Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40890 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.02.23, 18:03 Hozzászólás témája:
Idézet:
Tartják még mindig ezt a szokást?
Sváb falvakban az idősebbek még tartja.
De már ott is "kivetkőztek" néhányan.
Ezt a szót használják arra mikor már nem a sok szoknyába járnak,hanem hagyományos ruhába.
Egy időben anyósom is próbált "átöltözni" -de azt mondta,hogy mindig úgy érzi,mintha meztelen lenne!
Így aztán visszaöltözött a sok szoknyájába.
Idézet:
A magyarországi németajkuak azok mind svábok?
Erre nem mernék megesküdni,de szerintem igen!
Csak egy kis CUKISÁG!
Az unokám óvodai ballagásán a lányok így viselik a hajukat.
Nemzetiségi óvoda.
Elküldve: 2021.02.23, 17:10 Hozzászólás témája:
Megnéztem én is a videot.
Nem láttam eddig ilyen viseleteket.
Tartják még mindig ezt a szokást?
A magyarországi németajkuak azok mind svábok?
Nem foglalkoztam ilyen témával eddig de érdekelne. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
A vidék magyarországi lányainak és 'asszonyságainak' mind megvoltak a magyar és nemzetiségi viseletszokásai tájegységtől eltérően is.
Ezért, leegyszerűsítő megjelölés a " sváb" haj vagy fejkendő megfogalmazás is, mert eltérő lehetett szinte minden faluban, Bánáttól, a Visegrádi hegységig. _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42461 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.02.23, 13:23 Hozzászólás témája:
Ez érdekes volt, köszönöm ÁszokLaci!
Gondolom, az ország egyéb tájainak is épp így megvoltak a korhoz és alkalomhoz kötődő hajviseletei _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40890 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.11.10, 12:23 Hozzászólás témája:
Idézet:
Meseszép az a tó, remélem, a rettenetes építkezést sikerül megállítani, mielőtt elkezdik.
Ha ez még nekem szól (a képnek) akkor én is remélem!
Szállodát akarnak tervezni,építeni mellé.
Erősen tiltakoznak az ott élők és a zöldek.
Ha másért nem is, akkor a vadludak védelmében.
Az építkezés nagy zajjal (is) jár, és utána az utazók autós zaja is.
Hamarosan érkezik a vadlúd sokadalom.
No és a tó "vadságát" is zavarná az oda nem illő épület,
Tizennyolc évig minden áprilisban oda jártam, ott szokott lenni a spanyol nyelvű országos szavalóverseny, kísértem a tanítványaimat.
Aztán idén jött a vírus...
Meseszép az a tó, remélem, a rettenetes építkezést sikerül megállítani, mielőtt elkezdik. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42461 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.11.09, 06:59 Hozzászólás témája:
Capsella
Látod, ezért szoktak rajtam nevetni a lányok, hogy még a wc-re is a fotómasinával megyek
Igaz, ha dolgozni kell, más a helyzet, de ha lesz géped, akkor mindig veled lehet, és a talált pillanatokat elkaphatod! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2247 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2020.11.08, 11:20 Hozzászólás témája: Itthon is szép
Akár pályázatra is küldheted! Gyönyörű!
Jut eszembe!
A nyáron a barátnőmmel a meleg miatt volt, amikor délután mentünk ki Ostorosra dolgozni. Egyik alkalommal megkéstünk, de valamiért csak muszáj volt kimenni.
Amikor befordultunk a szőlőútra, a dombon egy betondarabon billegett egy fiatalember. Köszöntünk, tobább mentünk. Amikor visszafelé jöttünk, még mindig ott billegett a betondarabon, változatlanul kezében a fényképezőgép és nyugat felé nézett most is. Gondoltuk, ez besokallt, csak álca a fényképezőgép. Megint ráköszöntünk és megkérdeztük, hogy segítsünk-e neki a közlekedésben (mintha a biciklit nem láttuk volna), mindjárt lemegy a nap. Azt mondta, éppen azt várja, mert olyan képet akar csinálni. Még pár perc kell neki és olyan szögből fogja kapni a fényt az a látnivaló, amire fókuszál, aholy ő szeretné. Egyszer már volt emaitt kint, de akkor elszúrta.
Remélem, sikerült neki élete nagy fotója.
Az ostorosi tóról is gyönyörű fotókat szokott készíteni egy fotós. Az is megrögzött.
Én régóta szeretnék a ménesről naplementében, amikor este jönnek befelé libasorban. De még nem fotózok, meg időt se szenteltem még rá. Csak sokszor olyan csodás jelenetek vannak, hogy sajnálom, hogy mindig csak a munka után rohanunk és ezek kimaradnak.
A télen azt mondtam, tavasszal már tényleg veszek egy jó gépet és elkezdem. Erre bejött a vírus. Vagy kovidos voltam vagy nem, de hosszú hónapokig nagyon beteg voltam a kovid minden tünetével. Így kisebb gondom is nagyobb volt ennél.
Van, amikor hajnalban megyek ki, a napkelte ott ér. Az is nagyon szép. Az ősz színei körben, az is gyönyörű.
Legutóbb Capsella szerkesztette (2020.11.08, 11:37), összesen 2 alkalommal
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban