15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Vendégeink a kertben(17)
Karácsonyi-, húsvéti- és levélkaktuszok (11)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Én így tartom (gyakorlati tanácsok növények tartásáról)
Orchideák otthonunkban (111)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
NÖDIK magminták - Mit tudunk a tájfajtákról?
Milyen növény ez?? (37)

- Tábortűz témák:
GAZLAP szakácskönyv (72)
Írj bármilyen témáról (15)
Milyen öröm ért ma? (37)
A Tudat keresése (3)
Találd ki (29)
IDŐJÁRÁS (62)
ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS (5)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
Kedvenc filmem, színészem
Kávéház (40)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
11:09:am bau :
Köszönjük!
7:56:am sede :
Sziasztok, cseréltem.
5:26:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:25:pm bau :
Kedves Sede!Kérjük a téli fejlécet! Boldog karácsonyt Nektek.
12:39:pm Bojtárgazdi :
Köszönöm! Sikerült!
5:56:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....bOSZI ZÁS MEGY!!!
12:43:am Bojtárgazdi :
Kérek szépoen boszizást a targoncavizsgázó BojtiZsombornak!
12:42:am Bojtárgazdi :
Szia Mka!!!!
10:55:pm molnarka :
Sziasztok! Benéztem!
5:08:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!...MEGJÖT T A HÓ!!!!
11:17:am bau :
Kutyus-csupa buli az életed! Jó szórakozást!
5:37:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!....ma mindenféle szül- és névnapok ünneplésére megyek
5:40:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:47:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek! Ismét vagyok......semmi baj nem volt, sőt!
2:12:am Bojtárgazdi :
Korán mentál aludni, itt kérdeztem, ketten vagyunk-e. Emmylie meg rám köszönt, hogy ő téged nem lát.
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Bodza és egyéb szörpök,lekvárok készítése
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Bodza és egyéb szörpök,lekvárok készítése
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4 ... 28, 29, 30  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
EgriÉvi
Almafa
Almafa


Csatlakozott: Dec 26, 2011
Hozzászólások: 465
Tartózkodási hely: Iregszemcse

HozzászólásElküldve: 2013.06.14, 17:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm, holnap neki is állok!
_________________
Élni és élni hagyni
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
betti08
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Nov 08, 2008
Hozzászólások: 2085
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

HozzászólásElküldve: 2013.06.14, 17:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Évi!

Igen, levet ereszt. Megtöltöd az üvegeket úgy, hogy a gyümölcsöt ellepje a leve, a tetejére még egy kis tartósítót érdemes tenni. Lezárod, és mehet a helyére. Nem kell hűteni, ez így eláll. Nem a legérettebb gyümölcsből kell készíteni.
_________________
Margó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
EgriÉvi
Almafa
Almafa


Csatlakozott: Dec 26, 2011
Hozzászólások: 465
Tartózkodási hely: Iregszemcse

HozzászólásElküldve: 2013.06.14, 16:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

betti08 írta:
Évi!

Cseresznyét szoktam nyersen is eltenni, úgy mint a meggyet. Kimagozom, cukorral megszórom /nem sokkal, mert édesebb, mint a meggy/, szalicilt teszek rá, összekeverem, egy napig állni hagyom, közben többször megkeverem. Üvegbe rakom, lezárom, mehet a helyére. Sütemény sütésre használom önmagában, vagy meggyel vegyesen Very Happy


És levet ereszt?
Vagy hogy képzeljem el? Hűteni kell?
_________________
Élni és élni hagyni
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
betti08
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Nov 08, 2008
Hozzászólások: 2085
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

HozzászólásElküldve: 2013.06.14, 13:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Évi!

Cseresznyét szoktam nyersen is eltenni, úgy mint a meggyet. Kimagozom, cukorral megszórom /nem sokkal, mert édesebb, mint a meggy/, szalicilt teszek rá, összekeverem, egy napig állni hagyom, közben többször megkeverem. Üvegbe rakom, lezárom, mehet a helyére. Sütemény sütésre használom önmagában, vagy meggyel vegyesen Very Happy
_________________
Margó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
EgriÉvi
Almafa
Almafa


Csatlakozott: Dec 26, 2011
Hozzászólások: 465
Tartózkodási hely: Iregszemcse

HozzászólásElküldve: 2013.06.14, 07:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
Rengeteg cseresznyém lesz idén, és szeretnék minél többet eltenni télire.
És lehetőleg változatosan. Befőtt receptet találtam többet is, szoktam lekvárt is készíteni belőle, és idén megpróbálok szörpöt is csinálni
( amikor már szinte feketére érett)
Mit lehet még?
Van ötletetek?
_________________
Élni és élni hagyni
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bojtárgazdi
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Apr 26, 2006
Hozzászólások: 27844

HozzászólásElküldve: 2013.06.13, 23:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Értem! Köszönöm, hogy elmagyaráztad.
Nem szoktam szörpöt csinálni, nem iszunk ilyesmit. (Az édeset értem ez alatt.) Pedig bokrom nekem is van, szép nagy, és távol az úttól ez is.
_________________
Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bagoly
Liget
Liget


Csatlakozott: Aug 29, 2005
Hozzászólások: 3297
Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág

HozzászólásElküldve: 2013.06.13, 22:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bojtika,

ez rendben van, értettem, csak mi is rengeteg bodzát szoktunk feldolgozni frissen is, télire is. Tapasztalatból tudjuk, hogy milyen pillanat alatt és kevés víz hatására eltűnik az összes virágpor. Mi nem szoktuk megmosni, igaz abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy saját bokrokról, úttól távol lévő helyről szedhetjük a virágokat. Laughing

Éva
_________________
Éva

Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bojtárgazdi
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Apr 26, 2006
Hozzászólások: 27844

HozzászólásElküldve: 2013.06.13, 21:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jól kinyomkodja, de a virágpor azért belekerül.
Igaz, rengeteg virágot használ fel, jól látom?

Én egyébként erre gondoltam eredetileg, tetszik hogy fagyasztható is.

"Bodzaital, fagyasztva

Hozzávalók:
• kb. 30 tenyérnyi tányér bodzavirág
• kb. 3 liter víz
• kb. 3 citrom leve (ízlés szerint, kóstolgatni kell)
• kb. 30 dkg repceméz - a repceméz íze harmonizál a legjobban a bodzával, majd az erdei mézé (ízlés szerint, kóstolgatni kell)
• kb. 10 csepp bio citrom illóolaj (ízlés szerint, kóstolgatni kell)
• 10 csepp GrapeVital csepp
• jégkocka készítő zacskók

Elkészítése:
1. 3 liter tisztított vizet felforralok, majd ha kihűlt, akkor beletumkolom a bodzavirág ernyőket virággal lefelé, és 24 órát hűvös, de nem hideg helyen állni hagyom.
2. Ha kész, akkor lecsöpögtetve, kinyomkodva kiveszem a virágokat, és a levet átszűröm,
3. majd belekeverem a citromlevet, a mézet a GrapeVital cseppeket és a citrom illóolajat.
4. Jégkocka készítő zacskóba töltöm, és lefagyasztom
Ha kapok biocitromot, akkor héjastul belekarikázom a vízbe, és együtt áztatom a bodzavirágokkal. Ebben az esetben viszont a citrom illóolaj elhagyható.
Ha megkívánom a bodza italt, akkor csak kicsomagolok 2-3 jégkockát, felöntöm vízzel, megvárom, míg felolvad a jégkocka, és már ihatom is. Akinek nincs türelme kivárni az olvadást, az langyosvízzel is felöntheti, ilyenkor nagyon hamar elolvad, és az ital sem lesz túl hideg."
_________________
Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bagoly
Liget
Liget


Csatlakozott: Aug 29, 2005
Hozzászólások: 3297
Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág

HozzászólásElküldve: 2013.06.13, 20:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nem tudom, milyen lehet az a bodzaszörp, amiből ilyen gondosan ki van mosva a lényeg. Ebben egyetlen árva virágpor sem maradt, anélkül pedig mit sem ér az egész.

Én ma szűrtem le egy dupla adag hársfa virág szörpöt. Az is nagyon finom tud lenni ám. Akinek van lehetősége, próbálja ki.

Éva
_________________
Éva

Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bojtárgazdi
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Apr 26, 2006
Hozzászólások: 27844

HozzászólásElküldve: 2013.06.13, 16:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nézzétek már, ez zseniális!

http://gasztronomia.tlap.hu/magazin/bodzaszorp-amit-nem-lehet-megunni-video-recept/

Fagyasztott bodzaszörp. Shocked
_________________
Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
zsizsia
Fűzfa
Fűzfa


Csatlakozott: Mar 11, 2009
Hozzászólások: 631
Tartózkodási hely: Szombathely

HozzászólásElküldve: 2013.06.06, 19:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Etimami:
Egy adag már csöpög, egy másik holnap kerül oda.
Nagyon várom a végeredményt!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
czinegeeta
Mag
Mag


Csatlakozott: Jun 05, 2013
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2013.06.05, 14:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szép napot mindenkinek! Azt szeretném tudni lehet e futó rózsából is szörpöt készíteni vagy az mérgező Question
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zsizsia
Fűzfa
Fűzfa


Csatlakozott: Mar 11, 2009
Hozzászólások: 631
Tartózkodási hely: Szombathely

HozzászólásElküldve: 2013.06.05, 09:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszi!
Már ki is nyomtattam, délután nekiállok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Etimami
Liget
Liget


Csatlakozott: May 18, 2008
Hozzászólások: 3383
Tartózkodási hely: Csorvás

HozzászólásElküldve: 2013.06.05, 09:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szörp készítés, főzés nélkül
Hozzávalók:

2 kg gyümölcs (most eper)
1,5 l víz
2 tk. borkősav
1/2 mk. szalicil (én nátrium benzoátot használtam)
2,5 kg cukor

A gyümölcsöt alaposan megtisztítjuk, megmossuk.
Egy tálba öntjük és kézzel alaposan összenyomkodjuk (én botmixerrel is rámentem),
elkeverjük a borkősavval, a tartósítószerrel s a vízzel. letakarjuk és hűvös helyen
egy napig állni hagyjuk.
Másnap egy mélyebb edénybe (én azt a műanyag vödröt használtam, amiben a multik narancsot
árulnak) mérünk két és fél kiló cukrot.
A masszát egy tüllzacskóba öntjük és a cukor fölé lógatjuk. (Én a vödörre tettem egy szűrőt,
amit kibéleltem egy tüll darabbal amit egy régi függönyből vágtam. beleöntöttem a masszát,
majd a tüllt összefogtam, elkötöttem és fellógattam. A vödör a cukorral persze végig alatta
volt. A szűrőre tovább már nincs szükség.)
Két-két és fél napig hagyjuk lógni és kicsepegni a gyümölcslevet a cukorra. közben néhányszor
megkeverjük, hogy a cukor felolvadjon.
Végül tisztára mosunk üvegeket, sterilizáljuk, tartósítószeres vízben átöblítjük,
majd a szörpöt beletöltjük. Lekötjük és azonnal a kamra polcára tesszük.
Persze, ha azt szeretnénk, hogy maradjon belőle télire is, akkor érdemes jó mélyen elrejteni,
vagy igen nagy mennyiséget készíteni....
Kb. 4,5 liter szörpöt kapunk, legalábbis az eperből nekem ennyi lett.
_________________
Üdv: Etimami
--------------------
https://picasaweb.google.com/100588794470649120072/2012Junius
A virágnak megtiltani nem lehet, hogy nyíljék, ha jő a szép kikelet .
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
zsizsia
Fűzfa
Fűzfa


Csatlakozott: Mar 11, 2009
Hozzászólások: 631
Tartózkodási hely: Szombathely

HozzászólásElküldve: 2013.06.05, 07:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Szeretnék szamócaszörpöt készíteni.
Tud valaki segíteni kipróbált recepttel?
Előre is köszi!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4 ... 28, 29, 30  Következő
3 / 30 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.073 másodperc