16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 1 / 18286
Összes látogató: 7
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:21:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:07:am kutyus :
Jó reggelt!
5:45:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:06:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, jó hetet kívánok!
11:16:am Bojtárgazdi :
Én is szép vasárnapot kívánok!
6:42:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
6:02:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:01:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt kívánok!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt!
6:11:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:03:am Etimami :
Szép napot mindenkinek.Itt már lehet havat söpreni
6:04:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek...indul az új hét!
7:06:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap: Gyógy- és fűszernövények

Keresés a rovat híreiben:   
[ Főoldal | Rovatok ]

Gyümölcs-, zöldség kozmetikumok II.
Cikkünkből megismerhetik, bőrünk téli védelmének érdekében alkalmazható gyümölcsökből és zöldségekből készített pakolásokat.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Vica    Dátum: 01.20.
Gyümölcs-, zöldség kozmetikumok I.
Nagyon fontos, hogy a téli napokon bőrünket még fokozottabban védjük a környezeti ártalmak valamint a zord és hideg időjárás ellen. A szennyező anyagok jelentős része bőrünk felületén rakódik le, éppen ezért szükségünk van a kímélő tisztításra és az egyénre szabott bőrápolásra. A konyhánkban körülnézve számos gyümölcsöt és zöldséget találunk, amelyekből mi is könnyedén készíthetünk a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumokat.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Szegedi Éva    Dátum: 01.15.
Villámgyors növénytermesztés
Gyógy- és fűszernövények A legrövidebb tenyészidejű fűszernövények egyike a Keresztesvirágúak ( Brassicaceae) családjába tartozó, valószínűleg az Etióp-magasföldről (a mai Irán területéről) származó kerti zsázsa (Lepidium sativum L.)
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Szegedi Éva    Dátum: 07.10.
Karácsonyi fűszerünk: a fahéj
A fahéj a legrégebben ismert fűszereink egyike. Már az ószövetségben is számos alkalommal megemlítik. Bár ezekben az időkben inkább a Kínában őshononos, úgynevezett "Kínai fahéjat" (kassziát) ismerték.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Szegedi Éva    Dátum: 12.10.
Díszpaprika kertészet Olaszországban
Hosszas szervezgetés után sikerült eljutnom az olaszországi Pharma szélén levő Stuard Mezőgazdasági Kísérleti Telepre. A remek kirándulás értékes tanulságokkal is szolgált, melyeket gondoltam megosztok veletek.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Rabi Gábor    Dátum: 11.12.
Ehető virág - Kapribogyó
A hazai gasztronómia egyik különleges kiegészítője a Kaprifélék (Capparaceae) családjának legfontosabb képviselője a kapricserje (Capparis spinosa), amelynek még ki nem nyílt, sötétzöld, kerek virágbimbója a kapribogyó.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Szegedi Éva    Dátum: 08.13.
Gyűjtsünk kamillát
A szikes puszták fehéren világító szikpadkáinak, szikfoltjainak gyér növényzetét, a sziki mézpázsit, a bárány paréj, a sziki üröm és legismertebb gyógynövényünk, az orvosi székfű közismert nevén kamilla alkotja. A botanikusok Chamomilla recutita néven ismerik, de használatos még a régebbi elnevezése, a Matricaria chamomilla is. Hazánkban kamillatermesztéssel a szikes területeken foglalkoznak, hiszen jellegzetes sziki növény. Sótűrése kiváló.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Garami Márta    Dátum: 07.18.
Az illatok ősi történetéről
A növényi kenőcsök, balzsamok, parfümök használata egyidős az emberiséggel, kezdetektől fogva használták őket gyógyításra, vallási szertartások alkalmával és mindig is az asszonyi csábítás eszközei voltak. Szót ejtünk sok érdekességgel együtt az illatszerek egyiptomi, babiloni és görög használatáról, és a számunkra hihetetlen római kori mértéktelenségről.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Somorjai Ede    Dátum: 05.31.
Fűszergombák
Szervezetünk azokat a táplálékokat tudja igazán hasznosítani, amelyekben a fehérjék, szénhidrátok, zsírok és az egyéb kiegészítő tápanyagok mindegyike arányosan megtalálható. Azért esik jól a főzelékhez a hús, a kenyérhez a vaj, mert ezek kiegészítik egymást. A gomba hasznos az elhízás ellen, mert energiaszegény és nagy telítőértékű. Teljes értékű fehérjetartalmával kiválóan kiegészíti növényi eredetű táplálékainkat, ugyanakkor egymagában nem pótolja sem az energiaadó alaptápanyagokat, sem a fehérjeforrásainkat. A gomba legfőbb szerepe a táplálkozásunkban elsősorban az, hogy az ételek ízletességét fokozza, tehát a gombát fűszerként használjuk! A cikkből megismerhetjük a legízletesebb és legjobb fűszergombákat, szárításuk és porításuk módját.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Somorjai Ede    Dátum: 05.15.
Fűszerkert
Gyógy- és fűszernövények Bátran állíthatjuk, hogy ételeink fűszerezése nem csak szükséges, hanem egészséges is. A friss fűszernövények amellett, hogy ízjavító tulajdonsággal rendelkeznek, számos vitamint is tartalmaznak, ami szintén nem lebecsülendő. Érdemes megemlítenünk, a szervezetre gyakorolt gyógyhatásukat. Termesztésük sem igényel különösebb szaktudást, ezért mi magunk is bátran megpróbálkozhatunk velük. Írásunkban nagyon sok hasznos információval szolgálunk a fűszernövényekről.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  Szegedi Éva    Dátum: 05.09.
Vörös fokföldirekettye, másnéven Rooibos
Egyre gyakrabban találkozhatunk az üzletek polcain a Rooibos teával, natur és "ízesített" változataival, sőt üdítőként, készen is megvehetjük. A cikkben bemutatom a Rooibos tea főszereplőjét, a vörös fokföldirekettyét, valamint kiderül, miért hasznos a szervezetnek.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  gabor81    Dátum: 05.03.
A gyömbér nem csak fűszer! Gyógynövény is!
A gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. A kellemesen csípős, kissé erősebbre főzött gyömbértea csökkenti a bélgázok kialakulását, mivel erjedésgátló hatással rendelkezik. Hasmenés ellen is jó, valamint kitűnő görcsoldó, legyen szó bél vagy menstruációs görcsről. (Fél liter teához kb. 2 dkg reszelt friss gyömbér kell.) Nagyon jó memóriajavító, kiélesíti az érzékeket.
 Tovább a cikkre... 

Írta:  kerekrepkény    Dátum: 04.19.
Kertésznaptár
Ma Boldogasszony 
havának 20. napja,
Szerda,
Fábián, Sebestyén
névnapja van.
[03.hét]
Ellenőrizzük, válogassuk át a pincében tárolt burgonyát, hagymát stb. A hőmérséklet kb. +3 és +5 °C között optimális. A száraz tárolóhelyiségekben biztosítsuk a megfelelő páratartalmat. Szellőztessük a zöldségfélék tárolóhelyiségeit is. ha a gyökérzöldségek (sárgarépa, pasztinák, petrezselyem stb.) között pusztuló darabokat találunk, szedjük ki és a fogyasztható részeit használjuk el.

Holnap
Ágnes
napja lesz

Hirdetés
Partneroldalak








Utolsó linkek
Galéria



Apróhirdetés
Ehhez a blokkhoz jelenleg nincs tartalom.
Hirdetés
Ajánlj minket!
Aranyköpések
A pénz minden gonoszság gyökere, és az embernek szüksége van gyökerekre.
Chat


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.049 másodperc