16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:40:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:00:am kutyus :
Jó reggelt!
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:49:am aszokfa :
Jó reggelt!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:25:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt!
4:18:pm aszokfa :
Jó napot és szép délutánt Kutyus!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:57:am kutyus :
Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem
10:08:am bau :

10:00:am aszokfa :
Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!
6:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:22:am bau :
Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba Jó reggelt nektek is
6:23:am aszokfa :
Jau regölt kevanok!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Creme Brulée
Hány személyre: 8
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: elég hosszú
Kategória: Desszert
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
l.később
Rövid leírás
l.később
Elkészítés leírása
Hét deci nagyon jó minőségű tejszínt közepes lángon feltettem forrni, beledobtam 3-4 gramm tonkababot (ez el is maradhat), illetve egy fél rúd vaníliát, kikapart magokkal. Nem kell agyonforralni, épp csak megvárni, amíg finoman forrni kezd.
Amíg a tejszín melegszik, hat tojás sárgáját elkevertem egy kevés (5-7 deka) cukorral, és némi vaníliasűrítménnyel, végül öt deka olvasztott, langyos fehér csokival. A felforrt tejszínt átszűrtem, majd kis löttyintésnyit adtam a tojáshoz, amit folyamatosan kevertem közben. Kis adagokban, folyamatosan keverve hozzáadtam az összes tejszínt, így a lassú adagolás miatt a tojássárgája temperálódni tudott és nem csapódott ki. A kellemes, halványsárga folyadékot hőálló csészékbe öntöttem, úgy, hogy a peremig nagyjából fél centi maradt, a csészéket egy tepsibe tettem és a tepsit felöntöttem annyi meleg vízzel, hogy a csészék kétharmadáig érjen.

140 fokra hevített sütőbe toltam és körülbelül háromnegyed órát sütöttem. A sütési idő sok mindentől függ, így a legegyszerűbb ha fél óra után tíz percenként ellenőrzi az ember, egy csészét finoman megrázva, hogy mennyire sűrűsödött be a krém. A felszín hamar összeáll, alatta viszont még folyékony a krém. Akkor jó, ha már inkább pudingszerűen remeg, nem pedig folyékony, ekkor zárjuk el a sütőt és egyszerűen hagyjuk kihülni az egészet. Ekkor a krém még tovább készül.

Amikor a krém kihűlt, letakartam a csészéket alufóliával és éjszakára bedugtam a hűtőbe. Itt állt össze véglegesre, kicsit össze is zömökült, tömör, de puha krém lett belőle. A tetejét megszórtam kristálycukorral és a konyhai szúrólángos fáklyával körkörös mozdulatokkal rákaramellizáltam.
Forrás: gyerekem
Beküldte:: kutyus be Sunday, May 31. 2009 at 20:54:04
További receptek tőle:  kutyus
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.044 másodperc