Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38787 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2017.05.16, 05:50 Hozzászólás témája:
Sajnos nincs a közelünkben olyan bodza lelőhely, ahol nem járnak autók.....így nem is tudok csinálni szörpöt _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
7 üveg jam lett belőle.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
kezdődik a szezon
Rebarbarás eperlekvárt készítettünk
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csatlakozott: Dec 15, 2007 Hozzászólások: 357 Tartózkodási hely: Eu közepe
Elküldve: 2014.04.28, 14:25 Hozzászólás témája:
Orgona szörp készítése
Hozzávalók:
4-5 nagy fürt orgonavirág,
1 liter víz,
1 kg cukor,
1 tk cirtomsav.
Az elkészítés menete:
A leszedett orgonavirágokat feltettem vízben főni. Pár perc forrás után botmixerrel kicsit összetörtem, majd fél óra pihenés után leszűrtem az egészet, hozzáadtam a cukrot, citromsavat és újraforraltam.
A kész szörpöt steril üvegekbe töltöttem, fejre állítottam, és száraz dunsztban hagyta kihűlni.
A szörpöt felhígítva igazán kellemes aromájú italt kapok végeredményül.
Itt találtam: http://picibaba.hu/konyhaban/italok/orgona-szorp _________________ "Vörösbegy, alighogy virrad,
vad, érzékeny éneked
nyirkos, hideg szürkeségben
elűzi a mérgemet..."
/Emily Bronte/
Csatlakozott: Mar 05, 2010 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Kökény
Elküldve: 2014.01.06, 20:32 Hozzászólás témája:
A levendula nekem nem passzol a tányérba, de aki szereti...
Kökényből lekvárt csináltam! 70dkg kökényt szedtem. 20dkg cukorral, egy löttyentés citromlével egy kupica pálinkával és 2db fahéjjal össze nyomkodtam. Egy éjjel pihent, másnap egyet rottyant, átpaszíroztam és üvegbe tettem. Finom, kicsit fanyar lekvár, sültekhez pikáns lesz!
Semmi különös nincs az elkészítésében, amikor készre főztük a lekvárt, belekeverünk 1-2 evőkanál (lekvár mennyiségétől függően) szárított, morzsolt levendulavirágot, és egyet rottyantunk rajta. Különlegesen finom, ízes, illatos remekmű lesz belőle. _________________ Ne pazarold az időt, az élet abból áll.
Csatlakozott: Mar 05, 2010 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Kökény
Elküldve: 2013.11.02, 20:46 Hozzászólás témája:
Kimondottan kökény szörp receptem nincs, de a ribizlié is jó lesz szerintem hozzá:
1kg gyümölcsöt össze törni, 0,5l vízzel elkeverni. Kicsit állni hagyod. (én egy éjszaka) Leszűröd ( gézbe szoktam felakasztani hogy csöpögjön ki) és ahány L lé lett, annyiszor 80dkg cukor+ pici tartósító szer (szalicil, vagy Na-benzoát...) kevergetni míg a cukor elolvad és mehet az üvegbe.
Hidegen lekvárt nem tudok, de a levét dzsemfixel el lehet tenni zselének. (750ml lé, 40dkg cukor, 1 zacskó 2:1-ben dzsemfix) Csak egyet kell forrnia és kész. A nagyja C vitaminnak lőttek, de nincs agyon főzve. És a végén beledobhatsz pl. egy 10dkg-os étcsokit! Ma gránátalmával műveltem ezt! Finom lett!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban