Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42894 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.04.19, 04:29 Hozzászólás témája:
Mindkettő nagyon megszívlelendő írás.......jó lenne, ha ezek szerint lehetne élni _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Kár hogy nem jellemző ránk.
Bár én is olvastam egy anyuka által közzétett fészes bejegyzést a lúrkója ellenőrzőjéből-amit nemtok szószerint idézni. Az volt a lényege,hogy az iskolai szünet,az SZÜNET!. Játszon,olvasson,"szűlőzzön",csinálja azt amihez kedve van. A szünet azért van hogy kikapcsolódjon,pihenjen,feltöltődjön a kis buksija.
Azt hiszem ilyenekre mondják hogy ritka, mint a fehér holló.
Most hozok, valaki (Vándor Láss) a facéra tette fel. Onnan másolom.
Egy iskolaigazgató levele.
A lányom tegnap mutatta ezt a levelet, amelyet az egyik spanyolországi iskola igazgatója írt a szülőknek a diákok vizsgáztatása előtt. Gyorsan lefordítottam magyarra:
Tisztelt szülők!
Hamarosan kezdődnek a vizsgák, amelyen gyermekeik felkészültségükről adhatnak tanúbizonyságot, így mindannyian aggódva remélik a lehető legjobb eredményeket.
Ez teljes mértékben érthető is.
Ezzel együtt én mégis arra kérem Önöket, tudatosítsák a következőket: a már említett vizsgán résztvevő diákok között akad művész, akinek nem a matematika megértése a legfontosabb, van szabad szellemű úttörő, akit nem érdekel a történelem vagy éppen a spanyol irodalom, van zenész, akinek a fizika érdemjegyei éppenséggel nem számítanak, van sportoló, akinek a fizikai erőnléte a mérvadó és nem a kémia...
Amennyiben az Ön gyermeke kitűnő jegyeket szerez, az zseniális! Örüljenek neki együtt!
Ha viszont nem így történik, kérem, ne fossza meg a méltóságától, az önmagába vetett hitétől.
Beszélje meg vele, hogy semmi gond. Ez csak egy vizsga volt.
Az Önök gyermekei sokkal fontosabb feladatokra is készen állnak az életben.
Kérem, magyarázza el neki, a szerzett érdemjegyek nem igazán fontosak. Mondja el neki, mennyire szereti, és hogy egyáltalán nem ítéli el.
Nem az az igazán fontos az életben, hogy minden területen tökéletesek legyünk, sokkal inkább fontos megtalálnunk és kiteljesednünk abban, lelkesednünk azért, ami valóban feltölt bennünket.
Tisztelettel,
Amalio Gutiérrez Álvarez -igazgató _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
A kínai fiú azóta eltűnt a szemem elől, már jó ideje leérettségizett, nem tudom, most mi van vele. Remélem, valahol tudja kamatoztatni tehetségét, akár írással is, nagyszerű nyelv- és formaérzékkel van megáldva.
Mostanában még ne számítsatok rám, az iskolában ilyenkor van a legtöbb dolog. Majd a hosszú forró nyáron hozok újdonságokat, bár nem nagyon van felhozatal, mióta csak spanyolt tanítok, magyardolgozatokat most nem kell javítanom. Esetleg a szóbeli érettségikről lesz valami friss "anyag".
Bau, Capsella - köszönöm kedves szavaitokat. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2267 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2018.05.08, 23:37 Hozzászólás témája: Piros tollal
Erre a topikra mos t találtam rá és nagyon jól elszórakoztam, ezt az oldalt olvastam végig.
Pili felvezetőjét olvasva, arra gondoltam, szerencsések azok a gyerekek, akiket ő tanít. Olyan szeretettel ír a kínai gyerekről, hogy kedvem lenne újra gyerekké lenni és iskolásba járni jó tanárokhoz.
Ez a kínai gyerek valóban egy szép lelkű gyerek és tényleg van irodalmi vénája.
Pili!
Lécci figyelemmel kísérni, hogy halad, mire viszi. Szurkolok neki, hogy boldoguljon ez a szép lelkű fiú. És természetesen várjuk a további beszámolóidat róla és más "műveket" is, mások tollából is.
_________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Oct 23, 2006 Hozzászólások: 7088 Tartózkodási hely: Budapest XV.ker.
Elküldve: 2014.11.23, 17:25 Hozzászólás témája:
Elmesélek egy aranyos történetet.
Az iskolában ahol dolgozom van egy ötödikes fiú.
Negyedik év végéig a Nagymama hozta, s jött is érte.. Most már " nagy fiú", egyedül közlekedik.
Feltünt, hogy minden nap 8 óra 10-re esik be a kapun. Már nem bírtam ki, és megkérdeztem:- Marci, téged nem zavar hogy minden nap elkésel? A tanárok nem szólnak?
Mire Marci: -De szólnak, de mit csináljak 6 óra 20-ra van beállítva az ébresztő..
-Marcikám, hát állítsd be 10 perccel előbbre.
Marci néz rám kicsit bambán majd megszólal.
-Tényleg! köszönöm az ötletet.
Azóta Marcikám még nem késett. _________________ "Az ember mindig több, mint az arca
mert a lélek és a szív nincs a képen rajta"
/Anonimus/
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban