Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42183 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.12.27, 05:57 Hozzászólás témája:
Tegnap Marusnál és lányánál voltam vendégségben: csodafinom halászlé-főzeléket ettünk (olyan sok belsőséget tett bele Marus, hogy tényleg főzelék lett )
Utána sült kacsacombot, velesült répával,hagymával,fokhagymával és mandarinnal! Olyan fínom volt, hogy csuda!! Férje sütött roseibnit....azt kétpofára ettük, mert finoman csinálja, és mindnyájan szeretjük.
Estére megettem a gyümölcsrizsem maradékát
Ma csinálok valami könnyű levest, van még sült csirkém és krumplisalátám utána. _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Szécsike!
Emlegettem, hogy legszívesebben krumplinudlit ennék.
Na, a maradék krumplipüréből elkészítettem. De 0,75 kg túró is volt, amit fel kellett használni, egy ilyet készítettem:
tepsi kikencve, zsemlemorzsával meghintve. Rá egy sor nudli, arra az ízesített, sok tojással összekevert túró, arra sok-sok apróra darabolt alma, fahéj, cukor, arra feldarabolt nudli és megsütöttem.
És csoda történt! Még nem vették észre, hogy elsumákoltam a beiglisütést. Ezt a krumplinudlis akármit jó étvággyal eszik.
A lányom ezt a nudlist és a tt.káposztát eszi. A férjem az sk. halászléjét (a lányommal mi azt már meg sem kóstoljuk, mert biztosan sós, zsíros és nagyon csíp). A húsleves, főtt hús várat. A francia saláta tegnap lett kész, mára összeérik. Tegnap fasírtot sütöttem, de nem tettem el, mert még hűlnie kellett, ledőltem pihenni, mire felkeltem, a felét megették. Egészségükre. Gondolom, a fr. salátával ették.
Mivel holnap megyünk vendégségbe, ma muszáj megsütnöm a két tepsi Kati-szeletet. Bár senki nem várja el, de nagyon szeretik ezt a retrosüteményt. Meg jól is néz ki.
A beiglisütés marad szolveszterre.
Tegnap tévedésből magamnak ttkáposzta helyett egy paradicsomlevest vettem ki és gondoltam, fogyjon el. Így az volt a vacsorám és a nudlis édesség.
A nudliban teljes kiőrlésű liszt s volt, nekem ízlik ezzel a liszttel az étel.
Jövőre felényi kaját főzök, az biztos! Azt se tudtam, a hűtőből hogy selejtezzek, hogy férjen a cucc. Jó selejtezni kell, de inkább nem kelelne, hogy selejtté váljon. Na, ezért is kell kevesebbet főzni!
Csak tudnám előre, hogy mi fog kelleni leginkább!
Amúgy egy tojás leves nekem most mennyei étek lenne, százszor jobb, mint a húsleves!
Gyerekkoromban, amikor már tudtam főzőcskézni, 26-án estére mindig paradicsomlevest főztem, mert tele voltam az édessel és a hússal.
Pilikém...
Nagyon FÉTTED ennek a tésztának a receptjét,vagy elárulod?
Szigorúan titkos recept. All rights reserved. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Én meg valahogy nem tudom rendesen megetetni a fiamat.
Ő éjszakásból reggelesre átállva virrasztott, gyúr a korán kelésre.
Én meg a nagy munkám előtt felejtem magam akármikor is, aztán alszom, ha elálmosodom. Ma, mire felébredtem és összeszedtem magam, "bebootoltam", ő éppen lemerült és ment aludni.
Majd azon leszek, hogy a holnapi napot együtt töltsük ébren. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Legutóbb Bojtárgazdi szerkesztette (2019.12.25, 21:59), összesen 1 alkalommal
Mi is csak csipegetjük a tegnapi vacsora maradékát,úgyhogy holnap sem lesz főzés.
A hallé egy részét lefagyasztottam, a maradék reggelre meg kocsonyásodott azt reggeliztem.
A gyerek elutazott a barátnőjéhez, így ő sem eszik.
nagyon laza ez az ünnep
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42183 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.12.25, 13:41 Hozzászólás témája:
Most mentek el a Piroskák........
miután a fiaméknál Kata rosszulléte és Marci betegsége miatt borult a napi terv, így én csak "szállító kisiparos" voltam a kórházig...később vissza
A culák viszont eljöttek ebédre....jót ettünk a töltött káposztából, gyümölcsrizsből......és jókat beszélgettünk _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40694 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.12.25, 12:41 Hozzászólás témája:
Idézet:
fétt tésztával
Pilikém...
Nagyon FÉTTED ennek a tésztának a receptjét,vagy elárulod?
Én ma már egyedül ebédeltem,-de alig fogyott valami,-valahogy nem kívánom már a kaját
Nem ettünk sokat ,ráadásul most nem is kellett csomagolnom ,mert mennek a nászékhoz.
Csomó kaja megmaradt, pakolhatok a fagyóba...
Közben meg még kaptam egy jókora tisztított ,darabolt halat is.-az is foglalja a helyet.
Már a fagyasztó is SZUSZOG _________________
Nálunk amióta az eszem tudom , borlevessel kezdődik szenteste a vacsora (idén különösen jól sikerült), utána - mivel egyikünk sem valami nagy halkedvelő, viszont a tengeri herkentyűket nagyon szeretjük - spanyol paella volt (a vegáknak rengeteg zöldséggel, nekünk ugyanaz, plusz koktélrákkal és kagylóval), desszertnek az elmaradhatatlan sütőben sült mákos guba. Ma húsleves lesz (a vegáknak ugyanúgy kinéző zöldségleves) petrezselymes grízgaluskával, utána gombás-tejszínes pulyka fétt tésztával illetve csőben sült gombás karfiol, holnap töltött káposzta (akkor már nem lesznek itt a vegák) _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Édes kettesben fogyasztottuk el a halászlét és a sült halat.
A gyerekek egyiket sem eszik,mi szeretjük. A halászlé bóóti vóót,a pontyszeleteket a piacon vettem.
Utána méteres kalács volt,Ágikától kaptam egy fél métert.
Ebben a pillanatban hozott be a zuram egy-egy pohár pezsgőt koccantani. /szenteste letudva /
A hallevest, már csak át kell forralni,
a francia saláta kész,
a harcsa,be fűszerezve várja, hogy betoljam a sütőbe.
Szerintem 2 napig biztos nem főzök.
Kellemes ünnepeket Mindenkinek
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40694 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.12.24, 12:13 Hozzászólás témája:
Aranylik már a tyúkhúsleves a fazekamban,mindjárt jönnek a dolgozók ebédelni
Van aki vigyáz a betegekre... -a másik az erőműben ténykedik
Készül a rántott hal és a francia saláta.
A fiam a rántott húst szereti.
Az asztal már megterítve..én meg várok....
Jó étvágyat mindenkinek!
Szép ünnepet! _________________
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban