A hétvégén egy műszaki szöveget fordítok, ami számomra mindig szórakoztató.
Ugyanakkor azért néha igénybe kell vennem a facén a fordítós csoport segítségét.
Műszaki témákban egy idősebb úriember, a társaság doyenje kiváló, épp ő jött a segítségemre.
Ma kiegészítette a tegnap írtakat. Amiről szó van, egy olyan berendezés, amely a papírgyártásban keletkezett szennyeződések összetevőit leválasztja a hasznos alapanyag részeiről, légáramlásban.
Megjegyeztem, hogy ez olyan, mint ahogy a babot hajigálják szél ellen, hogy megtisztítsák.
Jött a szenvtelen és akkurátus válasz, de elmosolyodtam:
"Azzal a különbséggel, hogy itt mind a két fázist a légáram sodorja, csak a könnyebb elemek az áramlási csatorna magasabbik részén repülnek. A nehezebb részek szintén repülnek, csak alacsonyabban. A leválasztó zsilip tehát nagy sebességgel vízszintesen repülő tárgyakat választ szét egymástól."
Hja, így már mindjárt más a túlsúly filozófiája.
A nehezebb részek is repülnek - csak alacsonyabban. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Legutóbb Bojtárgazdi szerkesztette (2019.09.02, 12:01), összesen 1 alkalommal
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42479 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.09.01, 04:39 Hozzászólás témája:
Ászokom
Sajnos a korral és egyik-másik nyavalyával együtt jár az, hogy kevésbé bírjuk a szeszek testünkbe való áramlását
Nyilván mindenki maga érzi, mennyit bír... és ha okosan gondolkodik, nem is erőlteti a többet _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Ászokom. Elképzelhető,hogy a doki nagyobb mennyiségre gondolt...Nem?
Gyógyszer....
Vili kapott a törött bordáira fájdalomcsillapítót,mehogy az erősebb mint amit addig szedett kútfőből.
Most mondja,hogy az utóbbi pár napban -hírtelen- egyre sza...abbul lát,nem is érti.
Megnéztük a neten a várható mellékhatásokat,amit ő egy az egyben "hozott".
Aluszékonyság,instabilitás,látásromlás,vérnyomás és cukor értékek megemelése,stb. /erre a két utóbbira a doki rákérdezett,amire igen van - volt a válasza.
Igazából magam sem tudom. Csak egyszerűen el kell fogadnom azt, hogy az alkohol pozitív hatása megrövidült. Lehet, hogy a "cukros gyógyszerek" erre rásegítenek. Végül úgy foglalhatöm össze a dolgot, hogy igen nagy a böjtje és tud fájni.
Ez a borral kapcsolatos emóciós töltődést nem gátolja, értékelem csodálom, szeretem, rendkívül kis mértékben ízlelem. _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42479 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.08.31, 04:39 Hozzászólás témája:
Ászokom
miért kellett lemondanod a borivásról???? nem ittál te olyan sokat!!!
Emmylie
azt mondják az öregek, hogy napi 1 vagy 2 dl jófajta vörösbor kifejezetten jót tesz az embernek _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14398 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2019.08.31, 03:10 Hozzászólás témája:
ászokfa írta:
Emmylie írta:
..Legjobb lenne mar ....
-Nem...Nem fontos... :
Jelenleg napi 14 gyogyszernél tartok.Legközelebb le tisztázom a dolgot az orvossal.
-
ászokfa írta:
Csak a borivást sajnálom.
Mert azt el kellett hagynom.
És az fáj..
Nagyon!
Elhiszem hogy fájdalmas.
Ez nekem is fájdalmas lenne.
Tegnap az orvosnál egy fiatal lánnyal beszélgettem.Szoba jött a
Mesélte hogy a dédije egész életében dohányzott és 107 évesen ment el örökre.
Szoval nekem mondhat mindenki amit akar én nem fogom abba hagyni
Lehet hogy még egy egy korty jo kis vörösborral is kellene probálkoznom
Nono!
Megértlek. Az ilyen orvosi elvárásokat ajánlatos megfontolni. Sokáig elfogadtam az "orvos csak tudja" dolgot.
Addíg amíg felírtak nekem egy gyógyszert amitől szinte állandó "halálfélelem érzetem" lett...
Szóltam, "hát akkor ne szedje"... Kérdem akkor erre e helyett valami más?
-Nem...Nem fontos...
-Csak a borivást sajnálom.
Mert azt el kellett hagynom.
És az fáj..
Nagyon! _________________
Elküldve: 2019.08.30, 10:08 Hozzászólás témája:
Nyolcra ertem az ambulanciara es fel kilenckor mar vegezetem is. (inkl. Labor vervetel)
Az orvos megint a mütetröl beszelt de hat az ember nem hagyhatja magat allandoan operalni.
Pajzsmirigy, viszer, szürkehalyog hat meg mi a fene jöhetne?
Mi a fenet akarnak majd meg rajtam operalni?
Az is eleg Volt amiken eddig tul estem.
Unom mar valoban az egeszet. De mindenki mindig csak azt mondogatja fontos es meg kell csinalni.
Legjobb lenne mar sehol se lenni
Elküldve: 2019.08.21, 22:12 Hozzászólás témája:
tercsi írta:
Én még soha nem mentem takarítani a fiamhoz, és nem is fogok,és vasalnia is meg kellett tanulnia, ha nem akart gyűröttbe járni. Főtt ételt kap, ha éppen van itthon,egyébként meg oldja meg a dolgait.
Ui: Szerencsés vagy,hogy szuper kórházba mész,és nem magyar intézménybe.
Gondolom azért a saját lakásoddal te is törödsz.Na hát én nem a fiam lakásával törödök hanem a saját lakásunkkal ahol a fiam is velünk él születése ota.Minket se tart el a kert de ha már valami van a kertben akkor azt nyilván fel is használom nem fogom kidobni.
Sajnos a férjem inkább elszámolja magát a mennyiségekkel.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban