Csatlakozott: May 18, 2008 Hozzászólások: 3509 Tartózkodási hely: Csorvás
Elküldve: 2021.01.24, 17:24 Hozzászólás témája:
Mai ebéd.zöldbableves , túrós bukta (olyan jól sikerült, hogy tizből 10 pontot kaptam rá)
A maradék tésztából cukros dúcot sütöttem, jó lesz a reggeli kakaóhoz.
Tegnap este megsütöttem a rántott húst, elkészítetetm a krumplit.
Ma a rizsfelfújt készült el: a tejberizshez felkockázott alma 3 db, 3 tojás, pici dó, kevés cukor, szódabikarbóna,A tepsibe agy adag elegyngetve, rá 1 doboz hitler-szalonna, arra fél kiló túró (tojással, pici sóval, cukorral vaníliával keverve), rá egy üveg megvalt meggy,, rá fél üveg szilva. Ezek befedve az előző rizzsel és megsütve.
Nagy kár, hogy mindenki szereti, mert így elkészítem, ami nem lenne baj, de be is lakok belőle. Mennyei!
Érdemben átaludtam a napot, fekve, ülve, mindegy, csak aludtam, aludtam. Úgy tűnik, mostanra pihentem ki magam. De lehet,hogy még holnap is meglap az álmosság.
Míg én jót aludtam a rizsfelfújt sütőbe tétele után, a férjem készített valami savanyú káposztás, húsos kaját. Miután egy nagy tányér felfújtat bevágtam, azt már nem ettem.
Viszont most menni kellene a kajákat dobozolni és mosogatni, mert nagyon utálotos reggel a mosatlanra kibambulni a konyhába. Ez a művelet meg valahogy jobbára az enyém.
Van, hogy reggel (hét vége) kibambulok, elkészítem a kávét, de a mosatlan edény látványától behúzok az ágyba, ott iszom meg a kávét. Ez rendben is lenne, csak az a baj, hogy akkorát tudok aludni a kávé után, mintha nem is reggel, hanem este lenne. Ez ma reggel is így volt. Mentségemre, ilyenek a nagy adóbevalláspok után vannak.
Holnap valami levest kanyarítok és kész. Van többféle kaja készen.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42223 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.01.22, 06:27 Hozzászólás témája:
Köszönöm a dícséretet......ISTENI volt....még maradt mára is
Itt a receptje, ha valakinek kedve támad hozzá
MARHAPOFA RAGU SZÉLES METÉLTTEL
3 db marhapofát sózni, borsozni ...edénybe zsiradékot, azon átpirítani minden oldalát,kivenni. a zsiradékba tenni 1 fej nagyobb darabokra vágott hagymát, babérlevelet, 3 gerezd fokhagymát...ezzel is átpirítani….vissza a pofákat. Bele vörösbort,olasz par.püré, húsleves.
Fedőt rátenni, de ne takarja teljesen, és 140-050 fokos sütőben 3,5 órát abálni.
Széles metéltet főzni, kis zsírt a vízbe. Leszűrni, só, bors, petrus….összekeverni.
Tál aljára kis szaft---rá a tészta---rá a pofák _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Délután hosszan mosogattam, közben gyorsan fáradtam. Nagyon vártam, hogy ezzel kész legyek és utána feltegyem a kocsonyát főni és amíg az fő, én alszok egyet.
Kerestem a kocsonyahúst, de sehol nem találtam. Gondoltam, nem telefonálok a férjem után, ha haza jön, akkor is elég feltenni. Sőt, az alvásom után is... Aludtam 2 órát, már itthon volt. Asszonta, nagyon ÁFA-ztam és mondta,hogy már nem kapott kocsonyahúst, de más boltokban már nem nézte. Jellemző, hogy amikor nagyon dolgozok, semmi nem megy be a fejembe, ami nem a munkámmal kapcsolatos.
Há, még szerencse, hogy ez így van.
De volt benne egy adag sértődöttség, hogy én ma nem vettem kocsonyahúst és holnapra nem lesz.
De vett ki egy darab karajt rántani, holnap azt készítem el és valami köretet kitalálok.
Tegnap este a tökfőzi nem volt elég. A meggylevesből még van.
Ma a lányom főzött valami modernet, de ez most ehető, ha nagyon éhes az ember.
Tudjátok mire fáj a fogam? Krumplinudli, túrós derelye, túrós strudli és töltött káposzta. Ja, és egy jó füstölt csülkös zöldséges bableves és káposztás tészta.
A múlt héten itt volt az öcsém és a sógornőm. A sógornőm azt kérdezte, hogy kell a kisgömböcöt elkészíteni és megsütni, mert igaz, hogy az anyósa (mármint a mi anyánk) készítette, de meg kell mondja, hogy nagyon finom volt. Most, hogy nyugdíjas lett, megbirkózna vele.
Tényleg nagyon finom volt, de egy napos munka. Anyu már hajnalban felkelt és hozzáfogott. Délelőttre bevarrta a gömböcöt, kifőzte, úgy 12-2 körülre megsült.
Érlelődik bennem, hogy de jó lenne...
Itt a mai ebédem: vörösboros marhapofa szélesmetélttel
Ez nem ér!!! Óvás!!! Ez pofátlanul guszta! _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40723 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.21, 12:05 Hozzászólás témája:
Idézet:
A lépcsőfokokat is mindig számolom
Jól van
Akkor nem vagyok egyedül a hülyeségemmel.
Képes vagyok megszámolni az utcán álló autókat, meg azt is,hogy hány csomag liszt van itthon . No és sorolhatnám.
de ez legalább nem fáj senkinek és nem is tudják...
Mérleg: Én sem vagyok jóban vele,de kit érdekel. Erre a kis időre már jó lesz ahogy van.
Mai ebéd:kelkáposzta főzelék, fasírttal.
Holnap paradicsomos húsgombóc.
A mai napra készült még egy kis Tiramisu is
Nem nekem _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42223 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.01.21, 06:19 Hozzászólás témája:
Sajnos, nekem is többet mutat a mérleg, mint szabadna
Igazából menni kéne minden nap, de sajnos a "belügyminiszterem" nem mindig partner ebben .
Most megpróbálok úgy étkezni, hogy a reggeli után eszem meg az egyik gyümölcsöt......ebéd után a másikat, vagy semmit, aztán csak 6 körül vacsizok - lehetőleg szénhidrát nélkül. Így lesz a szervezetemnek ideje regenerálódni a és feldolgozni a kajákat _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban