Fokhagymás tekercs /Kukelcik/


Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Kelttészta
Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók


1 kg.liszt, 5 dkg.élesztő,1 dl.olaj,2 ek cukor,1 ek.só,kb,7,5 dl.tej,

Krémhez: 10 dkg.vaj,6-7 gerezd fokhagyma,1 kk.só

Kenéshez 1 tojás

Rövid leírás


Én kb.20 dkg.vajat használok,mert vékonyra nyújtom. A sóból púpos ek.-al
teszek és a fokhagyma mennyisége is dupla nálam.
A krémet vékonyan kenem -mindenhova- mert ha vastagabb, kifolyik.

Elkészítés leírása


Élesztőt egy csipet cukorral,kis langyos tejjel keleszteni,majd bedagasztani a hozzávalókat a tej fokozatos hozzáadásával. /liszt függő/Kb.1 órát keleszteni.
Ezalatt kikeverni a vajat a sóval és a fokhagymával.
Ha a tészta megkelt,kinyújtani,a vajas krémet rákenni és feltekerni mint a bejglit.
Ezután a "rudat" újjnyi vastagra szeletelni,/mint a kakaós tekercs/ sütőpapírral bélelt tepsire helyezni.Felvert tojással megkenni, 15-20 percet kelni hagyni, majd előmelegített sütőben kb.170 fokon megsütni.
Forrás:

Beküldte: szécsike be Monday, March 06. 2017 at 21:42:53

A recept innen származik Gazlap http://www.gazlap.hu/
Ennek a receptnek a webcíme:http://www.gazlap.hu//modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=1458
Close