Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 13331 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2019.10.02, 18:36 Hozzászólás témája:
Köszönöm a segitseget a Kutyus fele süti ügyeben.
Sajnos eddig nem Volt idöm hozza fogni es kb itt a lakasban mar nem is lesz.
Na majd ha vissza mentem a hazba ott megsütöm.
Ott nyugodtabb körülmenyek vannak talan.
Ma piacos napom volt,ilyenkor a konyha "rabja" vagyok.
Vettem/tettem a hordóba karfiolt és sárgarépát,főztem farhátból levest,csináltam töltött paprikát,kisütöttem a bőrös kacsahájat,megfőztem és "beborítékoltam" a kutyakaját ami 3 hetes adag és befűszereztem a malachúst, amit hétvégére sütök meg a gyerekeknek. Mire a konyhát is rendbe raktam ölég vót.
Köszönöm Capsella, Bojti, hogy kisegítettétek Emmyliet..........
Ha Oerzsi ki nem deríti,hol van, én is kerestem volna még egy darabig. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38770 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.10.02, 08:14 Hozzászólás témája:
Ma a spárga leves után zöldbab főzelék lesz, feltétnek a maradék sült csirkeszárny _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Én stíriait szoktam készíteni, mindig biztos siker még a férjemnél is, pedig az ő belébe főzni...
A Kutyus-féle kavarósba tetetm egy kis rámát is és az történt, hogy csak teljes kiőrlésű búzalizst volt itthon, azzal sütöttem meg. Se a lányom, se a férjem nem vették észre a csalást.
Erre ma látom, hogy a rétesliszt a helyén van.
Legalább teljesen át fogok térni a teljes kiőrlésűre. Nokedlihaz, rántáshoz, habaráshoz már használom, de sütihez még nem.
Nekem a teljes kiőrlésű jobban ízlik, mint a héj nélküli.
A Kutyus-féle töltött hokkaidóhoz akartam tököt venni, de nem volt kedvemre való tök. Tavaly nagyon finom lett, már várják.
Anyu mindig mesélte, hogy az első éveikben nem volt elég búzájuk. A bérelt földért búzában kellltt a bérleti díjat fizetni és túl sok saját földjük sem volt, a vetésforgó megszabta, mennyi búzát vethetnek. Mire kifizették a bérleti díjat, meg csépeléskor a csépelés díját, nekik nem sokbúza maradt. Ezért rákényszerült a rozsliszt használatára. Még az anyjának vagy az anyósának se mondta, cserélnének-e búzát rozsra, arányosan a búza javára. Gondolta, nekik ízlik minden rozzsal is és majd vesznek újabb földeket és lesz búza.
Aztán eltűnt a rozsliszt, majd ahogy mostanság visszajött a divatja, neki a régi ízek is visszajöttek vele.
Ő mesélte, hogy sokszor sütött pogácsát, de nagyon szegényeset. Krumpli is volt benn, hogy tovább puha maradjon és rozsliszttel. Szerettük és mindig legalább két napig lennie kellett belőle, de a rozslisztes már másnap szikkadt. Puhítani jó volt a krumpli. Csinált olyat is, hogy a sült szalonna zsírjában hagymát dinsztelt és azt belekeverte a pogácsába, nagyon szerettük.
Mondtam neki, hogy ezek ma már főúri étkek! Szívesen megenném most is!
Kutyus fele tesztat nem fogok sütni.
Nem talalom a be irast.
Aug.31 -ig neztem visssza ez 10 oldal Volt.
Nem talalom pedig ugy emlekszem Foto is Volt.
...
Kedves Emmylie, az Írj bármilyen témáról topikban van, 2019.09.23-án.
Jó sütögetést _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
...a férjed elismeri a képességeidet és azt propagálja is. Így értelmezve igazán szép dolog.....
Hááát,ha így nézzük. Jobb lenne ha mondaná.
Ezzel a süti megvonással rohadtul nem értek egyet,de ez az én szoc.problémám.
Sőőőt,semminek a megvonásával nem, /só,zsír,vegán,stb./ha egészséges emberről van szó. Nem kell nyakló nélkül fogyasztani,de néha a szervezeted KÉRI.
Előfordul,hogy én- az édes süti "ellensége" -megkívánom a süteményt és bizony betermelek pár db-ot, amivel hónapokig elvagyok.
Imádom a gyümölcsöt,mindegy mi,jöhet. Ha besokallok,ott romlik meg mellettem,nem kívánom.
Vannak olyan periódusaim,amit én magam sem értek. Gyümölcs saláta pl.heteken át minden nap,aztán semmi. Tavaly minden este meg kellllett egyek egy üveg meggybefőttet esténként. /egyébként nem eszem-csak úúgy/
Én ezt azzal magyarázom magamnak,hogy abból a bizonyos valamiből hiány van a szervezetemben azért kívánom meg.
Érdekes,hogy pl.cola,csipsz,ropi egyéb mű dolgok hiányát soha nem jelzi....
Férjem pl.fiatal korában egy egész cukrászdát felfalt volna,most előfordul hogy meg sem kóstolja.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38770 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.10.01, 12:18 Hozzászólás témája:
Ma spárga levest főztem, utána krumpli volt sült csirkeszárnyakkal, és csalamádé
Megfejeltem kb 1 dl borral _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban