Capsella, én is tudom gyerekkoromból, sőt felnőttként is sokáig használtam.
Nem annyira kicsi bolt van itt, sőt nem is egy. Az egyik néha kampányszerűen hozat is WU2-t, de legutóbb az egész szállítmány száraz hajra való volt.
Ha meg bebuszozom a városba, a buszköltség is emeli a tétet, azaz gyakorlatilag mindannak az árát,amit haza tudok cígölni.
A diszkont-árak majd akkor lesznek nekem is jók, ha elérem az ingyenes utazási korhatárt. Még két év! _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2252 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2021.02.22, 22:52 Hozzászólás témája: Milyen öröm ért ma?
Bojti!
A WU-2 már gyermekkorunkban is létezett, a falunkban csak a kis adag volt, vagy kb. 2 dl-es lehette, henger alakú sárga műanyag flakonban. Lehet, akkoriban más sampon nem is volt a faluban. 1 literes kiserelést először akkor láttam, amikor bejöttek a diszkontok, ott sok termékből volt nagyobb kiszerelés és az olcsóbb.
Azért nem tartja sok kis bolt, mert ez olcsó, nincs rajta annyi haszna, mint a drága termékeken.
A rendszerváltás után, amikor elárasztottak bennünket mindennel, nem mondom, hogy mindent ki akartam próbálni, de néhányat kipróbáltam. Nagyon nagy bajba kerültem. ÚÚgy vakaróztam tőlük, mert kiszárították, irritálták a bőrömet, hogy azon a hidratálók és más kencék se segítettek. Így muszáj volt elgondolkodnom, hogy ez mióta is van? És rájöttem, hogy mióta. Hát hülye vagyok én? Vissza a jól beválthoz, tartsanak akármilyen maradinak. Már régóta a lányom is ezt használja újra. A férjemnek zsíros a bőre, de neki is jó.
Egyébként van zsíros és normál hajra is.
Nekem ez akkora nagy ász, mint mosogatószerben az AMWAY dish drops mosogatószere. Semmi baja tőle a kezemnek, sőt, gyógyítja. Előtte meg a mosogatások után nem győztem kenegetni, e sokszor kirepedt.
És biztosan emlékeztek arra, hogy régen nem is látttunk kertészethez való kesztyűt, csak hegesztőkesztyű és gumikesztyű volt. Ezekkel nem lehet kertészkedni. Így a kertészkedés is mindig ribolta a kezemet. Ehhez már csak az akkori mosogató- és mosószerek kelelttek és egy-egy hétvége után több repedés volt a kezemen, az meg lassan és nagyon fájdalmasan gyógyul, minden kenegetés ellenére is.
Tavaly volt olyan, hogy a kertecskémben nyüttem a gazt és két óra alatt használhatatlanná vált a vadi új, 650.- Ft-os kesztyű. Lehetett volna a keszyű is kétszer olyan erős, de a gaz volt nagyon durva. Ezeket kesztyű nélkül nem cibálnám kifelé, hanem inkább tőben levágnám. Ha olyan fajta, hogy utána nem hajt újra, akkor tökéletes megoldág, mert a földben lebomló gyökerek tápanyagot szolgáltatnak és segítik a talaj levegőztetését is.
Az idén mulcsozni kellene nemcsak a gazzal,hanem szalmával (+trágya oltóanyagnak) is. Valóban csodás a hatása.
Plusz mai örömöm, hogy összehoztam két jó embert egymással.
Kezdő fordítót irányítottam tapasztaltabbhoz, de mindketten tanárok, Erdélyből valók és ráadásul közel is laknak egymáshoz Bp.környékén. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Elküldve: 2021.02.22, 15:01 Hozzászólás témája: Re: Milyen öröm ért ma?
Capsella írta:
"Nekem az ablak pucolásnál a sampon vált be legjobban.
Nagyon jó zsiroldó, én a fürdőszobába is azt használom, kád, csempe, csaptelem, ragyognak tőle."
Kád, csapok, kövek felmosása. Sőt, ruhát is mosok vele.
Sokszor olajos is, sáros is, lószaros is.
A WU2-vel remekül ki lehet mosni a kádat. Ha áll rajta, még valamennyire a vízkövet is oldja.
Hogy mit kenünk a hajunkra...
(Anyósom is ezzel mosott ablak- és ajtó tokot, szekrényajtót.
Én is használnám, de nem kapok.) _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Emmylie Kedves, szeretettel köszöntlek bakfisként a Gazon! _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2252 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2021.02.11, 22:50 Hozzászólás témája: Milyen öröm ért ma?
Emmylie!
Ha tini testet és lelket kapnál újra, biztosan szívesen újrakezdenéd.
Etimami írta:
"Nekem az ablak pucolásnál a sampon vált be legjobban.
A legolcsóbb 1 literes
Nagyon jó zsiroldó, én a fürdőszobába is azt használom, kád, csempe, csaptelem, ragyognak tőle."
Akkor ez csakis a WU2 lehet! Mi is ezt használjuk. Hajat mosunk, fürdünk vele. Kád, csapok, kövek felmosása. Sőt, ruhát is mosok vele.
A minap telefonált a kozmetikus, hogy a karantén alatt átmosta a sapkáit, kalapjait, gyapjú holmikat, igényesebb kötötteket WU2 és hajbalzsam keverékében. Szépen megújultak vele a színek és a kelmék textúrái is.
Az arányt is mondta, de nem írtam fel, majd megkérdezem tőle, ha veszek hajbalzsamot.
Amikor a férjem melós gönceit mosom, sokszor fekete a víz, amiben áztatok. Természetesen a kádba öntöm bele, nem mászok ki vele a WC-be. Sokszor olajos is, sáros is, lószaros is.
A WU2-vel remekül ki lehet mosni a kádat. Ha áll rajta, még valamennyire a vízkövet is oldja.
Még nem hallottam, hogy bárki bőrének ártott volna. Tapasztalataim szerint kifejezetten hasznos a bőrnek. Biztosan van benne valamilyen gyógynövény kivonata.
A korlátozások óta másodszor spájzoltam be belőle. Épp az előbb néztem, hogy két helyre (nem fér a szokásos helyén a készlet) is spájzoltam, mert nem mindig kapok, amikor vásárolok a T-ban.
Én készletezős típus vagyok. Éltünk pici falvakban és tanyán is, ahol alig valamit lehetett venni. Egyébként is utálok két naponta boltba járni, ezzel időt tölteni, ezért úgy havonta egyszer feltöltöm a készletet.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14400 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2021.02.11, 20:02 Hozzászólás témája:
Ködszönöm a jokivánságokat : :
Bizony jo ujra "kamasznak" lenni
Bár nem csinálnám végig ujra azt amit eddig az életemben végig csináltam. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Isten éltessen, Emmylie - boldog kamaszodást kívánok! _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Vagy ha felkelni nem is, de talán kerekesszékbe tudják ültetni.
Német hírt nem találok erről. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Időzóna: (GMT +1 óra) Ugrás az oldalra: 1, 2Következő
1 / 2 oldal
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban