Hány személyre: mindegy
Előkészületi idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Kategória: Leves
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
eper - ízlés szerint
cukor - ízlés szerint
bodzavirág - 3-4 db
citrom - néhány karika
fél tasak vanília pudingpor vagy 1 csapott evőkanál keményítő
tejszín vagy tej - érzésre
Rövid leírás
A megtisztított jó sok epret feltesszük a cukorral, kívánság szerinti vízmennyiséggel főni. Néhány perc után beletesszük a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Újabb néhány perc múlva behabarjuk a pudinggal vagy a keményítővel. (Ne használjunk eper vagy más ÍZŰ pudingport, kár a finom, eredeti illatokat és ízeket elrontani valami műízzel.) Tejszínnel finomabb, tejjel könnyebb. Épp csak forrjon fel, aztán szedjük ki belőle a bodzát, és hűtsük le. Más fűszert én nem is szoktam beletenni, hogy a bodzaillat domináljon benne. Különleges, nagyon finom!
Elkészítés leírása
Forrás: saját találmány
Beküldte:: másikkriszti be Tuesday, June 23. 2009 at 09:46:49