Köszönöm, Bauka!
Akkor mit csináljak vele? Átjárta már az ecetes lé.
Kidobom vagy megeszem? _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Kaptam egy üveg céklát, de kissé főtlennek találom.
Ha így üvegestül, vízbe állítva (kupakja nélkül) főzöm még, megpuhulhat? _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Treszka - madaras teszkó, knédli - Szövi. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Legutóbb /az idén valamikor / Vili csinált/hozott,amiből még van egy hangyányi.
Olajos halat az apró halakból szoktam csinálni,/ecccer kaptam a Lehelen is/ ha sokat fognak a srácok. Egész nap pezseg,abból is eltűnik a szálka. A ruszlit csak a zuram eszi.
Rántott cs.szárny gombás-zöldséges rizs,férjemnek resztelt máj. Holnap a megmaradt rizs mellé rántok ki májat,mivel nagy volt a mélyhűtött csomag.
Csináltam rizskochot desszertnek.
Csak néhanéhanéhanéha... Imádom. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42171 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.01.16, 17:08 Hozzászólás témája:
PILIIIIIIIIIIIII
Nem is tudtam, hogy lehet nálatok knédlit kapni!
Bár most már mindegy úgyse ehetem _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40686 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.16, 15:25 Hozzászólás témája:
Idézet:
mindig van igazi brindza,
Knédlit szoktam csinálni magamnak és lefagyasztom szeletelve.
De a brindza... :nyami ,-az jöhetne!
És zsemle"gombócot" is e képpen
Sokkal egyszerűbb és szerintem szebb is.
Ez is jól fagyasztható.
Ruszlit nálunk is lehet kapni a madarasban szoktunk is venni rendszeresen, van olyan fajta is, amiben még gerinc sincs. Meg végre folyamatosan lehet kapni treszkát, amiért régen szintén Pozsonyba vagy Párkányba kellett menni - egy majonézes-pácolt halas-hagymás salátaszerűség, isteni.
Nekünk itt Csömörön jó dolgunk van, a lakosság egyharmada szlovák eredetű, sok szál köt minket a szomszédokhoz, remdszeresen van a boltban fagyasztott knédli is, amit csak ki kell olvasztani gőz fölött, mindig van igazi brindza, amivel a sztrapacska a legfinomabb, és nagyon jó szlovák sörök a boltokban is, csapolva a rendezvényeken is. (De hol vannak már a rendezvények...
) De ez már egy másik téma. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban