Elküldve: 2007.04.05, 09:09 Hozzászólás témája: Kerlek segits az IBI-jeimen!
Kedves Rezso!
Nemreg csatlakoztam en is a forumhoz,es ketsegbe esesemben hozzad fordulok segitsegert!A Fokfoldi ibolyaimat megtamadta valamilyen feher puha,peneszhez vagy inkabb kicsi vattacsomokhoz hasonlo valami,es a levelek hajtasainal,tovenel,egeszen nehezen elerheto helyeken lathato!Probaltam en letisztogatni ecsettel,de ugyanakkor feltem is hozzanyulni nehogy megsertsem a leveleket,hiszen olyan torekenyek!Azt mellekelem hogy kezdo vagyok a disznovenyek teruleten!Mit tegyek?
Ha latnad tele vannak viraggal,sajnalnam ha elpusztulnanak!Meg-e lehet menteni oket?
Mit ajanlasz?
Elore is koszonom!
Csatlakozott: Jun 04, 2005 Hozzászólások: 3115 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2007.04.05, 06:35 Hozzászólás témája:
Kedves JKOSZEGI!
Az lenne kérésem, hogy a sérült vesszőt vágjad fel, és nézzed meg, hogy van e benne valamilyen élőlény, és ha lehet, akkor fényképet is készítsél róla!
Jó a BI 58 EC, de egyenlőre, győződjünk meg arról, hogy a vesszősérülés, mitől is származhat, azaz van e benne valamilyen élőlény?
A törzsön, egy ártalmatlan gomba van jelen, de ha úgy gondolod, akkor, CUPROXAT 0,3 % oldattal a törzsét permetezzed le.
A fenyő törzsén fehér foltok, az én tudomásom szerint ez általános jelenség. Más fenyőn is látható.
Itt is az lenne kérésem, hogy nézzed meg, hogy van e fehér foltban élőlény? Vagy a fehér folt porzik e? _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Az okos tanács nem gomba, hogy ott is teremjen, ahol nem vetették. (Jókai)
Elküldve: 2007.04.05, 05:30 Hozzászólás témája:
Kedves BAU!
A növény hervadásának számtalan oka lehet! Származhat, a gombától, vagy a rovartól is, de a vírus is okozhatja. Mindezen túl, a vízhiány is előidézheti!
A MYCOSTOP speciális fuzárium elleni szer, és igen jó!! III forgalmi kategóriás, azaz Gazdaboltban árusítható!
Helyettesítése: INDOFIL M 45 0,2 % + TOPSIN METIL 70 WP 0,1 % kombináció, de a fent említett szer hatását nem tudja elérni!
A növény hervadás okát jó lenne tudni! _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Legutóbb kr4308 szerkesztette (2007.04.08, 06:46), összesen 1 alkalommal
Csatlakozott: Mar 31, 2004 Hozzászólások: 1796 Tartózkodási hely: Érd
Elküldve: 2007.04.04, 21:56 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
A barkán azok a sérülések szinte minden ágon megvannak, csak csomókban helyezkednek el. Én úgy látom, mintha járatok is lennének körülöttük. Azok a rozsdaszínű csomócskák pedig érintésre porként lehullanak, petét nem látok alattuk. Végülis, ha állat, akkor a BI 58 viszi ugye? Vagy mivel kezeljem, ha mindent ki szeretnék írtani rajta, ami ilyen tüneteknél szóba jöhet?
A vörösfenyő esetében inkább azok a fehéres foltok aggasztanak, a földtől számított 40 cm magasságig vannak rajta.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40686 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2007.04.04, 20:26 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Kérdésem az lenne,hogy Mycostop nevű gombaölöt kerestem a gazdaboltokban,és állítólag nem is tudnak ilyenről...
Mit használhatok helyette?
Az új virágom aki Aeschinantus névre hallgat,-potyogtatja a ki sem nyílt
bimbóit,és fonnyad a levele.
Attól tartok,hogy gombás... _________________
Elküldve: 2007.04.04, 18:05 Hozzászólás témája:
Kedves JKOSZEGI!
A csüngő-barka:
A vesszőn lévő tünetet nem tudom jól kivenni. Úgy nézem, hogy sérülés lenne. Jól látom?
A kérdésem lenne, a törzsön lévő barna foltokban, nincs pete?
A csüngő vörösfenyő törzsén a mézgásódás, azaz gyanta kiválás természetes jelenség! Más fenyő félén is meg lehet találni. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Elküldve: 2007.04.04, 17:43 Hozzászólás témája:
Kedves KÁTYA!
A kezelés, nincs feltételhez kötve.
Azt javaslom, hogy csak a GYOM STOP -ból készített permetlével, csak a gyepben lévő kétszikű gyomot permetezzed le. Ahol nincs kétszikű gyom, ott a gyepet ne kezeljed le. A szerrel így tudsz takarékoskodni!
A csomagoló anyagón megtalálható utasítás szerint járj el, akkor nem lesz semmi gond. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42163 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2007.04.04, 10:32 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Megvettük a GYOMSTOP-ot..........
kérdésem, hogya mikor permetezzem, mert fűmagot is pótolunk, és némi komposztált marhatrágyát szórunk a magokra _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Kedves KR!
Köszönöm válaszod és leírom részletesen a tüneteket és még egy képet is mellékelek!
Tünetei:puhák,kókadtak a levelei. A virág szára megbarnult,elszáradt és a virágok is elszáradtak.
Csatlakozott: Jan 28, 2007 Hozzászólások: 3438 Tartózkodási hely: Szombathely-Gencsapáti
Elküldve: 2007.04.03, 15:24 Hozzászólás témája:
Köszönöm KR!
Azért abban nem vagyok biztos, hogy a kapható földek mentesek, akkor marad a sütő. _________________ Két pont - és ember - között legrövidebb út az egyenes.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban