Almás béles


Hány személyre:
Előkészületi idő: fél óra
Elkészítési idő: 1 óra
Kategória: Desszert
Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók


Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír, fél sütőpor, néhány kanál tejföl vagy tej, 1 kg alma, 15 dkg cukor, csipet só, őrölt fahéj

Rövid leírás


Nagyon finom, egyszerű sütemény, és aránylag olcsó is.

Elkészítés leírása


Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, két lapba nyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, egy marék dióval, vagy morzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot. Tetejét tojással megkenjük és megsütjük.
Töltelék: Az almát meghámozzuk, legyaluljuk és a cukorral addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. Fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük a tésztára.

Forrás:

Beküldte: friz74 be Saturday, February 05. 2011 at 11:52:01

A recept innen származik Gazlap http://www.gazlap.hu/
Ennek a receptnek a webcíme:http://www.gazlap.hu//modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=1336
Close