16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
*bau
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Szobanövények (22)
Paprikák, chilik, Paradicsomok(5)
Vendégeink a kertben (18)
Dézsások (19)
Orchideák otthonunkban (111)
Aktuális tennivalók a kertben (3)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
Golgoták (17)
CSERE-BERE növények, magok....(50)
Egzotikus és különleges növények (15)

- Tábortűz témák:
GAZLAP szakácskönyv (73)
Szomorú vagyok (10)
IDŐJÁRÁS (63)
Vicces történetek,...képek(17)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
Találd ki (29)
Kutyák, cicák és egyéb házi kedvenceink (50)
Írj bármilyen témáról (16)
Versek, költemények (4)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
A Tudat keresése (3)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
5:49:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
3:41:pm Bojtárgazdi :
Úgy legyen, Emmylie Kedves! Lám, Kutyuséknál is javulnak a betegek.
1:03:pm Emmylie :
Szép délutánt Jo hireket várok Remélem lesznek is
7:42:am tercsi :
Jó reggel! Kutyus ez jó hír!
5:26:am kutyus :
Jó reggelt!.....köszönöm a jókívánságot....megin dultak a gyógyulás útján
10:55:am Bojtárgazdi :
Szép napot kívánok, a betegeknek gyógyulást!
5:29:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
11:49:am Bojtárgazdi :
Hozom a napsütést! Itt már előbújt! Szép napot kívánok mindenkinek!
7:08:am Etimami :
Szép napot mindenkinek.
5:16:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:01:am Bojtárgazdi :
Na még egyszer:
11:00:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt! - Remélem, másutt is ilyen szépséges, napos idő van! :yes
5:26:am kutyus :
Jó reggelt!
7:04:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt kívánok!
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - GAZLAP szakácskönyv (71)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

GAZLAP szakácskönyv (71)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 38, 39, 40  Következő
 
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39463
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2019.07.22, 16:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szerelőt vártam - nem mentem vásárolni. Elővettem a fagyóból egy virslit, azt tekertem baconbe és sütöttem meg
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38975
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2019.07.22, 15:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tejfölös gombás szelet rizzsel.
Desszertnek egy nektarin.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39463
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2019.07.22, 04:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Capsella
Gratulálok, ismét felülmúltad magad!!!
Örülök, hogy mindkét fajta befőzési mód sikeres volt, nagyon ügyes voltál!


ma főzök valamilyen levest - még nem tudom, milyet - utána van még mindig rizsem, van baconom......lehet, veszek csirkemájat, begöngyölöm és úgy sütöm meg
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 1989
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2019.07.21, 22:55    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szécsike!

Nagyon bevált a dupla fazakas primitív lekvárfőzési módszerem!
Tökéletesíteni annyit fogok, hogy lábasokat fogok egymásba tenni, hogy nagyobb felületen párologjon a lekvár. Van elég sok nagy lábasom, majd egymásba próbálgatom őket. Nem is kell, hogy vastag talpúak legyenek, mert a víz miatt nem ég le.
Majd kiválasztok a két lábas közé megfelelő fém alkalmatosságot, pl. lábasalátét, ami nem magas, de a célnak elegendő, hogy legyen víz alul is a két edény között, ne érjen össze a két lábasfenék.

Egyszer sem puttyogott, de azért néha belekavartam, hogy lássam, hol is tart.

Csütörtök estére kezdtem el, a két fazékos módszerrel.
A lányom este későn jött haza, nem segített beüzelemlni a gépet.
Mivel ÁFA-bevallás van (volt, már tegnap elküldtem az utolsót is, ilyen még nem volt 22 év alatt), péntek délután beüzemeltem a gépet és beleöntöttem az előző napi barackot és csak raktam, raktam hozzá, amit apadt, azt mindig feltöltöttem.
De a két fazékost is újra elindítottam.

A vizet mindkettőhöz többször pótoltam. Az automata, amikor a kritikus szintre lemegy a víz, kikapcsol, ekkorra telik le az ideje, ez kb. 2 óra. Akkor kiveszem az üstöt, feltöltöm a tartályt vízzel és újraindítom.
Ezt vagy négyszer-ötször megismételtem pénteken és szombaton. Ez lemehetett volna egy nap alatt, de könyvelnem keleltt, hogy mindenkinek meg tudjam mondani, mennyi a fizetni valója, meg nekem is jobb letudni. Így ma raktam üvegekbe a lekvárt. Az automatásba nem tettem cukrot, azt Bogi így kérte és tartósítószer sincs benne. Mivel jó sűrű lett, a kanál jól megáll benne (szerintem a strudliból /nem rétes/ sem fog kifolyni, nem savanyú. A lezárt üvegeket az automatában sterilizáltam, most fogom címkézni.

A két fazékosba tettem fél kiló cukrot, nekem így sokkal finomabb. Ez is nagyon sűrű. Ennek a lezárt üvegei most vannak az automatában sterilizálni. Ezt is lehetne a fazékban, de kényelmesebb az automatában és kell a hely a mosogatáshoz, címkézéshez.

Ma igen dög voltam, muszáj volt kétsezr is lefeküdnöm aludni. De a könyvelésben a hat nagy munkacsúcsból ez volt az egyik. Régen, amikor még nagyon sokat könyveltem, annyira kizsigereltem magam ilyenkor, hogy utána 3 nap keleltt, hogy kipihenjem magam. Mivel az utolsó héten már alig aludtam, meg volt mindig legalább egy éjszaka, hogy le se feküdtem, mindig az idegkimerülésnél tartottam, muszáj volt utána kialudni magam.

Mára már nem bírok úgy éjszakázni. Asszem, a mai eszemmel már nem tenném, de akkor mindig helyzet volt.

Most szereztem annyi tapasztalatot, hogy a legközelebbi lekvárfőzést jobban fogom szervezni.
A legelőnkön van sok nyári alma és szilva. Régen a lovak mindig leették, felették, de már nem legeltetünk ott, ló is harmada van, mint régen. Így megmaradnak a gyümölcsök, legfeljebb a vadak járnak rá. Majd naponta egyszer szedünk és azt naponta megfőzöm lekvárnak.

Alma lekvárt fogok jó sűrűre főzni, hogy azt pektinként használjam a hígabb lekvárokhoz sűrítőként. Az alapgyümölcs ízén az alma nem sokat változtat, mert eléggé jellegtelen. Finom, én szeretem, de nem olyan karakteres, mint a meggy vagy kajszi.

Két éve finom bodzadzsemet föztem. Tavaly nem került rá sor. Most meg a számban van egy nagy bokor Ostoroson. Direkt meghagytam, ráadásul, ahogyan fentről jön lefelé a víz, rájön a bokorra és nagyon jól hasznosítja, feltűnően szép nagyok a szemek. A bodza nagyon híg, jól jön bele az almalekvár.

Vallom a lekvárokról is, mint a mézről, hogy a legjobb a vegyes.
Több komponensből egészségesebb a takarmány -lásd: Gazdasági haszonállatok takarmányozása..

Amikor a nagy famíila találkozunk, az öregek viszünk egymásnak és a fiataloknak lekvárt, befőttet. Semminek nem lehetne akkora sikere, mint a házi befőzésű gyűmölcsöknek.
Ha pedig valameyikünk még strudlit is visz, az maga a svábdőzsi.

....................................
Így ma este örültem, hogy egy krumplis tésztát meg tudtam főzni. Ettem és ledőltem, el-elaludtam a tv-n.
Most felteszem a húst sülni, legyen a férjemnek mivel kaszálni holnap (a traki nálunk is gázolajjal megy), elmosogatok és címkézek, amíg az automata sterilizál.

Hagytam meg barackot, egy sütit nagyon szeretnék megsütni belőle, ha erőm lenne.
De ki is kellene menni, hogy mennyi gaz lehet, nem tudom. Öntözni is kell!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38975
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2019.07.21, 16:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Mai ebéd:rántott szelet kovászos uborkával.
Desszertnek egy kiskanálnyi sárgabarack lekvár Smile
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 11316
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2019.07.19, 20:40    Hozzászólás témája: Re: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Capsella írta:
...A 10 l-es lábasfazékba tetetm vizet és abba állítottam egy kisebb fazakat.


Gratulálok az új, jól működő kütyüdhöz, Ok de hogy működött a dupla lábasos verzió? huh Nem kell kavargatni? nem puttyog? hmm

Ma pulyka aprót sütöttem, /comb "leesett" részei a formázásnál/ káposztasalátával. hami
Csináltam 1 kg.lisztből sajtos rudat,előkészítettem a szükséges dolgokat a hajnali bukta sütéshez. Laughing Holnap viszem az unokámat a bigyó táborba és bukta nélkül nem találok oda Ksztmiklósra. Wink Laughing
/évek óta így érkezem,már "utaznak rá" a srácok Laughing/ Holnap szalonnasütés lesz ugra kint a vacsora. Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 1989
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2019.07.19, 14:24    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

13,00-kor beüzemeltem a Weninger automatát, forró vizet tettem bele. Tegnap már előfőztem a gázon de ma még raktam hozzá barackot. Jól rotyog.

Viszont beújítottam, elcsentem a módszert. A 10 l-es lábasfazékba tetetm vizet és abba állítottam egy kisebb fazakat.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39463
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2019.07.19, 11:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ez ígéretes valóban Very Happy
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38975
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2019.07.19, 11:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ez is jónak tűnik:)
https://www.nosalty.hu/recept/rantott-cukkini-tekercs
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 39463
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2019.07.19, 10:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma ismét fejtett bablevest eszem, kis tejföllel, utána a csirkemell ragu utolsó adagját rizzsel, mellé uborkasaláta dukál
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38975
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2019.07.19, 09:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma,ezt főztem ugra
Finom lett!

https://www.nosalty.hu/recept/csipos-szecsuani-csirke
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 1989
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2019.07.18, 22:51    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szőrös barackot kopasztani és utána lehet megenni. Megakad szőrösen a torkomon és megfulladok.

Az irhakabát nagy divat volt, amit én nem értek. Nem egy praktikus holmi.
Ha hosszú, nehéz viselni a súlya miatt is, meg hozzáér mindenhez, hamar koszos lesz. Ezzel buszozni, vonatozni nem célszerű. Ha begombolom, forró, mint a kályha. Ha kigombolom, 1 m-re utánam ér véget és koszolódik, beakad.

Akkor legyen rövid irha! Az se jó, a hátam közepe izzad, a lábam elfagy.

A tisztítása nem egyszerű.
Én egyszerűen nem tudom, régen hogyan tudták ezt használni?

Igaz, régen a szövetkabátok tisztítása sem volt egyszerű, de az legalább nem volt forró.

Szerintem ezek a mostani mindenféle műszálas kabátok sokkal jobbak, soknak a bélése is kivehető. Nagyon könnyű mosni, az áruk sem olyan vészes és lehet belőle tartani többet, ha valakinek a gusztusa úgy kívánja. Pillekönnyűek és gyorsan száradnak.

Azt elismerem, hogy egy elegáns gyapjúszövettel nem veszik fel a versenyt küllemre.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 11316
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2019.07.18, 20:46    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Akkó' nem vagyok egyedül, aranyoskám ezt mondom majd a zuramnak... Laughing /már az érintése is kellemetlen,de ugyanezt érzem az írhakabátnál is/

Maradék fasírthoz karalábé főzelék készült. hami
Megfőztem egy csecsemőfej nagyságút,egész nap "rájártam". Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 1989
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2019.07.18, 14:36    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

Na, megint elmenet az eszem. A minap voltam az állatorvosnál, mondja, kell-e az idén barack, mert szezon van.
Rendeltem 25 kilót, lett 30 kiló, most hozta délelőtt..

Viszont tegnap megérkezett a befőző automata + lekvárfőző üst. A lányom este 8-kor ér haza. Meghagyom neki a beüzemelés örömét, de már előfőztem 10 litert. Van benne kemény is, lehet, abból kompót lesz, bár én azt még soha nem főztem be.

Tegnap este fasírtot sütöttem és krumplit pároltam hozzá,még van belőle és leves is van.
ÁFA-zok nagyon.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Emmylie
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007
Hozzászólások: 13467
Tartózkodási hely: A+ H

HozzászólásElküldve: 2019.07.18, 09:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

kutyus írta:
Emmylie
azt hittem az 1 kg ára volt annyi.........akkor egyformák az árak

Lányok
én is jobban szeretem már a kopasz barackot.......régen pedig csak a normál jöhetett szóba


Az arak igen kb egyformak.En nem jarok vasarolni csak itt Wink mert akar hanyszor a lakasba haza jövök a hütö mindig üres. Wink

Az öszibarackot en le szoktam hamozni ugy szeretem a "szörevel" nem ennem meg en se. Very Happy

Ma zöldbabfözeleket es virslit fogunk ebedelni.
A zöldbabot vennem kellett mert a falubol nem hoztam magammal.Sajnos az iden ki se nött Sad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 38, 39, 40  Következő
25 / 40 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.084 másodperc