Ezt olvastam és reálisnak tartom:
"Egy jó tápon tartott, minden nap egészségesen átmozgatott németjuhász abban az esetben ha kölyök korában is normális körülmények közt élt, valamint jó genetikával rendelkezik, 13-15 évet él. 8-9 éves kor körül ajánlatos az ízületvédőket használni."
Én is figyelném, nem kell-e valami ízületvédő, de a puhább fekvőhely mindenképp jól eshet neki. Bizony beleért a "kisöreg" korba. Okos és tapasztalt, mindig jó sora volt nálatok, remélem, még sok időtök lesz együtt. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14328 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2021.01.02, 13:55 Hozzászólás témája:
Nem tudom melyik kutya milyen gyorsan öregszik nincs tapasztalatom.
Kutyám csak egyszer Volt korábban de nem lehetett megtartani pedig szerettem volna.
Ezek szerint akkor mostmar kezdhetek gondolkozni azon hogy mit fogok az unokáknak abban az esetben mondani.
Biztosan ´kérdeznék hogy hol van Pocok ur.
Persze azért remélem még soká velünk marad mert akár milyen is mégiscsak a mienk. : _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Lehet, hogy jól esik neki a meleg. Azért 11 évesen már nem fiatal. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Elküldve: 2021.01.01, 20:07 Hozzászólás témája:
Pocok Urbol szobakutya lett
Ujabban nagyon szeret bennt lenni.
Idebent állandoan megy a férjem után követi minden hova
Tegnap is egész este bennt Volt de valamivel éjfél elött kiment.Még a teraszon Volt amikor a szomszéd elkezdte a rakétázást.
Na erre nagyon megijedt és be mászott a teraszon levö pad alá
Szerencsére hamar vége lett a rakétázásnak de már nem engedtük be mert akkor biztosan nem ment volna ki egész éjjel.
Ma is joformán egész nap bennt van pedig annyira nincs hideg még.
Talán érzi a kort öregszik az biztos de a 11 évével még nem tul öreg. _________________
Legyetek vidámak.
Elküldve: 2020.12.23, 09:13 Hozzászólás témája:
Bizony okosak a kutyák de csak azok akikkel foglalkoznak a gazdik.
Sajnos van még elég kutya aki nincs rendesen normálisan nevelve.
Sejtem hogy ebben a faluban is van még lancra vert udvarra ki kötött kutya.
Nálunk általános köszönés a " Hello"
Hát valamelyik reggel jön be Pocok Ur szokás szerint és teljesen ki lehetett venni hogy azt mondta "Hello"
Szokott máskor is ugy csinálni szoval nem ugatni hanem csak ugy mintha beszélni akarna
Pocok Ur tudja hogy csak akkor jöhet be ha megette az ennivalot és üres a tálja.Ha pl nem ette meg az ennivalot nem is jön még az ajto közelébe se. _________________
Legyetek vidámak.
Böngér már rég nem ölben cipelhető.
Elsején volt 6 hónapos, a feje teteje a 85 cm magas pulttal egy magasságban van. Már tudja persze, hogy oda nózi nem való.
Mai történet:
Kavargatom az állatkaját, az edényből ki-kipottyanó darabkákat Böngér szedegeti össze gondosan a földről.
Persze beszélek hozzá:
- Éhes vagy? Éhes a Böngér? Hát a tálacskádból már kifogyott? Üres az a tálacska?
Hát az ütő is megállt bennem, a keverő is a kezemben, ahogy Böngér erre odaslattyogott a táljához, alaposan belenézett, utána rám: "hát persze hogy üres, tudtam én..." - majd visszaslattyogott a vacsoráját várni. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Elküldve: 2020.08.22, 03:27 Hozzászólás témája:
Bojtika kedves csak most olvastam a szomoru hirt.
Nagyon sajnálom Göncöl és együtt érzek veled.
Az uj kutyusod viszont nagyon aranyos legyen sok örömöd benne.
Kivánok nektek sok szép együtt töltött évet. _________________
Legyetek vidámak.
Köszönöm.
Nem volt könnyű, még most sem az, de ez a kicsi sokat segít. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42122 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.08.18, 04:11 Hozzászólás témája:
Bojtikám
Sajnálom a kutya-társadat
Az újonc nagyon édes, remélhetőleg jó és hosszú lesz lesz veled _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Egy hete, 11-én elpusztult Göncöl komondor. 9 éves volt.
Már nem tudta megvárni az utódát, pedig szerettük volna, ha kicsit segít nevelni a kis újoncot.
A neve Böngér, ami az 5 fennmaradt kun férfinév egyike.
Itt a kicsi pofija, az elhozatala napján, épp 10 hetesen:
_________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban