Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42552 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.11.30, 06:34 Hozzászólás témája:
Nem kell mindent készpénznek venni!
Nem láttam, így nem tudom, hol árulnak ennyiért, de a piacon szombaton - a legdrágább napon - pucolt diót 3000 körül lehetett kapni _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Sütöttem sajtos kiflit,de már hült helye van. Ez most nagyon tecccik mindenkinek.
Nemtom ismeritek-e:
0,5 kg.liszt,4 dkg.élesztő,2,5 dl.tej.1 dl.olaj,pici cukor a kelesztéshez 2 csapott kkanál só,1 tojássárga. /tengeri sóból 1 ek.-al teszek,sósabban szeretjük/
Kenni: 4 tömlős sajt,tepsire ráma darabok 10-15 dkg.
A szokásos módon összegyúrni,1 éjszaka hűtőben pihen. Másnap 4 felé osztani,egyenként kerekre nyújtani,megkenni a tömlős sajttal,8 felé vágni,feltekerni.Mindezt ugye 4x.
A tojásfehérjével lekenni,a tepsire a kiflik mellé kis margarin darabokat pöttyögtetni,0,5 ó.kelni hagyni.
Előmelegített sütőbe tenni,170 fokon kb.20 percet sütni.
3/4 adagot csinálok,mert az 2 gáztepsiben elfér.
A tömlős sajt választása meg ízlés szerinti....
Majd küldök, Bau! _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40944 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.11.29, 16:30 Hozzászólás témája:
A vegán halászlé szerintem rengeteg hagymából pirospaprikából és esetleg zöld paprika meg paradicsom lehet.
Egyszer főztem valami hasonlót (nem halászlének indult,de az lett! )
Én sok mindent meg tudnék kóstolni Pilinél
Pl a paella -t. Még nem ettem de a sok kagyló és rák izgat _________________
Arra én is kíváncsi vagyok, azt hiszem egy sima zöldséges leves algával halszerűvé téve. Majd kiderül a vallatásnál. A vegén étteremben, ahol Ábel szakácskodott, nagy sikere volt. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42552 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.11.29, 14:27 Hozzászólás témája:
Pilikém
Nem tudom, mit tudnék nálatok enni?
Elég különleges a menü - de ti mindig olyan érdekes kajákat esztek - biztosan finomak is.....A vega halászlé mi fán terem????
Én csak mentesítem a normál kajákat, hogy számomra is elfogadhatók legyenek
::::::::::::::::::::::
Sétáltam egyet, és kirúgtam a hámból: vettem a sarki cukrászdában 2-fél tortát (ami nekem is ehető) _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Elküldve: 2020.11.29, 14:06 Hozzászólás témája:
Micsoda szervezés! :tetszik
Köszönöm a saláta leírást!
Az is tetszik!
Hasonlít az én franciasalátámhoz.
Abban is szokott lenni alma és kukorica is.Halhoz nagyon passzol.
Idézet:
Mind a három gyerekünk
Először azt hittem,hogy titokban van még egy akiről nem hallottam
De a végére kiderült!
Hiába! Nőnek a gyerekek!
Nemsokára após lehetsz.... _________________
Öten leszünk, a leendő vejem szakács-élelmiszertechnikus és India-bolond.
Mind a három gyerekünk vegetariánus, mi meg szeretjük a hagyományos ételeket ünnepeken, de szeretünk újítani is.
Az Éva-saláta egy majonézes krumpli+alma+csemegeuborka+tojás+hagyma saláta, egy Éva nevű barátnőnktől tanultuk, azóta ünnepi étkezéseink elengedhetetlen körete.
Csenge a sütőmester, az az ő reszortja, Ábel az indiai felelős, én a hagyományos és a spanyol részleget viszem, Ibolya csomagol, díszít, Ábris takarít, ő a logisztika-manager.
Tekintettel a tekintendőkre vendég nem lesz, anyósomnak is csak elvisszük az ajándékot és a kóstolókat, de be se megyünk, csak köszöntjük.
Eredetileg úgy terveztük, hogy anyósomat, Ábel anyukáját és nagymamáját is meghívjuk, de ebben a helyzetben közmegegyezéssel nem vendégeskedünk. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Elküldve: 2020.11.29, 13:07 Hozzászólás témája:
Pilikém!
Azt nem mondtad,hogy titokban éttermet nyitottál!
Ez őrületes mennyiség!
Vendégek is lesznek?
Nagyon különleges étkek!
Mi az az ÉVA SALÁTA? _________________
_________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban