AGYAGBAN SÜLT SÜLLŐ,TÖLTVE


Hány személyre: 8
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Halétel
Nehézségi fok: Közepes

Hozzávalók


5 db/kb 2.5 -3kg összsúlyú süllő megtisztítva,egészben hagyva
10 dkg vaj
6 dkg só
30 dkg gomba
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zöldpaprika
10 dkg tepertő
5 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 dkg szerecsendió
2 dkg só
5 gr őrölt bors
agyag,kézműves,vagy dekorációs boltban kapható

Rövid leírás


Különlegesen zamatos halétel a "a halak hercegéből" :)

Elkészítés leírása


A megtisztított süllőket egészben hagyjuk,besózva félretesszük.A hagymát finomra vágjuk,vajon megüvegesítjük,rátesszük a felszeletelt gombát és a kockára vágott zöldpaprikát,majd sózzuk,borsozzuk,szerecsendióval ízesítjük,végül belerakjuk még a finomra vágott zöldpetrezselymet.Ha a gomba a levét elpárologta,beleöntjük a felütött tojásokat,elkeverjük,lágyra sütjük.Ezzel a töltelékkel töltjük meg a süllőket,majd zsírpapírba csomagoljuk.
Agyagból,vízzel,könnyen formálható masszát készítünk,1 cm vastagságúra kinyújtjuk és ebbe burkoljuk a halakat.Halformát adva neki,1 óra hosszat sütjük.
Forrás:

Beküldte: Artemis be Tuesday, February 09. 2010 at 11:44:08

A recept innen származik Gazlap http://www.gazlap.hu/
Ennek a receptnek a webcíme:http://www.gazlap.hu//modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=1164
Close