Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42825 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Emmylie Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14458 Tartózkodási hely: A+ H
|
Elküldve: 2019.02.23, 13:35 Hozzászólás témája: |
|
|
kutyus írta: | Ma krumpli levest főztem és a fagyóból kivettem egy adag pacalt, cékla volt mellé a savanyúság |
A pacalt holnapra megfözöm a férjemnek de én inkább csak céklát fogok enni. A férjem nem szereti a céklát én meg nem szeretem a pacalt.
Ma csirke aprolék levest +zöldbab fözeléket +virslit ettünk ebédre.
Leves maradt holnapra is igy csak a pacalt kell megföznöm.
Magamnak talán fagyobol kivett szilvás gombocot készitek igaz ahhoz nem kell cékla igy azt nem kell majd kinyitnom pedig imádom.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41148 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2019.02.23, 13:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Én még sosem ettem és nem is főztem pacalt!
De nem is vágyom rá!
Mai ebéd: rántott halacska párolt zöldséggel. _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42825 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2019.02.23, 12:46 Hozzászólás témája: |
|
|
Ma krumpli levest főztem és a fagyóból kivettem egy adag pacalt, cékla volt mellé a savanyúság _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42825 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2019.02.23, 05:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Én csak egyszerű, mezei pacalpörköltöt csinálok, és NEM lesz híg a szaftja sosem Az a titka, hogy szép, lassan kell a vizet adagolni, akárcsak a marhapörköltnél. Mindig csak annyi legyen rajta, hogy ne kapjon oda az alja! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13236 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2019.02.22, 22:33 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Egyébként én körmös pacalt szoktam főzni,mert csak simán a pacalnak eléggé híg a szaftja. Körömmel együtt viszont imádnivalóan sűrű és ragacsos.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Emmylie Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14458 Tartózkodási hely: A+ H
|
Elküldve: 2019.02.22, 21:05 Hozzászólás témája: |
|
|
Szécsike kedves köszönöm a tanácsot a segitséget.
Kissé irritált hogy némelyik recept borjulábat csülköt velöt gombát söt kakastökét irt.
Nekem ilyesmim jelenleg nincs  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13236 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2019.02.22, 20:22 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Drága Emmylie sima,gyalog pörköltnek készítsd fel! Számíts rá hogy sokáig fő. Fűszerezd úgy, ahogyan a többi pörköltödet szoktad. /én csípősre/
Sült vírsli volt s.krumplival. Nem volt időm többre,de kész a konyhám. Festéssel,takarítással,csilli meg villi.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Emmylie Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14458 Tartózkodási hely: A+ H
|
Elküldve: 2019.02.22, 17:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Segitséget kérek.
Vettünk 1 kg fagyasztott pacalt.A férjem nagyon szereti viszont én még soha nem föztem pacal pörköltet.
Hogy csináljam?Bevált receptje van valakinek?
A neten láttam pár variáciot de nekem se csülköm se velöm se gombám nincsen kéznél.
Többnyire elég bonyolultnak is tünnek a receptek.
Csak egy egyszerü normális pacal pörköltet szeretnék késziteni.
Köszönöm ha segit valaki. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Emmylie Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14458 Tartózkodási hely: A+ H
|
Elküldve: 2019.02.22, 14:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Ma gulyaslevest +rántott halat kaptunk krumpli salátával.
Majonézes krumpli salátát még nem ettem ugy hogy a krumpli kockára Volt vágva.
Látszik hogy drága a hagyma mert igen kevés Volt benne mi több hagymával szeretjük. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41148 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2019.02.22, 10:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Babgulyás,palacsinta _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka


Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13236 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2019.02.21, 21:29 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Sült tarja petrezselymes krumplival.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42825 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2019.02.21, 11:58 Hozzászólás témája: |
|
|
Ma különleges ebédem volt...........
A grillcsirke maradék melle húsa átlényegült: kis kockákra vágtam, tejszínnel besűrítettem.
Mellé édeskrumplit és lila hagymát összesütöttem.......a végeredmény nagyon fínom és laktató lett.
Levest nem is főztem ma, ez bőségesen elég volt, a pocakom olyan, mint a duda
 _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41148 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2019.02.21, 09:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Zöldségleves töltött zsemle a mai ebéd.
A hurkáról meg csak álmodom  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42825 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2019.02.21, 05:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Én sem boltit ettem......az az asszony készíti, akinél nyáron a csirkét is veszem. Ez tehát házi. Nekem nincsenek gyerekkori egyéb hurka íz-élményeim, mivel Büdipesten születtem, itt is nőttem föl _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|