Paradicsomleves-én tegnap este este főztem, nálunk az sós, krumplival, nokival készült
Asszem, tegnap este vót. És grízes tésztát.
Ma a zember előjött, kotyvasztott magának.
Én kitartóan ettem a mardékokat: tejfölös gomba rizzsel, grízes tészta, sóskamártás bundival.
Most este sütöttem bundit, maradt, mert csak én ettem. Reggel benyelik.
Volt még egy óveg bolti baracklekvárból egy fél üveggel. Lusták voltak lemenni a pincébe az általam főzött kajszilekvárért. De ma sor került rá. Asszem, felértékelődött a lekvárom.
Holnapra nincs ötletem. Azaz, a rakott krumpli mindig teljes siker. Abból még sosem maradt meg és még jó is, hogy fűteni fog a sütő.
De ha kimegyek Ostorosra, ilegfeljebb ha még lesz egy kiló szilva, megsütöm végre azt a szilvás sütit.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Ha vagy 2 db jégakkut (fagyosan) tudnál betenni a hűtőbe, az biztosan megoldaná a gondot.
De azon is gondolkozhatsz, hogy az áramszünet másnapján mit akarsz főzni, ami a fagyasztóban van. Azt az áramszünet reggelén átteszed a normál hűtőbe.
Szerintem a kis fagyasztóban sem lesz baj, ha nem nyitogatod.
................
Én még ma főztem meg a tejfölös gombát és a rizset. A sóskából még van 2-3 adag, jolnap sütök hozzá tükörtojást és bundáskenyeret.
Talán még egy paradicsomlevest főzök, bár annyira nem passzol se a gombához, se a rizshe, de az mindig nyeró krumolival, nokedlivel.
Ma kint voltam, az egyik beszterceiről tudtam enni 6 db szilvát. Érett, a húsa aranysárga, csodálatos volt. A másikon kevésbé érett, van rajta egy gombócnyi termés. Csak nem érem el, majd holnap a zember segít leszedni. A darazsak elérik.
Ma meglepődtem, a legelőn termőre fordult egy diófa, ami egy ismeretlen magonc. Azért hagytuk meg, hogy a méheknek is jó a virága, meg hátha beválik. Elég nagy szemű és elég vékony héjú, jó ízű. De a fekete diók már itt is jelen vannak, muszáj lesz permetezni ellene, pedig mi semmit nem permetezünk.
.................................
Pizza, pörkölt, rizs-menenk ki az állatoknak. Ezért holnap nem főzök húsosat.
De van császárhús, téliszalámi, ha valaki húsra éhezik.A pörkölt 2 hét alatt nem fogyott el, ezért nem főzök ilyesmit.
Többnyire kakaóval csinálom,de volt "el kell már használni" mákom. / A dió most felejtős./ Szoktam beletenni elszórva meggyet is ,/esetleg csoki darabkákat pl.mikulás,jézuska után/ de ha Vilinek is szánom akkor nem,mert nem eszi a meggyet,kukacos.
Nemtom hogyan csináltam,de a tepsi egyik fele szépen feljött, míg a másik lapos maradt. Mintha vonalzóval lett volna elválasztva.
Az az oldal ami feljött ment át a Vilinek, /Ő is mákos/ a laposabb maradt a férjemnek. Ő úgyis áztatja. Én ha eszem belőle,félbevágva lekvárral.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban