Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13229 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2021.02.15, 19:24 Hozzászólás témája:
nálam is,a paradicsomhoz az dukál.
Biztos a hagymaszárral is finom,de még nem próbáltam. Persze nem dobom ki,rántottához,zsíroskenyérhez nagyon finom,de a pörkölt alá is odateszem ha van.
Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13229 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2021.02.15, 19:13 Hozzászólás témája:
pili írta:
... csak tetszik a töltött töltött kifejezés.
Ezt a kifejezést akkor használom amikor több valamit töltök ill.rántok. Rántani is mindenfélét szoktam,répát,zellert,karalábét,hagymát,stb.stb.-ami van itthon. Akkor szoktam a -mi lesz a hamika- kérdésre válaszolni,hogy rántott,rántott. Akkor már tudja a családom,hogy a hűtőajtón kívül mindent kirántok.
Persze ilyenkor én kapok hülyét,mert minden darabra rákérdeznek hogy mi ez,nehogy véletlenül olyat vegyenek ki amit nem szeretnek. Volt már h.a rántott zellerre azt mondtam a fiamnak hogy krumpli. Megette,ízlett neki,akkor mondtam meg az igazat.
bau írta:
Azt mondják,hogy sok húst esznek az eberek
...próbálnak leszoktatni minket...
Biztos hogy igazuk van,de én már húskedvelőként fogok meghalni.
Sokan az állatok védelmében mondanak le a hús fogyasztásról hogy megkíméljék őket,ne okozzanak nekik fájdalmat.
Én meg azt gondolom,minden élőlény érez fájdalmat valamilyen szinten.
És nem csak én -egy senki-gondolom így.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14451 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2021.02.15, 15:06 Hozzászólás témája:
Ma nem volt rendelt ebédünk töltött paprikát ettünk a fagyobol.
krumplit kellett csak föznöm hozzá.
Kávézáshoz van a mozgopéktöl vett lekváros levelünk _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Tárkonyos gomba leves,
Zúza pörkölt tésztával és cékla
sütök egy kenyeret is _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Időnkét már én is beiktatok néhány ilyen napot , nincs is vele addig bajom amíg eszem, de mikor egy óra múlva éhes vagyok utána...
Nagyon szeretem Pl. a hús nélküli milánóit, a zöldségfasírtokat (gomba,répa)
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41135 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.02.15, 08:35 Hozzászólás témája:
Ma elővettem a fagyasztóból ezt azt
Van itthon hordós káposztám,abból kellene kreálni valamit.
Vettem elő darált husit és lapockát is.
Majd még meggondolom,hogy húsos káposzta vagy töltött káposzta lesz e.
Az is lehet,hogy a daráltból fasírt lesz, egy kis lencsefőzelék mellé.
A múltkori sikeres hájas örömére elővettem a másik darab hájas lisztet ,és ha kiolvad újból sütök. _________________
Nekem hál'Istennek nem olvadt ki idejében a hús, így holnap rántom ki.
Hirtelenjében nem volt ötletem, de nem is kívántam semmit sem.
Na ilyenkor nekem a paradicsomos krumplileves és grízes tészta az, amire mindenki mindig vevő. Jelentem, a tésztát én gyúrtam a nyáron, 8 tojásos. Nálunk ezt tisztán tojásosnak hívták. Azaz, nem tesznek hozzá vizet. A tésztához van túró és sajt is, ha az kell.
A paradicsomlevest cukor nélkül főzöm. Tettem bele hagymaszárat. Amikor olyan szép zöld hagymaszár volt és nem ettük meg, akkor összevagdalatm és lefagasztottam. Nagyon finom. Kenyérre még nem próbáltam, de lehet, hogy úgyis jó lenne. Nem verekedett a bazsalikommal sé a fokhagymával.
Hurkát is sütöttem, de abból nem ettek.
Azért ha úgy lenne, mint régen, csak annyi húst ennénk, akkor biztos, hogy a hurka fogyott volna el nyomtalanul.
Szécsike - semmit nem láttam bele, egyszerűen csak tetszik a töltött töltött kifejezés. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42810 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.02.14, 07:14 Hozzászólás témája:
Szécsike
Én már sokszor csináltam mindenféle rántott zöldséget........ez se nagyon más.
Max. nem kell sárgaborsó liszttel foglalkozni, hanem normál lisztet használsz.......és akkor párizsias lesz _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Elküldve: 2021.02.13, 19:40 Hozzászólás témája:
bau írta:
Hoztam valamit a zöldség imádóknak....
Erre rögvest rácuppantam,de a hozzávalók lebiggyesztették az ajkaimat.
Pili szivem,mit olvastál /gondoltál bele?/ félre,vagy mit írtam rosszul?
Zbableves volt és a husikhoz csináltam gombás-zöldséges rizst. /gomba,gombával /
Sütöttem egy kis! adag krumplispogácsát,már a mélyhűtőben vacog,ezzel ismét ellesz a zuram kávécskája egy ideig.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban