Húúúú, a Corvinákat de meg kellene nézni... De 8-án lesz Miskolcon a diplomaosztóm, másnap Pestre, illetve Budába utazni fárasztó lenne nagyon.
De ha a szemklinikán hamar végzek és nem gyötörnek meg nagyon, akkor esetleg...
Sajnos most nem tudok hangot varázsolni az apácákhoz, de a képek aranyosak.
(U.i.: Sikerült meg is hallgatni, nagyon jópofák az apácácskák! ) _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42841 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.01.28, 04:30 Hozzászólás témája:
Drukkolok neked, hogy sikerüljön a mesterszak is......remélem, a szemed is engedi ! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
A fordítás is. És a könyveim... Még nem olvastam eleget!!!
Az egyetemen az alapszakos diploma megvan, 8-án veszem át, azt nem hagyom ki! Már van szép ünneplőm...
A mesterszak azért is kell, mert tanítják a fordítástámogató programok kezelését, és az most jobban kell, mint valaha. Lányegében saját fordításokat tallózol be, ebből építi ki az adatbázist, és a hasonló szövegeket ez alapján fordítja le.
Persze át kell dolgozni, de a gépelés lassú és fáradságos munkájától mentesít.
És nagyon termelékeny.
Úgyhogy nincs más hátra, megtanulok most már tényleg angolul, mert a mesterszakhoz kérik a középfokú angol nyelvvizsgát. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Én is ezt linkeltem be. Aki nem ül ennyit szöveg előtt, talán el is hanyagolja, ha picit furábban lát távolra. Kísérteties, én a fordítás előtt ültem, és egyszerre csak eltorzult a gépelt szöveg. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Tudom, Kutyus, persze.
Csak ne pont fordításból élnék... Illetve igen, szeretnék még sokáig fordítani!
Kazánkovácsnak mégse mehetek majd a nyugdíj mellett... és a nyugdíj is még 4 év...
Holnaphoz egy hétre várnak a Mária utcai Szemklinikán. Léteznek már kezelések az időhúzásra, de garancia nincs. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Etike, ez csuda édes!
Biztosan kicsit ijesztő a számára, hogy valami csak úgy kinőhet, de ha föntről ráesik valami, az talán még kivédhető... _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Csatlakozott: May 18, 2008 Hozzászólások: 3517 Tartózkodási hely: Csorvás
Elküldve: 2019.01.27, 13:06 Hozzászólás témája:
Ezt el kell, hogy meséljem
Az unokám felfedezte, hogy van a kezemen szemölcs. Megkérdezte, hogy ez mi? Mondtam neki, hogy kinőtt egy szemölcs....
Három évet betöltötte, szembe fordul velem, a mutató ujja jár:
Na ide figyelj mama, jegyezd meg jól, mert csak egyszer mondom el, az úgy volt, hogy fentről ráesett valami és odanőtt.... _________________ Üdv: Etimami
--------------------
https://picasaweb.google.com/100588794470649120072/2012Junius
A virágnak megtiltani nem lehet, hogy nyíljék, ha jő a szép kikelet .
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42841 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.01.27, 05:53 Hozzászólás témája:
Bojtikám, sajnálom, ez valóban nem gyógyítható......és te rengeteget használod a szemed.
Sajnos a monitor bámulása se tesz jót - tapasztalom, gyorsabban romlik a szemem, mint előtte _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem tudtam hova írni.
Nemrég furcsán torzan kezdem látni a monitoron a gépelt szöveget. Végül eljutottam a szemészetre, és megállapították a makula-degenerációt. Még nem tudom, milyen kimenetel várható, de számottevő javulás nem.
Mindenki, aki 50 felett van, ellenőrizze néha a látását, mert minél előbb fordul szemészhez, annál több az esélye:
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban