Tegnap vettünk 40 db vegyes hasznosítású csirkét. A kakasok 1,70 kg-osak, a jércék kisebbek. A kakasokból egy marad majd a "szemétdombra" , a többit levágjuk, ha hagynak belőle a rókák és a kutyák.
A zember már ennivalóként néz a kaksokra, nem győzöm neki mondani, hogy várjunk még 3-4 hetet, hogy hozzászokjanak az extenzív körülményekhez, mozogjanak, izmot építsenek, legeljenek, de többet is várhatunk. Mert ő enen rántott csirkét, paprikás csirkét. De ez most még csak tápos, alig mozogtak.
Tegnap még meg sem mozdultak, örültem, hogy egy sem pusztult el az éjszaka a stressztől. Ma már kijöttek az ólból, sőt a kakasok egy része a kifutóból kijött a legelőkertbe és elkezdett csipegetni. A jércék bátortalanabbak.
Jó lett volna már előbb venni, de a zember 3 éve készül venni. Mivel most kézbe vettem az ügyet, XY-kromoszómájúnak akart kinézni és gyorsan letelefonált egy másik vonalat, mint amin én elindultam.
Csakhogy már vannak csirkék! Ezek két hónap múlva tojni fognak.
Az éjszaka a lányom macskája nem hagyott aludni. Randalírozott, mérgemben 4-kor felkeltem és főztem egy egytálételt. ami magyarul krumplistészta, de szalonnán, hagymán elindítva, a végén sajttal dúsítva. Ebből holnapra is van. Van még egy kevés kolbászos krumplileves. A palacsinta ma fogyott el. Még egy adag karalábéfőzelék is van, tükörtojással egy fogyós adag.
Érnek a paradicsomok, két hét múlva lesz paprika. Uborka két hete van. A tökfélék a hidegben eldobták a kötést. A karalábét mindet megettt a szarvas és a zöldbabot is. A zöldbab 2. és 3. vetése nem kelt ki, nem tudom, miért? A padlizsán szép, az első termések a hét végére lesznek szedhetőek. A batáta is szépen fut.
A szamócák sok futását is lette a dög, ezért jó műsor lesz a megmaradt futásokból megcsinálni az ültetvényt.
A tavalyról a baklhátban mardt aprócska krumplikkal jól jártam az idén. Szépek. Bogár ellen nem permeteztem, szedegetem őket és egyre kevesebb van.
Nem győzök gazolni! Ma is kigazoltam 2 db 60 l-es edénnyel a karámos lovaknak és még sokat a mérgező és szúrós növényekből. Viszont a kigazolt terület kevés. Két hete volt kapálva!
Azt se tudom, hova kapjak! Itt az ÁFA-bevallás, arra is sokat kell most dolgoznom. A barátnőm áprilisban nyugdíjas lett, de még dolgozik. A szálloda, ahol dolgozik, 07.15-tel nyit, előtte próbaüzem van. Így 6-ától már dolgozik. Azért még szombaton d.u. jött, ribizlit, uborkát, paradicsomot szedtünk és gyomláltunk.
Sajnos, egyedül lassabban fogok haladni. De a meleg a legrosszabb. Na és a szúnyogok!
Mekkora adagot számoljunk egy főre
rizst levesbetétnek: 2 dkg,
Én úgy tanultam Nagymamától, hogy levesbetétnek rizst vagy egyebet: egy marékkal egy főre. Persze van olyan nagyobb kanál is, amivel ki lehet mérni. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42215 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.07.14, 09:44 Hozzászólás témája:
Szerettem volna zöldbab levest enni, de olyan drága a friss, hogy nem vettem.
Volt viszont elég jó áron fejteni való, abból vettem fél kilót.....jó pár napra lett levesem belőle
Ma kelkáposzta főzelék lesz után pulykapor pörkölttel. _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Bau szivem,köszönöm az imát,meghallgatásra talált.
Enyhén felhős,szélcsendes 22 fokban üdögeltünk,alkonyatkor kellett egy-egy pulcsi/mellény!
Ma a menetrend szerinti maradék fogyasztás.
Kislányok! Kb.hány deka tarhonyából kell főzni 1 főre a pásztortarhonyát?
/jó evőkre számítva/
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban