Köszi Ginkgo, neked is Gábor. Rákerestem a guzmániára és beleszerettem a sárgába. De most pihentetem az ember idegeit, a tegnapi cserépvásárlásnál már ráncolta a szemöldökét. Pedig csak még egy hiányzott.
(Azelőtt már megvettem 10-et, de ő nem volt ott. Elszámoltam magam.) _________________ haraplak
Köszönöm Gábor a segítséged. Két angyaltrombita hajtásom van, egyik marad vízben, másik megy zacsi alá.
Rákerestem a díszcsalánra, egyikre sem hasonlít. Annyit tudok még róla, hogy kb. két centis, tölcsérszerű piros virága van. _________________ haraplak
Igen, az angyaltrombita gyökereztethető vízben, de földen is könnyen meggyökerezik a szokásos módon (földbe beledugni a dugványt és zacsit rá, aminek a csücskét lecsippented, hogy tudjon levegőzni).
A képen lévő növény viaszvirág. Nézd meg alaposan a leveleket, a hajtásokat, nem-e látsz rajtuk valami kis élősködőt, bár nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Szép egészségesnek tűnik, az ezüstös foltok is azt jelzik, hogy megfelelő mennyiségű fényt kapnak.
A növények:
1. Huh, elsőre a Coleus - díszcsalán jutott róla eszembe, bát ilyen sima zöldet még nem láttam belőle
2. Guzmania _________________
"A föld itt olyan kedves, hogy csak megcsiklandozod egy kapával, és nevetése termést érlel." (Douglas Jenbold)
Jövök hozzád a kérdéseimmel. Az angyaltrombita hajtást gyökereztethetem vízben? Másik kérdésem pedig, hogy a képen látható növény viaszvirág-e. Láttam rajta néhány barna foltot, remélem nem halálos betegség első jelei.
Köszi a választ!
"Olyan 10-15 fok körüli, világos, tűző naptól védett helyen átteleltetheted" - Az az én gondom, hogy sajnos ilyen helyiségünk nincs, a lakásban mindenütt 20 fok felett van a hőmérséklet. Na mindegy. Majd kitalálok valamit.
Ő biztosan kerti Hedera. Olyan 10-15 fok körüli, világos, tűző naptól védett helyen átteleltetheted, de jövőre kiültetheted a kertbe, árnyékos-félárnyékos helyre, oda, ahol idővel ki tud kúszni a napra is, mert akkor fog virágot és termést is hozni _________________
"A föld itt olyan kedves, hogy csak megcsiklandozod egy kapával, és nevetése termést érlel." (Douglas Jenbold)
Szia Gábor!
Egy kérdésem lenne:
A képen látható borostyánt szobában át lehet valahogy teleltetni?
A párom egyik szülinapi csokrába volt belefűzve, aztán úgy gondoltam, hogy megpróbálom megtartani, vízben kigyökerezett, most pedig beültettem cserépbe. A kertbe kiültetni nem mertem, mert gondolom az nem lenne túl jó ötlet, hiszen még nem elég erős.
Előre is köszi a választ!
Ő egy Hedera helix. Akitől kaptad nem mondta, hogy ültesd ki vagy szobában lehet tartani?
A kroton-féle növénykédet elég nehezen lehet kivenni, de ha száradnak a levelei, az alacsony párát, esetleg huzatot jelezhet. Az öntözésnél meg inkább azt vedd figyelembe, hogy mennyire nyirkos a földje. Ha érzed, hogy kezd kiszáradni, akkor öntözd meg.
A Guzmániát meg inkább tavasszal ültessétek át "A" földbe. _________________
Csatlakozott: Jan 17, 2006 Hozzászólások: 6548 Tartózkodási hely: Budapest X. Kerület
Elküldve: 2006.09.30, 19:17 Hozzászólás témája:
Szia Gábor
Bocs, hogy újra zavarlak, de újra lécci segíts
Kaptam egy borostyánt, de nem tudom melyik fajta
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Van egy azt hiszem kroton féle növénykém, de szerintem nem jól tartom, mert kicsit száradnak a levélkéi /sajnos/
Én világosba tartom, kb 3-4 naponta öntözöm.
Ez jó????
Ha minden igaz, ő egy KAlanchoe lesz, elevenszülő. Sok fényt igényel, öntözés szempontjából az nem baj, ha kiszárad a földje, kicsit ki lehet, de ne sokáig. Télen 15 fok körüli hőmérsékleten teleltesd, szintén minél világosabb helyen, mint minden pozsgást. Párára nem érzékeny, nyáron a szabadban is állhat. Amire figyelj, hogy a sarjnövénykéi képesek akár a szőnyegben is meggyökeresedni. Ezekkel könnyen szaporítható. _________________
Csatlakozott: Jan 17, 2006 Hozzászólások: 6548 Tartózkodási hely: Budapest X. Kerület
Elküldve: 2006.09.29, 20:35 Hozzászólás témája:
Szia Gábor
Lécci újra segíts. Kaptam egy növénykét, nem taudtam mi a neve és, hogy mit szeret. A nevét már yulduzka mgtalálta, de, hog mit szeret még mindig nem tom.
Szerinted nincs felmagasodva???
Csatlakozott: Dec 11, 2004 Hozzászólások: 3564 Tartózkodási hely: Cegléd, Pest megye
Elküldve: 2006.09.29, 11:04 Hozzászólás témája:
dalia63 írta:
Kedves Gábor!Nekem van egy erythrina crista -galim de sajnos csak egy ágán hozott virágot,pedig jó meleg volt a nyár.Téli kertben telel 10-fokon nem locsolom, tavasszal átültetem földdé érett marhatrágya és savanyú föld keverékébe.Mit csinálok rosszul?
dalia63 írta:
A másik növényem a paradicsommadár fám,ő szintén nem virágzott,tudom hogy megkéne metszeni de nem tudom mennyire. Félek hogy úgy elintézem hogy soha nem látom a virágát./pointiana/ Please help mee!
_________________ "Senki a világon nem képes bejárni útját baráti segítség nélkül."-Balzac-
köszi szépen a gyors választ, kezdek megnyugodni, hogy nálam is megmarad a szégyenlősvirág.
Olyanokat olvastam róla, hogy helyváltoztatásra annyira érzékeny hogy lehullatja a leveleit; télen 13-15 fokos hőmérsékleten kell pihentetni (ezt nem tudom biztosítani); és alapjában véve nagyon érzékeny, nehezen tartható növény...
De ha nem így van, annak nagyon-nagyon örülök
A tanácsaidat köszi, követni fogom őket! _________________ detto
A legmagasabbat, a legnagyobbat keresed? A növény megtaníthat rá. (Schiller)
Köszi Sanity Ezek szerint olyan messze nem voltam, lényegében ugyanaz a tartása a Colocasiának is és az Alocasiának is _________________
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban