Almás kalácsfelfújt


Hány személyre: 6 adaghoz
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Közepes

Hozzávalók


1 db kalács, 2-3 dl tej, 3 db tojás, 4 evőkanál pórcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 g mazsola, reszelt citromhéj

A töltelékhez:

500 g tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 db alma, 150 g vaj, zsemlemorzsa


Rövid leírás


-

Elkészítés leírása


A kalácsot kockázzuk fel, öntsük le a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáit
3 evőkanálnyi porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a vízzel leforrázott mazsolát és a reszelt citromhéjat.

A tehéntúrót keverjük össze a vaníliás cukorral. Az almákat hámozzuk meg, vastagon reszeljük le, majd adjuk a túróhoz. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjunk meg zsemlemorzsával. Tegyük a tálba a kalács felét, kenjük rá a túrókrémet, és rakjuk rá a maradék kalácsot. A tetejére helyezzünk néhány szelet vajat, és kb.30 percig süssük 160 fokra előmelegített sütőben. A három tojásfehérjéből és az 1 evőkanál porcukorból vert kemény habot 5-10 perccel a sütés vége előtt kenjük a felfújt tetejére.

Tápérték információ


-
Forrás:

Beküldte: Pandy be Saturday, October 31. 2009 at 17:22:19

A recept innen származik Gazlap http://www.gazlap.hu/
Ennek a receptnek a webcíme:http://www.gazlap.hu//modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=1087
Close