15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Csuporkafélék (achimenes,kohleria,streptocarpus,stb) (10)
Vendégeink a kertben(17)
KAKTUSZOK ÉS POZSGÁSOK (48)
Milyen növényt vettem/szereztem ma (20 )
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)
Leanderek(18)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Kertünk meglepetései (2)
Gyümölcsök (5)
Konyhakerti növények (14)
Hortenziák (3)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)

- Tábortűz témák:
2019-es nyári abádszalóki tali
IDŐJÁRÁS (61)
Milyen öröm ért ma? (37)
Vicces történetek,...képek(16)
Találd ki (29)
Írj bármilyen témáról (15)
Versek, költemények (4)
GAZLAP szakácskönyv (71)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
A Tudat keresése (3)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben (9)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
12:46:pm Bojtárgazdi :
Jó hétvégét kívánok mindenkinek!
6:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek Kellemes hétvégét
12:44:am Bojtárgazdi :
Szép álmokat mindenkinek!
5:50:pm Emmylie :
Fáraszto nap után a faluban talán majd pihenhetek. : Szép estét mindenkinek
11:33:am Bojtárgazdi :
Szép napot kívánok! Mára is van munkám, de kicsit nemszeretem szöveg. Sok paragrafus van benne...
5:39:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
10:59:pm Bojtárgazdi :
Nocsak, hát már eltelt a nap! Sokat dolgoztam ma. Jó éjszakát kívánok!
10:08:am Emmylie :
Szep napot kivanok mindenkinek
5:36:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
8:42:pm Bojtárgazdi :
Nem tudom, ma már köszöntem-e... Szép estét kívánok, Gaznépek!
2:17:pm Emmylie :
Szep delutant. Tegnap az unokakkal ma a fiammal fagylaltozok. :
5:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek........ne m baj, Bojtikám, de legalább beköszönsz
2:12:pm Bojtárgazdi :
Én már csak kellemes délutánt tudok kívánni.
5:05:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:29:am kutyus :
Jó reggelt....indul az új hét....
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Bodza és egyéb szörpök,lekvárok készítése
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Bodza és egyéb szörpök,lekvárok készítése
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 28, 29, 30
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Kisördög
Vadgesztenyefa
Vadgesztenyefa


Csatlakozott: May 23, 2004
Hozzászólások: 1226
Tartózkodási hely: Szeged City

HozzászólásElküldve: 2004.05.24, 13:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Katica tegnap kérted, hogy küldjem el az eperlekvár receptjét.
Nos ami nekem megvan az az alaprecept lehet, hogy te is ismered...sőt biztos Smile

Na szóval:

Az epret megmossuk majd lecsurgatjuk és leszárazzuk, ha ugy szedük. Hibátlan zománcú lábasba tesszük. Minden kg gyümölcsre 60-70dkg cukrot számítunk, ezt rétegesen rászórjuk, hosszan állni hagyjuk hogy levet eresszen. A levet leöntve szörpként fogyaszthatjuk, az epret pedig erős tüzön gyakori kevergetés mellett sűrűre fözzük. Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük és száraz gőzbe tesszük.

Tartósítószer nélkül is eláll, mert a cujor knzerválja.

Másról. Lassan már láthatunk diófáinkon zölddiót... ha valakit esetleg érdekel, van receptem zölddió-likőrhöz és befőtthöz
_________________
"We've been slaves to this love
From the moment we touched
And keep begging for more
Of this resurrection"


Blogom Képtáram
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
magnolia
Palánta
Palánta


Csatlakozott: May 10, 2004
Hozzászólások: 60

HozzászólásElküldve: 2004.05.24, 08:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Narancsos-céklás hagymalekvár

Fél kiló vöröshagymát apró kockára vágok és olíva olajon 15 percig pirítom. Ekkor hozzáadom 3 narancs levét, kicsit tovább tovább párolom együtt a hagymával, majd felöntöm 3 deci vörösborral és fűszerezem a kifacsart narancsok húsával, megreszelt héjával, egy pici barna cukorral, egy-két evőkanál reszelt gyömbérrel és még ötpercig forralom
együtt az egészet 5 percig, majd 20 dkg szeletelt céklát és petrezselymet adok hozzá, kis csilivel megbolondítom.

Pácolt, sült kacsamell, csülök mellé igen finom, de az öreg tyúkok is szeretik!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Dudibá
Nyírfa
Nyírfa


Csatlakozott: Mar 24, 2004
Hozzászólások: 916
Tartózkodási hely: XI. kerület

HozzászólásElküldve: 2004.05.23, 18:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tedd bele.Az is édes,mézharmatot termel.
Tüllhálónmeg megszűröd.
Döntsd el komolyan beszéltem-e vagy sem! Very Happy
Ja,csak akkor annyival kevesebb cukor kell!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
ginkgo
Vadgesztenyefa
Vadgesztenyefa


Csatlakozott: Mar 17, 2004
Hozzászólások: 1070
Tartózkodási hely: Angyalföld

HozzászólásElküldve: 2004.05.23, 12:22    Hozzászólás témája: bodzaszörp Hozzászólás, az előzmény idézésével

A bodzavirágon tartózkodó levéltetvekkel mit csináltok?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Molnarka
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Mar 22, 2004
Hozzászólások: 21768
Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény

HozzászólásElküldve: 2004.05.21, 12:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én még cska hallottam erről a palacsintás akácvirágról!

Bodzabogyó lekvárt már főztem,gyönyörű szine volt de az ize annyira
nem fogott meg.Almával vegyesen lehet,hogy tényleg jobb lenne!

Ha már a főzésnél tartunk,irhatnátok valami finomság receptet.!

Én már annyira csak a megszokott dolgaimat szoktam sütni-főzni!
Más fórumokra meg már nehezen tudok eljutni!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
magnolia
Palánta
Palánta


Csatlakozott: May 10, 2004
Hozzászólások: 60

HozzászólásElküldve: 2004.05.21, 12:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mivel most virágzik az akác is, gondoltam, megkérdezem:
Ti szoktatok akácvirágot kisütni palacsintatésztában? A mi srácaink nagyon élvezték. Bodzavirággal is próbálkoztunk, de annak nem volt akkora sikere.
Viszont ami nagyon bevált, az az almás bodza volt. Az érett bogyókat meghámozott almaszeletekkel és cukorral főztük össze, kigőzöltük és télen gyümölcsleves alapnak használtuk fel. Gyönyörű színe lett és meggyel vagy birssel pazar leves lett (én ezeket a léket mindig búzakeményítővel sűrítem)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
magnolia
Palánta
Palánta


Csatlakozott: May 10, 2004
Hozzászólások: 60

HozzászólásElküldve: 2004.05.21, 11:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Szilvi!
Pár éve egy visegrádi régésztáborban mi is így gyártottuk az örökké szomjazó ifjúságnak a szörpöt. A bolti üdítők költségét nemigen bírta volna ki a múzeum költségvetése.
Csak az volt a baj a recepttel, hogy így elkészítve, túl intenzív volt a bodzavirág íze. Mi, tanárok, nem is mertük tisztán meginni a szörpöt, hanem folyton-folyvást hígítottuk valamivel... Laughing Laughing Laughing
(a legjobban a barnacimkés kommersz barackpálesz és a tequila vált be)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szilvi
Vadgesztenyefa
Vadgesztenyefa


Csatlakozott: Mar 21, 2004
Hozzászólások: 1074
Tartózkodási hely: Debrecen

HozzászólásElküldve: 2004.05.19, 06:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok nekem Bodzalé receptem van.
Ezt nem kell hígítani .
4 liter langyos vízbe beleteszek fél kiló cukrot, 1 kiscsomag citrompótlót, 6 nagyobb bodzavirágot és belekarikázok 2 db. citromot. Ezt hagyom állni 24 óráig, ezután leszűröm és hűtőbe teszem, miután lehült lehet fogyasztani.
Vigyázni kell vele mert könnyen megromlik csak hűtőben szabad tartani.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
katica
Vadgesztenyefa
Vadgesztenyefa


Csatlakozott: Apr 10, 2004
Hozzászólások: 1150
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2004.05.18, 19:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bodzaszörpi II. EZ A TÉLI,sűrű


40 szép bodzavirág
5 liter víz
4 citrom(2 héjában,2 meghámozva)
4 kg cukor
12 dkg citromsav(azaz teaízesítő,azaz citrompótló)
1 evőkanál szalicil

A vizet felforraljuk,majd amikor langyosra hűlt,mindent beleteszünk,majd jól összekeverjük és 5 napig érleljük.A hatodik napon 5-10 percig forraljuk a levét,hozzáadjuk a tartósítószereket,leszűrjük és üvegekbe töltjük.
Főzés nélkül is elkészíthető,ez esetben elég 10 bodzavirág,3 liter víz,5 dkg borkősav,4 közepes citrom karikára vágva és 2 kg cukor.Üvegbe téve 2 napig hidegen érleljük,időnként felkavarva.1 kávéskanál szalicillel elvegyítve már el is tehetjük télire.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
katica
Vadgesztenyefa
Vadgesztenyefa


Csatlakozott: Apr 10, 2004
Hozzászólások: 1150
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2004.05.18, 16:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Van 1-2 bodzaszörp recipém,előkeresem és beírom,nemsoká lehet szedni a virágokat!!


Bodzaszörpi I.EZ A FRISS!!!

Bodszaszezonben frissen érdemes készíteni,tartós formában nagyon sok cukor van benne.Amíg tart a bodza,kb.3 naponként új adagba kell kezdeni,akkor 3-4 hétig folyamatosan lesz.

1. Ízlés szerinti méretű lásost teleteszel bodzavirággal.A virágnak csak a fehér tányérját kell leszedni,a vastagabb szárrészeket le kell vágni rólaés jól megmosni.
2. Ráöntesz annyi(nem túl)hideg vizet,amennyi ellepi.
3. Beledarabolsz literenként 1 citromot (kb.harmadát héjastól)
4. Hozzáteszel ízlés szeritn cukrot(normálisan literenként 1-2 evőkanál elég)
5. Letakarva hagyod állni 1-2 napig.
6. Leszűröd és iható.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Dudibá
Nyírfa
Nyírfa


Csatlakozott: Mar 24, 2004
Hozzászólások: 916
Tartózkodási hely: XI. kerület

HozzászólásElküldve: 2004.05.18, 12:36    Hozzászólás témája: Bodza és egyéb szörpök,lekvárok készítése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tegnap egy kedves ismerősömmel Smile beszélgettünk bodza ügyben is.
Namármost ide írhatnánk recepteket,tudom kerti balhés topic van,de ugyebár lekvár pl. benn készül.
Most a bodzaszörp az aktuális.
Szívesen fogadnám kedves kolleginák,kollegák a recepteket.
Köszi szépen,ha írtok.
Lekvárt,ketchupot én is szoktam főzni,persze saját paradicsomból,már a ketchupot,de szörpit még nem csináltam soha.


Legutóbb Dudibá szerkesztette (2004.05.18, 16:51), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 28, 29, 30
30 / 30 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.075 másodperc