15 éves a Gazlap!!!
Fórum
Lexikon
Cikkek
Pihenés
Szolg.
Egyéb
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Virágrendelés
Műhely
Archívum
Új hozzászólások
Fórum kereső
Chat
Szakkifejezések
Cégtár
Rovatok
Minden rovat
Cikk beküldés
Bonsai
Botanikus kertek
Egynyári növények
Egzotikus növények
Fák és cserjék
Florárium és szobakert
Gyógy- és fűszernövények
Hagymás növények
Hírek, aktualitások
Kaktuszok, pozsgások
Kártevők
Kert
Növényápolás
Növénybetegségek
Parkok
Szaporítás
Sziklakert
Szobai levéldísznövény
Természet- és környezetvédelem
Tudományos cikkek
Virágos szobanövények
Vízpart, kerti tó
Zöldségek és gyümölcsök
Egyéb
Mellékletek
Receptek - Szakácskönyv
Recept beküldés
Galéria
Videó oldal
Kulináris kuckó
Madárház
Kulturális turkáló
Kertfilozófia
Gazlap támogatás
Játék
Gazlap Klub
Fotópályázat
Blogok
MÉDIAAJÁNLAT
Cégtár
Apróhirdetés
Hasznos linkek
Link beküldés
Banner csere
Gazlap logók
Ajánlj minket!
Impresszum
Jogi nyilatkozat
A moderálásról
GYIK / FAQ
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató:
6
Utolsó tag
:
czaczi
Keresés
Web
Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Szakértői témák:
Kertészeti témák:
Karácsonyi-, húsvéti- és levélkaktuszok (11)
Vendégeink a kertben(17)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Én így tartom (gyakorlati tanácsok növények tartásáról)
Orchideák otthonunkban (111)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
NÖDIK magminták - Mit tudunk a tájfajtákról?
Milyen növény ez?? (37)
Tábortűz témák:
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
GAZLAP szakácskönyv (72)
Vicces történetek,...képek(17)
Versek, költemények (4)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
Írj bármilyen témáról (15)
IDŐJÁRÁS (62)
ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS (5)
Milyen öröm ért ma? (37)
A Tudat keresése (3)
Találd ki (29)
Kedvenc filmem, színészem
A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:53:pm
Bojtárgazdi :
Én meg mosok és mosok...
6:04:am
kutyus :
Kocsonyát főztem, kenyeret sütöttem......ezért aztán nem értem rá itt GAZolni
6:03:am
kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
7:44:pm
bau :
Hol vagytok? Mindenkit elvitt a KRAMPUSZ?
5:30:am
kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:09:am
bau :
Köszönjük!
7:56:am
sede :
Sziasztok, cseréltem.
5:26:am
kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:25:pm
bau :
Kedves Sede!Kérjük a téli fejlécet!
Boldog karácsonyt Nektek.
12:39:pm
Bojtárgazdi :
Köszönöm! Sikerült!
5:56:am
kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....bOSZI ZÁS MEGY!!!
12:43:am
Bojtárgazdi :
Kérek szépoen boszizást a targoncavizsgázó BojtiZsombornak!
12:42:am
Bojtárgazdi :
Szia Mka!!!!
10:55:pm
molnarka :
Sziasztok! Benéztem!
5:08:am
kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!...MEGJÖT T A HÓ!!!!
Korábbi üzenetek
Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Mellékletek:
Mérgező Növények
Utolsó receptek:
Takarékos konyha (Gazosok variációi a spórolásra)
Fokhagymás tekercs /Kukelcik/
ASZALT PARADICSOM
Tiroli sajtleves
Levendulás baracklekvár
Utolsó nyilvános blogok:
KiQsz:Nyár végi fürdő, fotók, naplózás
Bojtárgazdi:Ez Miskolc!
KiQsz:Transzplantálás
KiQsz:Pillangó orchideák átültetése
KiQsz:Hidropónia - A kezdetek
Hirdetés
Recipes
Összes
|
A
|
B
|
C
|
D
|
E
|
F
|
G
|
H
|
I
|
J
|
K
|
L
|
M
|
N
|
O
|
P
|
Q
|
R
|
S
|
T
|
U
|
V
|
W
|
X
|
Y
|
Z
|
0
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Diabetikus
Disznó
Egyéb
Előétel
Főétel
Gyümölcs
Halétel
Kelttészta
Koktél
Köret
Leves
Marha
Mártás
Ötletek, fortélyok
Paleo
Sajtétel
Saláta
Savanyúság
Sörétel
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Turmix
Vadétel
Vega
Zöldség
Desszert
(236)
Diabetikus
(16)
Disznó
(42)
Egyéb
(79)
Előétel
(22)
Főétel
(144)
Gyümölcs
(16)
Halétel
(14)
Kelttészta
(72)
Koktél
(25)
Köret
(27)
Leves
(55)
Marha
(9)
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
(31)
Sajtétel
(8)
Saláta
(31)
Savanyúság
(18)
Sörétel
(8)
Sütemény
(317)
Szárnyas
(50)
Szendvics
(10)
Tészta
(34)
Turmix
(5)
Vadétel
(37)
Vega
(22)
Zöldség
(37)
Recept beküldése
|
Recept kérése
Receptek Kezdőlap
|
Keresés
|
Legtöbbet olvasott
|
Legmagasabbra értékelt
|
Kérések
Mértékegység átváltás
Kategória szerkesztése
Recept kérés
Kérés
Kategória
Állapot
Akció
almás lepény vagy pite
Sütemény
Kért
A recept beküldése
kapros túróslepény
Kelttészta
Elfogadva
A recept beküldése
3Bit szelet
Desszert
Elfogadva
A recept beküldése
epres, rizses torta
Sütemény
Elfogadva
A recept beküldése
felhőszelet
Ismeretlen
Elfogadva
A recept beküldése
Savanyúság
Elfogadva
A recept beküldése
Szarvas pörkölt
Vadétel
Elfogadva
A recept beküldése
Juhtúrós sztapacska
Ismeretlen
Elfogadva
A recept beküldése
Puncstorta
Sütemény
Elfogadva
A recept beküldése
savanyított fokhagyma
Savanyúság
Elfogadva
A recept beküldése
A recept lapjának szerkesztése
Recept neve:
Kategória:
Desszert
Diabetikus
Disznó
Egyéb
Előétel
Főétel
Gyümölcs
Halétel
Kelttészta
Koktél
Köret
Leves
Marha
Mártás
Ötletek, fortélyok
Paleo
Sajtétel
Saláta
Savanyúság
Sörétel
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Turmix
Vadétel
Vega
Zöldség
A CTRL gombbal több kategóriát is ki lehet jelölni
Hány személyre:
Forrás:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Nehézségi fok:
Könnyű
Könnyű
Közepes
Kemény
Nehéz
Hozzávalók
Csicsókagumó, cékla, savanyú káposzta, hagyma, majonéz, kefír, stb. Minden amit vegyes salátákba szoktunk tenni és a csicsókával és egymással harmonizál.
Rövid leírás
A csicsóka inulintartalma miatt a diabetikus diéta alapnövénye (kellene, hogy legyen). A csicsókakészítmények méregdrágán hozzáférhetőek, akár webáruházakban házhoz szállítással megrendelhetőek. A kert sarkában ültetett tövek alól szedett gumókat - kis fáradsággal, ingyen - rengeteg módon hasznosíthatjuk. Arra kell ügyelni, hogy a felszedett vagy piacon vásárolt gumókat néhány napig lehet csak tárolni, hamar összefonnyadnak. A földből azonban augusztustól a fagyokig, vagy fagymentes napokon akár télen is frissen lehet felszedni. A felszedett gumókat rövid időre beáztatjuk, kefével tisztára súroljuk, meghámozzuk.
Elkészítés leírása
1. A megtisztított csicsókát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az apróra vágott savanyú káposztát és vöröshagymát hozzákeverjük, picit megsózzuk, almaecetes, édesítőszeres páclével meglocsoljuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de frissen is fogyasztható. Üvegbe téve hűtőben néhány napig eláll. 2. A lereszelt csicsókához céklát reszelünk. Aki szereti, tormát is reszelhet hozzá. Ecetes, édesítőszeres páclében üvegbe tesszük, hűtőben tároljuk. 3. A szeletekre vágott csicsókát kefírrel, apróra vágott hagymával, pici sóval összekeverjük, petrezselyemlevéllel ízesítjük és díszítjük. Néhány óra állás után frissen fogyasztjuk. 4. A szeletekre vágott uborkát, csicsókát, paradicsomot megsózzuk, ecetes, édesítőszeres páclével felöntjük, bazsalikommal, esetleg juhtúróval vagy fetasajttal ízesítjük. 5. Vékonyra gyalulunk fehér és vörös káposztát, lesózzuk. Durva reszelőn csicsókát, hagymát reszelünk, és a káposztához keverjük. Almaecetes, édesítőszeres páclevet készítünk, ráöntjük, alaposan összekeverjük, üvegekbe töltjük. Hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk. 6.- A lényeg, hogy a csicsókából remek saláták készíthetők, bátran kísérletezzünk, elrontani nem lehet, és biztosan nagyon egészséges.
Tápérték információ
Kép mellékelése:
Maximum file méret nem lehet több, mint 25000 b és kötelező *.JPG kiterjesztésűnek lennie.
Ha a fájlméret mégis nagyobb lenne, átméretezzük, vagy töröljük...
Impresszum
:
Jogi nyilatkozat
:
Moderálás
:
Médiaajánlat
@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.061 másodperc