Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42543 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.02.08, 11:11 Hozzászólás témája:
Én ma az aprólék levesből eszem, utána lesz gombás rizs, desszertnek megeszem a tegnapi kürtőskalács másik felét (kibírtam ) _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40937 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.02.08, 10:57 Hozzászólás témája:
Idézet:
Orja leves
Nyami
Az a legfinomabb!
Nekem ma, főtt krumpli mellé lesz egy kis sült kacsamáj
Na ne gondoljátok,hogy dőzsölök
Csak pecsenye máj, de nagyon finom és olcsó!
Van hozzá céklám . _________________
Ma vendégségben voltunk. Ágikám névnapja volt, /Ágota/ meghúztuk a fülét. Orja levessel,disznótorossal várt bennünket. Desszertnek a kedvencét,tiramisut vittem.
Elküldve: 2021.02.07, 11:40 Hozzászólás témája:
Fordítottan ebédeltem : mire hazaértem, már csak langyos volt a kürtős kalács, ezért megettem a felét
Utána jött az aprólék leves, majd egy kis sült oldalas céklával _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Elküldve: 2021.02.07, 06:14 Hozzászólás témája:
Már föltettem az aprólék levesem....
Később megsütöm a fagyóból kivett oldalast, lesz hozzá valami főzelék
11-re megyek az Állatkert oldalában üzemelő Mézes Mackóhoz. A Vitéz Kürtős készít ott mindenféle finomságot, és ez a hétvége a Mindenmentes termékeké
Veszek egy kürtős kalácsot, jó lesz nasinak, a felét megpróbálom holnapra eltenni _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Az iccaka sokáig dolgoztam, a végén valahogy recepteket nézegettem. Többször is baconbe tekert húsok, baconnal kibélelt jénaik jöttek fel. Ezen hangosan hahotáztam! Ugyanis a ma embere már komolyra vette, hogy csak sovány húst szabad ennie, mert a zsíros nem egészséges. Ezért a szép karaj szeleteken egyetlen deka zsír sincs, mindet levágták róla. És erre mibe tekerik? Olyan bacon szeletekbe, amiknek legalább a fele zsír!
Ugyan normális-e a ma embere? Állati zsiradékra szükségünk van, anélkül megbuggyan az agyunk, de a vízháztartás is. És az ételek kevésbé jó ízűek! Na, és ott vannak a zsírban oldódó vitaminok! Az ősember megette a zsíros falatokat is.
Inkább azt mondanák többet, hogy mindenből együnk, csak kevesebbet és ugyan emeljük fel hosszabb időre a hájas hátsónkat!
..........................
Na, mi meg két naponta eszünk gesztenyepürét. Fagyasztó ürítgetés van folyamatban. Az egyik fagyasztó fiókjait nem lehetett kihúzogatni, mert a zember a piáját tette bele a nyáron, hogy jegeset vigyen ki. Elefelejtte és szétfagyott, szétfolyt, lezárta a fiókokat. A lányom a hidegek idején három napig olvaszgatta ki, mire ki bírta húzogatni a fiókokat. Kiderült, hogy a zember egy csomó gesztenyepürét vett, azok is hozzáférhetetlenek voltak így.
Tegnap császármorzsát főztem, mindenki két pofára ette. Tegnapelőtt paradicsomleves főztem, a három csülköt feldaraboltam és a sütőben sütöttem meg. Finom lett, mert a csülkön zsír is van. Krumplipürét főztem hozzá.
A zember valami húsos céklalevest főzött, állítólag finom. Én nem kóstoltam meg, asszem megutáltam a céklát.
Pár napja paplacsintát sütöttem, nagyon ment vele a saját főzésű lekvárom.
Elküldve: 2021.02.06, 11:28 Hozzászólás témája:
Ma megeszem a brokkoli krémleves másik felét
Utána frissen készített svéd gombát eszem kis krumplival _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Baukám sütődéééét!
A lányunk 3/4-ét elvitte,kaptak Anikóék,Ágikáék egy keveset és kóstoló maradt nekünk.
Jövő héten ismét tervezek egy ilyen napot a fiunknak.
Munka után jön és elviszi. Most, hogy nagyon ritkán jönnek hiányzik anya főztje,sütije.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban