13 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
6:22:am Emmylie :
Jo reggelt szep napot.
6:18:am kutyus :
Jó reggelt, itt a Karácsony előtti utolsó hét......
8:27:am Emmylie :
Szép vasárnapot kivánok mindenkinek.
7:41:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes ezüst vasárnapot
8:37:pm Emmylie :
Szép estét.
6:08:am kutyus :
Bau,teljesen jó a magnézium szintem, nem akarnék pluszban szedni
6:07:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
5:52:am erdőmenti :
Jó reggelt, szép hétvégét Mindenkinek!
6:17:pm Bojtárgazdi :
Terimamy megint nem tud belépni...
1:10:pm bau :
Kutyus! Nem szoktál MAGNÉZUMOT szedni? Az jó rá!
5:33:am kutyus :
Jó reggelt, kidobott az ágy, mert többször görcsbe jött a lábam
5:33:am kutyus :
Bujo!!!! de rég láttalak! jó a régiek körül ismét valakit látni!!!
5:44:pm bujo :
Gondolatban soxor jártam erre ám! Puszi Baukám!
5:42:pm bau :
Nahát Bujó! ) Nagyon régen voltál itt
5:36:pm bujo :
Szép jó estét kívánok! Kíváncsiságból bekukkantok, mert régen jártam errefelé!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Bodza és egyéb szörpök,lekvárok készítése
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Bodza és egyéb szörpök,lekvárok készítése
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 28, 29, 30  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
szivecske
Facsemete
Facsemete


Csatlakozott: May 08, 2008
Hozzászólások: 351
Tartózkodási hely: Zemplén megye

HozzászólásElküldve: 2008.08.04, 19:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Orchidea! Smile Smile Smile

Csalamádé:1. /4 kg zöldséghez/
2kg uborka, 1/2 kg hagyma, 1 kg paprika 1/2 kg káposzta vagy karfiol.
Az előkészített zöldségre teszünk 2 csomag babérlevelet, 7 dkg sót, 1/2 kg cukrot, 1/2 cs nátrium-benzoátot, 2 dl vizet,2 kk borként,3 dl 20%-os ecet. Az egészet jól elkeverjük, 1 napig állni hagyjuk, majd üvegbe tesszük.

Csalamádé 2 :
3 kg uborka, 1 1/2 kg paprika, 1 kg hagyma
Rá: 10 dkg só, 20 dkg cukor, 2 dl 20%-os ecet, 1kk szalicil, 1 kk borkén.
Összekeverjük, 1 óráig állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk.
_________________
Üdv: Marika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 13568
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2008.08.04, 17:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

GF! Arra vigyázz, zöld vagy félérett szem ne legyen benne, bár egy-két szem nem vészes, de van benne egy vegyület (sambunegrin), ami hashajtó hatású.
A köhögéscsillapító hatása miatt érdemes főzni, egyébként a cukorral már kifejezetten finom, a lekvár is, a lé is veszélyesen "eteti" és "itatja" magát! Laughing
Ja! Ha nem akarsz napokig zsebredugott kézzel járni, Wink , érdemes a fürtöket egyik kézbe véve villával leszemezgetni a bogyókat. Leginkább szabadtéri feldolgozását javaslom, mert a konyhád a darabolós gyilkoséra fog emlékeztetni... Laughing
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
orchidea
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Sep 14, 2006
Hozzászólások: 2422
Tartózkodási hely: Balaton É-i part

HozzászólásElküldve: 2008.08.04, 16:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm Jana és Gyurgyalag!
Minden friss ötletet szívesen veszek !!!! Very Happy Pá-pá
_________________
"Az ember semmi más, mint amivé önmagát teszi."
Jean-Paul Sartre

Üdv:
Orchidea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szivecske
Facsemete
Facsemete


Csatlakozott: May 08, 2008
Hozzászólások: 351
Tartózkodási hely: Zemplén megye

HozzászólásElküldve: 2008.08.04, 14:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Gazfickó! Smile

Bodzalé:
Egy kilo leszemezett bogyót 1/2 kg cukorral 1 óráig főzöm, azután leszűröm, jól átpaszírozom. / Ez nagyon sűrű./ A levet forrón üvegekbe teszem, és száraz dunsztba hagyom hűlni.
Hígítva szörpként fogyasztható, de ételfestéknek is kiváló.

Bodzadzsem:
Egy kg leszemezett bodza, 2dl víz, 80dkg cokor. Erős tűzön főzzük, majd forrón üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba tesszük. /Köhögés ellen nagyon jó/.
Mivel mi nem szeretjük benne a magot, ezért én először cukor nélkül főzöm fel, átpaszírozom, és utána teszem hozzá a cukrot, s főzöm tovább.
_________________
Üdv: Marika
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gazfickó
Liget
Liget


Csatlakozott: Jan 10, 2005
Hozzászólások: 3206
Tartózkodási hely: Canada legdélibb csücske

HozzászólásElküldve: 2008.08.04, 14:04    Hozzászólás témája: Bodza -S.O.S. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szevasztok!

Az én bodzabokromon nem szokott sok bogyó lenni. Az idén nem szedtem virágot, mert még a tavalyiból is van a mélyhütöben.

Most viszont elég sok érett bogyó van.
Mielött a madarak learatják, szedtem, amennyit tudtam.

Nademostmicsinájjak a bogyókkal?

Gyerekkoromban anyám aszonta, hogy mérgezö, hozzá se nyúljak!

Most viszont - bennem már nem sok kárt tesz!
De azért ma még nem akarom feldobni a talpam.
Nem merem nagyon eszegetni.
Nem ízlik.
Cukrozzam, összetörjem?

Üdv: GF

Embarassed
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 13568
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2008.08.04, 12:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Lehet, hogy októberben lesz még egy-két üveggel. Wink Laughing

Na jó, addig azért a frisset esszük, de a fiammal együtt imádjuk. A lányok nincsenek oda érte, de így is elképesztő mennyiség el tud fogyni belőle.
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
katta
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jul 08, 2008
Hozzászólások: 1954
Tartózkodási hely: Gyöngyös

HozzászólásElküldve: 2008.08.04, 08:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mennyi lecsó! Shocked
Biztos kitart majd egy darabig.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 13568
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2008.08.04, 08:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Konzervgyár

Input



Output


_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
jana
Fűzfa
Fűzfa


Csatlakozott: Jul 24, 2007
Hozzászólások: 668

HozzászólásElküldve: 2008.07.23, 18:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

orchidea írta:
Egy jó csalamádé receptet tud valaki?
Azt hiszem teszek el egy-két üveggel !! Pá-pá


Hali!

Ami nálunk nagyon bevált,az egyfajta bolgár jellegű csalámádé.
Azaz a vékonyra gyalult uborkán, zöldpapadicsomon, paprikán és káposztán kívül van még benne gyufaszálnyira vágott ságarépa és zeller is. Tartósítóként pedig évek óta az ötliteres üvegre méretezett "kapros" savanyúság tartósítót használjuk. Recept a dobozon Razz

Idén van újra zergeszarvam, így aztán megy bele az is Rolling Eyes

Üdv:

Jana
_________________
"Csak azt szeresd, ami veled történik, és számodra rendeltetett. Mert tehetsz-e ennél okosabbat ?"

Marcus Aurelius
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gyurgyalag
Fűzfa
Fűzfa


Csatlakozott: Mar 15, 2007
Hozzászólások: 761
Tartózkodási hely: Székesfehérvár környéke

HozzászólásElküldve: 2008.07.08, 18:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Látom beindult a "konzervgyár"! Very Happy

Én ma barack dzsemet tettem el. A tegnapi vihar jól megtépázta a fánkat és az érettebbek leestek, igy muszáj volt befőzni. Ez a négy kiló csak bemelegités volt, a java még visszavan.

Orchidea
Én minden évben teszek el csalamádét, szereti a család és a szomszéd is.
Nincs konkrét receptem, paprikát, hagymát, sárgarépát, zöldparadicsomot, káposztát szoktam legyalulni és rá a savanyuság lé.
_________________
Az Élet esély - használd ki
Az Élet szépség - csodáld meg
(Teréz anya - Himnusz az élethez)
________
Gyurgyalag
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
orchidea
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Sep 14, 2006
Hozzászólások: 2422
Tartózkodási hely: Balaton É-i part

HozzászólásElküldve: 2008.07.06, 10:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Egy jó csalamádé receptet tud valaki?
Azt hiszem teszek el egy-két üveggel !! Pá-pá
_________________
"Az ember semmi más, mint amivé önmagát teszi."
Jean-Paul Sartre

Üdv:
Orchidea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hkati
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Mar 26, 2004
Hozzászólások: 13495
Tartózkodási hely: Oroszlány

HozzászólásElküldve: 2008.07.06, 10:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Amaryl írta:
Húúú de guszta az uborkád!!!!!
én meg most ezt hordom a kamrába,már kiszedtem a szárazdunsztból...és azon agyalok,kellene még venni barackot,mert ez olyan finom lett,hogy úgysem éri meg a jövő évet!! Very Happy




Biztos nem! Legalább 3 ilyen fazék kell, hogy azt mondhasd, talán elég lesz Laughing Laughing Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
piroska2
Nyírfa
Nyírfa


Csatlakozott: Nov 06, 2007
Hozzászólások: 896
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásElküldve: 2008.07.06, 10:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

anyoka!
Ismered azt a kiskönyvet: Gyümölcs- és zöldséglevek, hűsítők, italok, szörpök és teák ?

Másik fórumon olvastam micsoda finomságokat csináltál.
Jó kis receptek vannak benne.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
yulduz
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: May 30, 2005
Hozzászólások: 22449
Tartózkodási hely: Pest megye

HozzászólásElküldve: 2008.07.06, 08:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma nálunk ribizliszörp készül Very Happy
_________________
yulduz

Az élet a legizgalmasabb kalandregény.Az utolsó oldalnál újrakezdenéd.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Amaryl
Facsemete
Facsemete


Csatlakozott: Feb 23, 2006
Hozzászólások: 266
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2008.07.06, 08:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Húúú de guszta az uborkád!!!!!
én meg most ezt hordom a kamrába,már kiszedtem a szárazdunsztból...és azon agyalok,kellene még venni barackot,mert ez olyan finom lett,hogy úgysem éri meg a jövő évet!! Very Happy

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 28, 29, 30  Következő
14 / 30 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Facebook oldal


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.081 másodperc