Ági joghurttortája


Hány személyre: 4
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: mindennel együtt 1 és 1/4 óra
Kategória: Desszert
Nehézségi fok: Közepes

Hozzávalók


kerek piskótalap 3 tojásból
3 doboz epres gyümölcsjoghurt (én Da...ne gyümölcsözönt használok)
1 zacskó habtejszín
1 csomag zselatin
6 ek. cukor
3-4 evőkanál eperlekvár
30-40 dkg fagyasztott vagy friss földieper

Rövid leírás


én a piskótát lecsatolható oldalú kerek tortasütő formában sütöm, sütőpapírt teszek alá.
Amikor kisült,nem szedem le az oldalát, csak késsel körbevágom a formában.
Még melegen megkenem a lekvárral, de előtte a piskóta felszínét megkapirgálom, hogy kicsit belemenjen a tésztába a lekvár. Ez fogja ugyanis összeragasztani a joghurtos réteget a piskótatésztával.

Elkészítés leírása


A joghurtot, zselatint, cukrot egy kis lábosba öntöm, és összemelegítem. Forralni nem szabad!
Kihűlés után belekeverem a tejszínt és a gyümölcsöt, amit előtte kicsit összetörök. Ráöntöm a pskótára és beteszem a hűtőbe. kb. 1/2 óra alatt megkeményedik, nagyon jól lehet szeletelni, és tejszínhabbal lehet díszíteni. A tortaforma oldalát leszedés előtt éles késsel el kell választani a joghurtrétegtől.
Arra még nincsen megoldásom, hogy a tortasütő alját hogyan szedjem ki a kész torta alól, így azon szoktuk vágni a tortát, csak ráteszem egy csinos tányérra.

Természetesen más gyümölccsel is készíthető,én csináltam már málnával málnajoghurttal, erdeiogyümis joghurt-eper, vegyesgyümölcsök kombinációval, sőt nyáron őszibarackkal és barackos joghurttal.


Forrás: Évelőági receptje

Beküldte: Vica be Tuesday, February 07. 2006 at 07:38:45

A recept innen származik Gazlap http://www.gazlap.hu/
Ennek a receptnek a webcíme:http://www.gazlap.hu//modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=265
Close