud egyenletesen megérni. Csak lazán nyomkodd le.

Tökéletes hozzá a kertben most található száraz, magvas kapor. Kihúzod a gyökerét levágod és annyira összehajtogatod, hogy bele férjen az üvegedbe.

Aztán megy a napra. A káposzta is ugyan annyi idő alatt érik meg mint bármi más kovászos.

Amikor készen van akkor levével együtt adagaonként lefagyasztom. Télen ez a savanyúkáposztánk. Meglepő, de fözéskor megnem mondod, hogy kovászos, és nem a klasszikus savanyúkáposzta. Természetesen a levével együtt használom fel.

Kisebb adagokat is szoktam fagyasztani, ezt savanyuságként fogysztjuk, vagy csak úgy. Nó ez a csak úgy müködik a leggyakrabban.
Elkészítés leírása
Forrás:
Beküldte:: anyoka be Thursday, September 10. 2009 at 07:06:05
További receptek tőle:  anyoka
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.036 másodperc