Csatlakozott: Mar 31, 2004 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Érd
Elküldve: 2006.09.04, 08:04 Hozzászólás témája:
Lakesz!
Tényleg szép! Hú és neked van csíkos verbénád ! Magról vagy palán-
táról? Van-e magja? Nálam a tavalyi verbénák elszórták a magjukat
és tavasszal szépen ki is keltek a sziklakertben itt-ott.
Kedves Keszler.r!Én egyidőben egymástól 4 éve, 2m-re ültettem ősszel 2 csarabot, egy fehéret és egy rózsaszínt.A fehér gyönyörű és már sokat szaporítottam róla,a rózsaszín eltünt.A fehéret küldtem az Erikáknak névnapra.üdvzl _________________ egmar
[IMG][IMG]
Élj a természet adta lehetőségeiddel.Csöndesek volnának az erdők ,
ha csak a legtehetségesebb madarak énekelnének.
Köszi előre is! _________________ keszi
"Élj a természet adta lehetőségeiddel. Csöndesek volnának az erdők, ha csak a legtehetségesebb madarak énekelnének."/Henry van Dyke/
Csatlakozott: Dec 11, 2004 Hozzászólások: 3564 Tartózkodási hely: Csemő-Zöldhalom, Pest megye
Elküldve: 2006.09.01, 19:32 Hozzászólás témája:
a bal első egy boróka, asszem. kéne közelebbi kép.
a középső Hebe armstrongii, a jobb oldali pedig egy Calluna vulgaris, magyarul csarab.
Ha nem tévedtem akkor az első télálló, a másik kettő kevésbé.
Bár a csarab őshonos az Alpokban, de vmiért nálunk a Balatontól keletre általában nem telel ki. _________________ "Senki a világon nem képes bejárni útját baráti segítség nélkül."-Balzac-
Sziasztok!
Itt is megkérdezem,mert állítólag sziklakerti évelők (?), ma kaptam őket, de nem tudom, kiültessem-e, vagy idén még maradjanak cserépben?
_________________ keszi
"Élj a természet adta lehetőségeiddel. Csöndesek volnának az erdők, ha csak a legtehetségesebb madarak énekelnének."/Henry van Dyke/
Csatlakozott: May 17, 2006 Hozzászólások: 146 Tartózkodási hely: Úrhida
Elküldve: 2006.08.31, 18:54 Hozzászólás témája: sziklai növények
Télállóak.Én azért fenyőágakat szoktam a gombafüvekre tenni,egy laza takarás nem árt.De csak november végén, illetve ha nagyobb hideg várható.Errefelé inkább a január szokott nagyon hideg lenni.
iberis
Csatlakozott: Feb 28, 2006 Hozzászólások: 1208 Tartózkodási hely: Veszprém
Elküldve: 2006.08.31, 18:05 Hozzászólás témája:
hali.
így az ősz közeledtével mit kell csinálni a sziklakerttel?
a gombafű és a kőtörőfüvek télállóak? _________________ "A virágok a föld kedvenc gondolatai."
itt is vannak képeim:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/garfiels/
Köszönöm szépen,nagyon szeretem és nagyon sokat dolgozom vele.Igazi fáradságos munka kőről, kőre lépni és hajolni.
Végre egy sziklakert! Gratulálok, szépen kialakított kert: legalább a sziklakert tavaszi aszpektusa is látható.Én ezzel még adós maradok jövő tavaszig.
Megértelek, a munkának ezt a részét én is kihagynám./mármint a kőről kőre lépegetést /
Iberis
Köszönöm szépen,nagyon szeretem és nagyon sokat dolgozom vele.Igazi fáradságos munka kőről, kőre lépni és hajolni.Iberis kertje még ennél is szebb,hiszen tudod, aszomszéd kertje mindíg zöldebb.üdvzl
_________________ egmar
[IMG][IMG]
Élj a természet adta lehetőségeiddel.Csöndesek volnának az erdők ,
ha csak a legtehetségesebb madarak énekelnének.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban