Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42825 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.02.27, 10:17 Hozzászólás témája:
Mára megvan még a levesem utolsó adagja...
Utána sült csirke lesz édeskrumpli körettel _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41148 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.02.27, 09:30 Hozzászólás témája:
Marhapörkölt,nokedli.
A vegának tojásos nokedli
És a tegnap megfőzött száraz bab másik feléből ma főzelék készül.
Sült csirkecomb lesz hozzá. _________________
Elküldve: 2019.02.26, 04:56 Hozzászólás témája:
Ennyi főzelék hallatán még a szavam is elállt!!!
Szécsike
én is csak babérlevéllel ízesítem, régebb óta a rántásról is leszoktam: amikor főzöm, teszek bele vajat vagy kacsazsírt, sót, babérlevelet....és amikor megfőtt, pár krumplit összenyomok villával - kész a sűrítés
Köszönöm.....meg is kóstoltam, remélem, nem fog annyira hamar megöregedni, mint a többi _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Szombat este krumpli főzeléket főztem,...
A főzike 6 liter volt és mára majdnem mind elfogyott. Hogy lehet így szeretni?...
ORÁLISAN!
Férjem kivételével mi is nagyon szeretjük,a gyerekek szerint nem főz senki ilyen finomat. Az össz.amit beleteszek az apróra vágott fővő krumpliba: babérlevél.só,rántás,tejföl.
Elküldve: 2019.02.25, 19:19 Hozzászólás témája:
Nem bizony!......még a kétszemélyes, csökkentett adagút is nehezen tudtam kivitelezni.....de majd megszokom, vagy nem főzök naponta
Megsütöttem ismét a kenyerem..........mivel géppel dagasztottam, nagyobb adagot kellett készíteni, mert egy tepsire valót nem tud rendesen összedolgozni
Az egyiket fölszeleteltem, és párosával lefagyasztottam - egy hétre való van most a fagyóban _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41148 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.02.25, 10:16 Hozzászólás témája:
Nem egyszerű egyszemélyes kaját főzni
Én is gyakran eszek maradékot...
Ha nem jönnek a kosztosok,megmarad.
Ma is a tegnapi karalábé leves maradéka lesz, de a túrós csusza töpörtyűvel az frissen készül mellé. _________________
Elküldve: 2019.02.25, 06:01 Hozzászólás témája:
Capsella
Ha nem akarsz savanyítani, van azt hiszem a vecsésieknek boros savanyú káposztájuk konzerves dobozban - az finom!
Szombaton felhoztam a fagyóból a megmaradt egész csirkét..........tegnapra kiengedett.
A melléből fajitast készítettem, ez volt a tegnap ebédem, előtte krumpli leves
A többi részét lesütöttem, majd beosztom mindenféle főzelékre feltétnek
Az aprólékot ma hozzáfőzöm a maradék krumpli leveshez _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Szombat este krumpli főzeléket főztem, csirke szív+máj pörkölt volt hozzá.
A főzike 6 liter volt és mára majdnem mind elfogyott. Hogy lehet így szeretni? Csak vagy két éve főzegetek krumpli főzeléket és nagyon szeretik.ű
Ma töltött káposztát főztem. Finom volt, de nem olyan, mint régen.
Ugyanis a káposztaleveleket zacskósan vettem a zöldségesben. Abban van tartósítószer is. Megkóstoltam a levelet, hát, én valami enyhe kesernyés ízt éreztem rajta. Ezért a levét nem használtam fel. zacsakkal vettem. Egy kis fej édes káposztát és vettem és a 3/4-ét felszeleteltem hozzá apró káposztának.
Gondoltam, elég savanykás lesz, ha az általam főzött paradicsomból öntök rá, de nem így lett, mert tavaly annyira édes lett a paradicsomom, mint még soha.
Januárban egy fej káposztát felszeleteltem és megsavanyítottam, de rajtam kívül senkinek nem kellett. Mivel későn kapta észbe, hogy betegyem a hűtőbe, már túlérett lett. Csak fogta a hűtőben a helyet, a napokban küldtem ki az állatoknak.
Valahogy úgy van, hogy mindig akkor kellne a savanyú káposzta, amikor venni kell.
Az biztos, hogy többet nem veszek savanyított zacskós levelet, hiába nagyon kényelmes. Mostanában az apró káposzta sem ízlik nekem a boltból. Ezért a jövőben muszáj lesz nagyon előre gondolkodni és a töltöttkáposztához én savanyítok apró káposztát, levélnek pedig megpárolok egy fejet és leveleire bontom. Így meg fogom kapni az elvárt enyhén savanyú ízt, de friss lesz minden.
Még kapros túrós lepényt akartam sütni, de az már holnapra maradt.
Bőrös császárt sütöttem -ala Borbás Marcsi. - krumplival. /ánizs nélkül/
Sajnos nem mindenütt lett a bőr "habos",de ahol igen,ott tényleg ropogott,egyébként finom lett. Lehet hogy azért mert nem sópehellyel szórtam meg? De annemvóót itthon.
Holnap nem kell főzzek, tegnap kaptam a vendégségben körömpörköltet. /a malac meg már ki volt olvasztva mára /
Gyüm9lcs leves - a fagyóban még volt egy vegyes doboz szeder/barack a kertből
Rizses hús,
rakott husi, össze-vissza mindennel,
petrezselymes krumpli.
a túrógombóchoz valót még csak most keverem be
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban