16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:25:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt!
4:18:pm aszokfa :
Jó napot és szép délutánt Kutyus!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:57:am kutyus :
Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem
10:08:am bau :

10:00:am aszokfa :
Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!
6:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:22:am bau :
Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba Jó reggelt nektek is
6:23:am aszokfa :
Jau regölt kevanok!
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:05:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:34:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Római tál
Hány személyre: 2-6
Előkészületi idő: 15-30 perc
Elkészítési idő: 1.5-3óra
Kategória: Egyéb
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
1 db római tál,hívják Römetntropfnak Pataki tálnak vagy Európa tálnak is.(természetesen az EU ban:()
1 db csirke, kacsa,valamilyen pulykaalkatrész,(szárny comb mell egész pulyka nem nagyon fér el benne) vagy sertéshusi(comb, tarja,lapocka) esetleg pácolt marhahús.
De nálam előfordult hogy egész lazac készült benne.
Valamilyen zsiradék(főzővaj olívaollaj víz keverékét szoktam én használni) Köretnek egész krumpli ,sárgarépa,karfiol,cukkini,hagyma stb használható.
Rövid leírás
A rómaitálban az a poén hogy marha egyszerüen lehet egézséges étket(is) készíteni.Ez gyakorlatilag egy agyagtál,ami nem is süti hanem inkább párolja a husit.
Gyakorltaban arról szól,hogy belerakom az alkatrészeket,ráborítom a tetejét sütöbe rakom és a hús fajtájától függöen 1-2 órát sütöm.Értelemszerüen a csirkének elég az 1 óra de a kacsának 2 kell.Majd a sütő lekapcsolása után fél-1 órát vagy akár többet állni hagyom.
Majd fogom és megeszem.A mellérakott zöldség miatt még körettel sem kell külön bajlódni.És nem kell locsolgatni a husit, stb mert nem szárad ki.
Tehát lényegében berakom kiveszem a rendszer, de gyorskaja készítésére kevésbé alkalmas.Arra ott a jó kis megdönci vagy a pizza stb.
Elkészítés leírása
Rómaitálat beáztatom sütés előtt kb egynegyed órával.
Husikát ízlés szerint füszerezem,rómaitálba rakom.Mellé a körtenek számt zöldséget,meglocsolom a zsiradékkal(legalább 1/3-ad része víz legyen)azonban ne lepje el inkább csak max 1/3-ig töltsük a tálat.
Lefedjük a tetejével(nem kell fóliával egerészni) sütöbe rakjuk,sütjük(180-250 fokon szoktam) kiveszzük megesszük.
Tápérték információ
Ha nehezebb husit sütünk benne(pld sertés) nyílván több,ha gyengébb(csirke) kevesebb.Én még sose méregettem de mert nem igazán használunk benne disznózsírt sütésre(ámbár azt is lehet) kímélő táplálkozásnak minősül.
A képen egy pataki tál látható csirkecombokkal karfiollal.Ennek 1.5 óra volt a készítési ideje, 1 óra sütés,fél óra állás.
Forrás: saját ész
Beküldte:: eMM be Monday, September 27. 2004 at 14:59:13
További receptek tőle:  eMM
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.065 másodperc