Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42135 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.10.16, 04:26 Hozzászólás témája:
Köszönöm Bau
Már hetek óta nem locsolom őket...........akkor leviszem.
Sajnos nem sötét pincében telelnek, hanem a garázsban, ahol fény is van - de nincs máshol helyem _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40667 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.10.14, 12:35 Hozzászólás témája:
Idézet:
A kaktuszokkal vagyok gondban: azokat is letegyem teleltetni???
Kutyus
Ha kiszárítottad már a földjét,akkor nyugodtan leviheted!
Ha nem,-akkor minél előbb száradjanak.
A hideg hűvös és sötét pincében (?) vizesen berohad.
Csak szárazon telel át jól!
Nekem sajnos még kint vannak,bár fedett helyen és szárazon,de még nem jöttek segíteni lehordani _________________
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14328 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2020.10.14, 07:23 Hozzászólás témája:
Nalam meg minden kinnt van es nem tudom hogy a ferjem gondolt-e a viragokra.
En csak penteken megyek vissza a faluba sajnos ha nem vitte be a viragokat akkor baj lesz.
Most izgulhatok a szep szerelem viragom miatt is. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Valóban értékes összefoglaló írás. Érdemes többször is elolvasni.
Na, tegnap nem vettem észre, hogy a terasz szélén maradt egy amarilisz és egy szerelemvirág. Ez utóbbit hiányoltam, de nem találtam. Az amariliszeket nem számolom.
Most átmenetire elrendeztem őket a pincében, de ha a hagymások levelei lesárgulnak, leszedem őket és M30-as rekeszekbe elfektetem cserepestől. Kér sor hagymás M30-as rekeszbe fértek el tavaly, azokra egy harmadik sor rekesz, azokba a leánderek mennek.
Ráadásul a rekeszek alá valami alátét kell, mert néha feljön a víz.
Évek óta mindent a cserepével teszek el, eddig bevált, azonban lehet, érdemes lenne kiszedni a hagymásokat, rizómásokat, mert sokkal kevesebb helyet foglalnának. Talán gombaölős szerbe se ártana őket beforgatni.
1 db Eucumisom van, fehéres-zöldes virágúnak indult, de bordóra váltott. Virágosan vittem le. Nincs gyakorlatom a teleltetésében. Remélem, nem teszem tönkre.
.
Jelentem, 1 órán belül végzek a telelőbe hordással.
Még muskátli, levélkaktusz, amarilisz és kék szerelemvirág van hátra.
A kapott csicsókát is fagymentesre viszem.
Sokat segített rajtam, hogy a pinceablakba helyeztem egyszerre vagy 10 db-ot, lementem, beszedtem, helyére, ki és újabb 10, stb...
Ezt az ablakból kiszedést egy hónappal ezelőtt még nem tudtam volna megcsinálni, most még lábujjhegyre is tudtam állni.
A nagyokat, amiket nem lehet onnan. sajnos, lecipeltem.
Sajnos, ha tőszámra nem is lesz több jövőre, de nagyobbak lesznek és megint kemény önkritikát fogok megfogalmazni.
Itt volt a barátnőm, jól elbeszélgettünk, de legalább megpihentem és újult erővel rákapcsolok. Előtte meg az unokák voltak itt.
Egyébként lila meséből már annyi van,hogy akár ládát is gyárthatnék a rizómáiból. Most a lehordáskor mondtam magamban,tavasszal egyelek...mint a répát. Idén már megváltam 3 nagy ládától,de sajnálnám kidobni.
Igen tudom,Oerzsi nem aprózza el a dolgokat. Félelmetes mennyiséggel bajlódik. /és milyen eredményesen /
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban