15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 3 / 18286
Összes látogató: 9
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Gyümölcsök (5)
Fokföldi ibolya / Saintpaulia (52)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Vendégeink a kertben (18)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Luffa
Orchideák otthonunkban (111)
Konyhakerti növények (14)
Egzotikus és különleges növények (15)
Vendégeink a kertben(17)

- Tábortűz témák:
IDŐJÁRÁS (63)
Nagyik és Ők....(4)
Találd ki (29)
Vicces történetek,...képek(17)
GAZLAP szakácskönyv (73)
A Tudat keresése (3)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Valaki segítsen (22)
Eladnám..........Vennék (11)
Kutyák, cicák és egyéb házi kedvenceink (50)
Jól sikerült képek...legalábbis szerintünk (25)

- Műhely téma:
Technikai segítség (3)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:12:am kutyus :
Jó reggelt!
5:42:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:36:am kutyus :
Jó reggelt!
6:15:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
6:07:am kutyus :
Jó reggelt! Indul a január végi hét.....
5:44:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:38:am kutyus :
Jó reggelt!
5:12:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
2:21:pm Emmylie :
Szép délutánt.
5:43:am kutyus :
Jó reggelt!
5:08:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
10:40:am Bojtárgazdi :
Ha a fiam nappalos, ilyenkor indul a buszhoz.
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!...Bojtik ám, de korán látlak - vagy neked épp este
4:35:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, jó hetet, Gazország!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - GAZLAP szakácskönyv (73)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

GAZLAP szakácskönyv (73)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38851
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.01.12, 12:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma rántott falusi csirke szárny volt az ebédem,párolt káposztával nyali
Köretnek a megmaradt tojásba kanálnyi lisztet kevertem (ismeritek?) és kisütöttem a hússal.
Gyerek koromban ettem utoljára ilyent nyali
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39222
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.01.12, 05:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma jönnek a nagyobb fiamék tt.káposzta ebédre.........végre elfogadható egészségi állapotban vannak
3-án volt a születésnapja, akkor csak hangban tudtam köszönteni, majd ma jól meghúzgálom a fülét szemöldök szemöldök szemöldök
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 11187
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 22:31    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

spenótfőzelék volt zúzapörkölttel és máglyarakás.
Az utóbbi kissé másképp készült mint szokott.Sok a tojásfehérjém a mélyhűtőben,így "kispóroltam" a sárgáját.Csak simán vaniliás tejjel locsoltam meg, a habnak való meg adott volt. Very Happy Semmi észrevehetőt nem változtatott az ízén. Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38851
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 12:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ne is aggódj! Smile
Tegnap hallottam a Tv-ben.
A bejgli is azért reped ki,mert "SZÉTDŰT A FINOMSÁGTÓL" röhög
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tercsi
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 24, 2010
Hozzászólások: 7210

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 12:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Na ha van elrontott sütemény, ez az almás az lett.

a rengeteg alma,és a tejfölös felvert tojásos tölteléktől, minden elázott, és folyik. Pedig a tésztát előre meg is sütöttem üresen.
Az íze nagyon finom, de az állaga???????????

A Péter megnyugtatott, ez azért ilyen mert tele van szeretettel.
Mással nem is ehet magyarázni!!
tercsi
_________________
http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39222
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 11:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Van már vegán tejfölöm, így az sem akadály - szerencsére Very Happy
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38851
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 11:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Gondoltam,hiszen Te a tejföl miatt sem eheted.
Érdekes módon nagyon sokan nem ismerik,én is csak anyósom miatt tanultam meg.
Neki ez volt a kedvenc levese.
Azóta már a családom is imádja.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39222
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 11:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

BAu
biztosan, de mivel nekem ez nem megszokott, kiesett a kobakomból (sok mással együtt Smile )

Biztosan finom lehet, hiszen a paprikás csirke is isteni !!!
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38851
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 11:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kutyus
Ezt már sokszor emlegettem Vigyor
Hagymára feltesszük a csirkehúst,zöldséggel,majd PIROSPAPRIKÁS szórás után felengedjük vízzel.
Hasonlít a csirkepaprikásra de hosszú lével.
2 szem SZEGFŰSZEG is van benne.
A végén tejfölös habarást kap.
SVÁB LAKODALMAS LEVES
friss kenyérrel szokás enni.

A világ legfinomabb levese,még a menyem is kétszer eszik belőle! Vigyor

FOTÓ
https://levesbaro.blog.hu/2016/05/30/mori_paprikas_csirkeleves
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39222
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 11:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Shocked Shocked Shocked

Mi az hogy paprikás csirke leves????
Én csak olyat ismerek, hogy csirkeleves és paprikás csirke!!!
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38851
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 10:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma finom ebédem lesz.
Sváb leves... paprikás csirkeleves.
Nem is kell mellé más,mert ebből tuti két tányérral eszek.
Vigyor
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 1948
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 09:15    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike!
Jól emlékszel! A teknőt kikaparták és még tetetk hozzá kenyértésztát, olyan sok lisztet, hogy szét lehedden merzsálni. A morzsát ún. komlóskosárra terítették és szárítgatták. Amikor légszáraz lett, vászomtarisznyába tették és száraz, hűvös helyen tárolták a következő sütésig. Ugye megszárítva nem kértek enni a bacik.
A komlós kosár egy nagy alapú, kb. 10 cm magas vesszőkosár volt. Azért volt nagy alapterületű, hogy a nagy felületen vékonyan lehessen szárítgatmi a kovászt.
A kovászt nálunk az elmorzsáló mozdulatról morzsókának hívták.
Mivel a kenyérkelesztéshez meleg keleltt, a konyht melegen tartották és ott száradt a morzsóka nyáro is, mert a napra nem lehetett kitenni, az a bacik végét jelentetet volna.

Egy biztos, hogy aki feltalálta a vadkovászt, nagy jót tett az emberiséggel!

Pár napja keredgéltem a neten a kovászról. Száraz kovászt is lehet kapni különféle adagokban. Lehet, hogy az elsőt meg kellene venni és utána mindig szaporítani és tartani belőle a következő sütésekre is. Mert nagy fegyelmet igényel először létrehozni.

Talán majd az ÁFA-bevallás után lesz rá időm, ha kialszom magam.

Nagyon rákattantam a dologra, mert ha ezzel elkerülhető a gluténérzékenység, akkor érdemes. A másik, hogy nálunk nagyon szerettek kelt tésztát készíteni aludt tejjel az élesztővel együtt. Az aludt tej is magától erjed, mint a savanyú káposzta.

Na, megint elcseszetem az iccakámat. Sokáig könyvelrem, majd eszembe jutott, hogy január elején egy dolgot nem fejeztem be és most előszedtem, megcsináltam, majd viszem a Tesco-postára. Beszarás, hogy mindenütt határidők vannak, ha nem teljestjük időre, bírságolhatnak. Konkrétan a lányomtól megvett a Kft. 2 lovat. Tartóként már a kft. van bejelentve egy éve praktikai okokból, de a tulajdonjog átadásra most került sor.
Adásvételi sezrződés, számlázás, lóútlevél betétlapjának a kitöltése, tanúzás, csomagolás. A tartási hely ki - és bejelentővel meg befürödtem. Mire elkészítetetm, rájöttem, hogy annak már meg kell lenni. Meg is találtam, beküldtem én azt, de még van egy-két más dolog a fejemben. Olyan sokáig elszarakodtam vele, hogy reggel lett.

Na, így én már me, kezdek el vadkovászt készíteni, pedig nem lehetetlen, de kell két hét fegyelem. De én most begubózok erre a másfél hétre.
Ilyenkor az életem 2m2-en zajlik. Onnen nem látok, nem hallok ki.

Cudar másfél hét jön a nagy pofájú nagy belűre! Úgy látom, nem sok időt fogok a konyhában tölteni. Neki meg begipszelték a jobb kezét, karját, inhüvely gyulladása van.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39222
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.01.11, 09:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma spárga levest főzök, utána töltött paprikát......jön Dani unokám, nagyon szereti Very Happy
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 11187
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2020.01.10, 19:26    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ezt a valamikor száraz kovászt már beszéltük itt,de sajnos senki nem tudott érdemi választ adni. Crying or Very sad Sajnos elmentek akik tudták. Crying or Very sad Már Anya sem emlékezett rá. Amire én emlékszem,hogy a teknőből kapartuk ki a "maradékot" és tettük el száraz helyre a következő sütésig.

Halászlé a mélyhőtőből és túrós csusza. Jó tocsogósan,a zuramnak tegnap implantátumot tettek a szájába.Szeeegénykém megszenvedi. Evil or Very Mad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tercsi
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 24, 2010
Hozzászólások: 7210

HozzászólásElküldve: 2020.01.10, 18:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hatalmas óriás gombákat hoztunk, Egerszalók mellől, a gomba telepről.

Gomba leves,
gomba rizottó,
fűszeres túróval töltött gomba készül holnap.

találtam egy paradicsomos rakott zöldbabot csirke combbal.
Ezt is kipróbálom vasárnap.

Sütni akarok valami nagyon almás sütit, most keresem hozzá a receptet.

tercsi
_________________
http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Következő
6 / 13 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.072 másodperc