Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
kutyus Srí Lanka

Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42527 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka

Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13046 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2021.02.11, 19:56 Hozzászólás témája: |
|
|
bau írta: | ...Őrület mennyi energiád van! ... |
MÉÉÉG
1/2 7-kor bedagasztottam /géppel/ 1 kg.lisztet kiflinek,majd 1 óra mulva a másik 1 kg-ot és kezdtem nyújtani az elsőt. Mire a második is megkelt,az első kg.kisült. A második dagasztás nyújtásánál/tekerésénél leálltam annyi időre,míg az előkészített anyagokból bedagasztottam a fánkot. Míg a fánk kelt,kisült a második 1 kg.-s adag. Gyorsan összelapátoltam a rumlit,kiszaggattam,megtöltöttem a fánkot. Amíg a deszkán kelt,elmosogattam. Kisütöttem a fánkot,rendet tettem,mindent elmostam és kongatták a 1/2 1-et. ....hát így!
A káposztát meg úgy főzöm,hogy a félig megfőtt pörköltből szedek ki egy adagot tarhonyáshúsnak mielőtt a félig megdinsztelt káposztát hozzáadom.
Amíg fő a káposzta -együtt a hússal- megpirítom a tarhonyát,felöntöm a kiszedett husival/pörköltlével és egyszerre megvan a két hamika.
Ismered a szlogent...segíts magadon és az Isten is megsegít.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka

Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40932 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2021.02.11, 19:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Komolyan mondom,-elmegyek Hozzád tanulni, hogyan kell egy @ggel két lovat megülni...
Hogy tudsz ennyi mindent megcsinálni?
Őrület mennyi energiád van!
Nekem van most a fagyasztóban vagy 4 adag hájam, előbb utóbb meg kell azt is sütnöm  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka

Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13046 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2021.02.11, 19:16 Hozzászólás témája: .. |
|
|
A férjem toroskáposztát,én kelt tésztát ettem kelt tésztával még FORRÓN. Elteltem erre a napra. Kifli,és csokis fánk volt amit elcsomagoltam az ucccsu darabig a fiunknak. /a kísértés miatt/
Erre mondja a férjem,hogy az utolsó csomag pogácsát hozta fel a mélyhűtőből a reggeli kávéjához. Ez annyit tesz,hogy a napokban pogácsát kell süssek.
/csak apdétnorbi meg ne tudja / |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka

|
Elküldve: 2021.02.11, 17:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Az én mai ebédeb :rongyleves sajtos tésztával.
Holnapra ki kell találnom valamit. _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Etimami Fasor

Csatlakozott: May 18, 2008 Hozzászólások: 3515 Tartózkodási hely: Csorvás
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka

|
Elküldve: 2021.02.11, 05:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Ma jön Hajni, csinálok neki elvitelre rakott brokkolit
Nekem a paradicsom leves után van még gombás rizsem _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka

|
Elküldve: 2021.02.10, 18:48 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Tarhonyáshús volt a hamika céklával.
Holnap megnyitom a sütődét,jön a fiunk,ígértem neki kiflit,fánkot. Nehogymá' Ő ne kapjon,megismétlem a lányunk "napját".  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka

|
Elküldve: 2021.02.10, 11:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Elkészült a borsóleves és a tócsi, valamint a vega milánói ,-makarónival,sajttal. _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka

|
Elküldve: 2021.02.09, 19:26 Hozzászólás témája: .. |
|
|
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
pili Srí Lanka

Csatlakozott: Jul 27, 2006 Hozzászólások: 14396 Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)
|
Elküldve: 2021.02.09, 18:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Idemásolom egy termékleírásból, nehogy szó érje a ház elejét, így nem reklám.
"Burduf túró hagyományos recept alapján, juh és tehén sajt keverékéből készül, természetes hólyagban (sertés hóyagban) töltve.
Ize és illata kellemes, specifikusan érett túróé, egy enyhe pikáns árnyalattal."
http://szekelytermek.ro/gordon-burduf-turo.html _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Gábor |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka

|
Elküldve: 2021.02.09, 18:29 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Kutyus ez jól hangzik,de a burduf túrót meg kellett néznem hogy mi az. Illlyet tuti nem tudnék beszerezni a környékemen. Egyébként nem lehet rossz.
Borsó és krumli főzeléket csináltam a maradék husihoz,de még így is maradt egy comb.
Főztem egy naaagy adag toroskáposztát,bedobozoltam,várom a fiamat. Valamikorra a héten ígérte magát. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka

|
Elküldve: 2021.02.09, 10:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Kutyus
Nagyon érdekes ez a tócsi recept, már hasonló megoldást láttam valahol.
Ott valami ragu félével töltötték.
Az is tetszett.
Igazából én csak keveset ehetek ilyenből, nem dúsíthatom még túróval is.
A gyerekek biztosan szeretnék.
Ők a sztrapacskát is szeretik.
Nekem az nehéz.
Én ma lecsót ebédelek. _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka

|
Elküldve: 2021.02.08, 19:24 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Paradicsomleves,egyben sült csirke volt hajában sült krumplival,meggyszósszal.
Megmaradt a mell fele és két combja,ahhoz majd valami főzeléket csinálok holnap.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|