Yakitori


Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Szárnyas
Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók


rizsbor vagy száraz fehérbor
cujor
szójaszósz
csrikemell vagy más puha hús
csípős paprika

Rövid leírás


Kis bambusz nyársakra húzott szósszal bekent csirke, vagy egyéb falatok. (japán)

Elkészítés leírása


Először elkészítjük a szószt. 2,5 dl rizsbort felforralunk, beleteszünk 4-5 ek cukrot. Ha feloldódott hozzáteszünk 1,5 dl szójaszószt. Lassú tűzön addig főzzük, míg fele mennyiség marad. Ha nem elég sűrű lehet bele keményítőt tenni.

Elkészítjük a kis nyársakat. Ezek készülhetnek csirkemellből, póréhagymából, májból. A falatok legfeljebb 3x3x1 cm-esek legyenek. Parázs fölött (vagy grillsütőben) félig megsütjük, utána a szószba mártogatva folytatjuk a sütést. Ha kész meg lehet szórni csípős paprikával.

Forrás:

Beküldte: s_kata be Thursday, January 18. 2007 at 11:56:54

A recept innen származik Gazlap http://www.gazlap.hu/
Ennek a receptnek a webcíme:http://www.gazlap.hu//modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=695
Close