Tortilla (mexikói)


Hány személyre: 2
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Főétel, Tészta
Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók


Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 teáskanál só
3/4 teáskanál sütőpor
3 evőkanál zsiradék (zsír, olaj, vaj)
2/3 csésze meleg víz

Rövid leírás


A tortilla nagyon jó mártogatósnak: avokádókrémmel, sajtkrémmel, tejföllel stb., illetve belegöngyölhetünk mindenféle mexikói jellegű tölteléket is

Elkészítés leírása


A víz kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd a vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük. 12 egyforma darabra osztjuk, golyókat formálunk belőle, amelyeket lisztes deszkán 15-18 cm átmérőjű lepényekké nyújtunk. A készeket ismét befedjük, hogy ne száradjanak ki. Vastag aljú serpenyőben, zsiradék nélkül sütjük, amíg a felületén buborékok nem keletkeznek. Megfordítjuk és megsütjük a másik felét is. A készeket melegen tartjuk

Forrás: Ez a recept (legalábbis az eredetije) Christine Ingram és Jennie Shapter: A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája című könyvéből származik

Beküldte: bau be Thursday, August 24. 2006 at 23:20:31

A recept innen származik Gazlap http://www.gazlap.hu/
Ennek a receptnek a webcíme:http://www.gazlap.hu//modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=422
Close