Csatlakozom. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14339 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2019.07.07, 11:54 Hozzászólás témája:
Szerintem a legtöbb férfi makacs és önfejü.
A hülyeség na hát igen az néha jo ne bizony néha az egészség kárára tud lenni.
Volt hogy én is hülye voltam és 10 nappal a protézis mütét után a konyhában dolgoztam két mankoval.
Viszont ha nincs aki a munkát megcsinálja akkor az ember kénytelen saját maga megcsinálni.
Jelenleg annak örülök hogy nem terem semmi.
Se zöldbab se meggy se körte.
Nem kell semmit beföznöm
Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2227 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2019.07.07, 10:23 Hozzászólás témája: Milyen öröm ért ma?
Mint máshol írtam, arattunk szerdán és csütörtökön. Csütörtökön a férjem elvitt egy pótkocsi búzát a telephelyre, hogy legyen az állatoknak. A gabona toronyba nem tudjuk felfúvatni, nincs hozzá eszközünk.
Maradt, hogy a régi primitív módszerekkel csillébe, hatalmas malteros ládába, 200 l-es hordókba, múanyag hordókba, zsákokba raktuk bele.
Szerda este későn kezdtük el, akkor kb. 10 q-t sikerült lerakni. A pótkocsin én vödröröztem és adtam le, a férjem hordta, egyszerre két 16-l-es vödörrel vitt. Hiába könyörögtem, hogy talicskával tolja, önfejű.
Csütörtökön az istállónál 20 q-t raktunk le. 2 db 1000 l-es levágott tetejű IBC tartályba, abarakos ládába és 200 l-es hordókba. Megint én töltöttem a vödröket, ő hordta. Itt közelre keleltt, egyesével hordta. Mire fordult, még nem is mindig volt tele a vödör.
Délelőtt időbe telt a tartályok, hordók helyét elkészíteni, de onnantól késő estig a pótkocsin álltam a napon és vödröztem. Az eső lába néha lógott. Annyira dolgoztunk, hogy elfogyott a kajánk, vizünk. A férjem elment egy közeli boltba venni, ettünk, ittunk estére újra és folytattuk.
A férjem elég sok 50 kilós zsákot is becipelt, holott lehetett volna 25 kilójával becipelni és a végleges helyén feltölteni. De ő ilyen esztelen makacs. Többször is mondtam neki, ha Te reggel fel bírsz kelni, tényleg acélból vagy.
Este csak lestünk egymásra a fáradtságtól, mondtam, még két ilyen hülye a világon se. Asszongya, inkább örülni kéne, hogy még ilyen nagyon hülyék tudtunk lenni.
De nem volt ideje gondolkodni, hogy bír vagy nem bír felkelni, mennie kellett a szalmát rendsodorni a bálázás előtt. Magas tarlóval vágták (több szerves anyag megy vissza a talajnak, az is kell) és ezért kevés lett a szalma. Hogy a bálázó gyorsabban haladjon, kellett rendsodorni.
Most elment lovat szállítani. Telefonált egy lótartó, hogy annyi pénze sincs, hogy a szénáját bebáláztassa, eladná a lovát. Nekünk, ha valami, hát pont ez nem kellett. Mondtam, ez az utolsó, hogy ide ló jön, ez is csak azért, mert megígérte, hogy segít rajta. A gyerekenek nem is mondom, hogy milyen hülyeséget csinált, mert csak állna a bál.
Nahát, ezt nem is ismertem!
A vénecske kisbölcsész is mindig tanul! _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Most már Neked is "strucc nőtt a fejeden".
Illetve Pocok úr fején, mert ugye ő az avatárod. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban